HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI KAIJA SOLANA KUVA MARJA KASANEN | 24.4.2024 | KOLLEGA.FI
Rauhan lähde on sisälläsi

Maailma ympärillä kuohuu. On sotia, maanjäristyksiä ja muita luonnonilmiöitä, on epätoivoa huutavia tekoja, pelkoa ja ahdistusta. Negatiiviset uutiset tunkevat läpi väkisin, vaikkei niitä aktiivisesti seuraisikaan. Tapahtuu asioita, joita ei mielellä voi ymmärtää, eikä ratkaista. Millä sitten? Mikä on ratkaisu kaaokseen?

Kaija Solana on coach ja yrittäjä, jolle ihmisten valmentaminen sekä oma henkinen kehittyminen ovat sydäntä lähellä.

Moni meistä toivoo rauhaa maailmaan. Jotta niin tapahtuu, on meidän ensin luotava rauha omaan sisäiseen mikromaailmaamme. Ensin on tehtävä rauha itsensä kanssa, omien kipujensa ja epätasapainoisuutensa kanssa. Sisäinen rauha on tunne, jossa tiedostaa tosiasiat ja siitä huolimatta pitää itsensä tilassa, jossa vallitsee rauha ja luottamus: Juuri nyt tässä hetkessä kaikki on hyvin. Juuri nyt hengitän ja olen elossa. Se riittää. Se rauhoittaa.

Hyväksyn, vaikken ymmärrä

Tuohon tilaan pääseminen lähtee hyväksymisestä. Iso lause sisäistettäväksi on: Hyväksyn kaiken niin kuin se on, vaikka en ymmärrä. Maailmassa tapahtuu valtavasti asioita, joita ihmismieli ei kykene käsittämään. Ei edes tarvitse ymmärtää. On niin paljon sellaista, mihin meillä ei ole sananvaltaa. Mutta se, mikä on vallassamme, on päätös hyväksyä tilanne, asia tai ihminen juuri sellaisenaan. Oli se mitä tahansa.

Hyväksyminen on sydänlähtöinen teko, joka pitää sisällään myötätuntoa ja laajempaa ymmärrystä siitä, että asioilla on aina monta puolta. Hyväksyntä on sydämen tunne. Mieli ei siihen kykene vaan se haraa vastaan, kapinoi ja huutaa: en suostu, en hyväksy, ei tällaista voi olla! Ja siitä huolimatta on. Mitä nopeammin hyväksymme sen, mitä on, sitä nopeammin saamme rauhan ja pystymme siitä käsin toimimaan. Hyväksyminen ei tarkoita pahojen tekojen hyväksymistä vaan ymmärrystä siitä, ettei ole pahoja ihmisiä vaan ainoastaan ihmisiä, jotka tekevät pahoja tekoja.

Kun Äiti Teresaa pyydettiin mukaan sodan vastaiseen mielenosoitukseen, hän kieltäytyi osallistumasta siihen. Sen sijaan hän sanoi mielellään osallistuvansa marssiin rauhan puolesta. Tällä hän ilmaisi sen, että huomion suunta vahvistaa sen voimaa. Kun huomio on sodassa (tai vastaavassa) ja sen vastustamisessa, se saa lisää voimaa. Kun taas huomio on rauhassa, niin se vahvistuu. Jokainen voi valita, mihin huomionsa kiinnittää: sotaan vai rauhaan, pelkoon vai rakkauteen. Missä on sinun huomiosi?

Pudottaudu päästä sydämeen

Kun sinusta tuntuu, että maailma ympärilläsi kaatuu päällesi, eikä kukaan missään ymmärrä sinua, vie huomio sydämeesi ja keskity vain rakkauteen:

  • Tunne jalkapohjat lattiaa tai maata vasten.
  • Hengitä muutaman kerran syvään sisään ja ulos.
  • Vie vasen käsi sydämen päälle ja pudota tietoisesti huomiosi päästä sydämeesi. Kuvittele, että painat hissin nappia ja tilauksestasi hissi laskeutuu nopeasti pääkopasta sydäntilaasi.
  • Hengittele rauhassa ja tunne lämpö ja rakkaus, joka valtaa sydänalan.

Keskittymällä sydämeesi löydät sieltä lohdun ja vastauksen. Saavutat rauhan muistamalla, että ainoastaan rakkaus on todellista. Rakkaus on avain rauhaan. Ja kun sinussa on rauha, se säteilee ulospäin luoden näin rauhan tilaa ympärillesi. Näin rauha rakentuu.

Mitä useampi ihminen on ja toimii rauhan tilassa, ei sisäisille tai ulkoisille sodille jää enää elintilaa. Rauhan tilassa kaikki on selkeätä ja yksinkertaista. Rauha lähtee meistä.

Kaija Solana on coach, puhuja, kirjoittaja ja inspiroija, joka työskentelee omassa yrityksessään Intuitivo Oy:ssä. Hänen intohimonaan on auttaa ihmisiä tuntemaan ja johtamaan itseänsä aidosti, sisältä käsin.

Lisätietoja Kaija Solanasta löydät osoitteesta www.kaijasolana.com ja https://www.linkedin.com/in/kaijasolana/

Katso Kaija Solanan aiemmin pitämä maksuton Naisen voimavuodet – Viisastuvan vanhenevan naisen kasvumatka -webinaaritallenne osoitteessa: https://mailchi.mp/c26c36474cd9/wkakt6t2vl

Lue myös Solanan edelliset kolumnit Kiitollisuus uuden luomisen välineenä, Tekemättä olemisen vaikeus, Intuition valjastaminen voimavaraksi, Valitse itsesi joka päivä uudelleen, Luovuuden ilotulitusta, Olemme paljon enemmän kuin työroolimme, Energiaa kohottavat kohtaamiset, Joukkoon kuulumisen tärkeys ja Luo oma tulevaisuutesi.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)