Ne kohdat, jossa on eniten pisteitä, kuvaavat työpaikkasi arvomaailmaa.
Toimintatavat:
1. Hengissä pysyminen 0 kpl
Työpaikalta puuttuvat rakenteet ja menestymisen portaat. On joko ajauduttu tilapäiseen paniikkiin tai alkuvaiheen kaaos on jäänyt pysyväksi osaksi yrityskulttuuria. Tässä tilassa työntekijät palavat nopeasti loppuun ja ennuste on huono kaikille osapuolille.
Tämä arvomaailma tulee esille työpaikoilla yleensä vain kriisitilanteissa.
2. Kilpailuun suuntautuva 0 kpl
Suuri osa pörssiyrityksistä on tämän yrityskulttuurin ilmentäjiä. Voitonnälkä ja vahva tuloshakuisuus mahdollistaa menestymisen. Haasteena on se, jaksaako henkilöstö paineen alla, eteenkin jos oma arvomaailma on toisenlainen. Kilpailuhenkiset taas nauttivat työskentelystä tällaisessa työympäristössä.
3. Sääntöihin tukeutuva 0 kpl
Työpaikkaa ohjaa perinteinen ja hierarkkinen johtaminen. Joillekin ihmisille tällainen sääntörakenne sopii, toisille ohjeet ja byrokratia aiheuttavat ahdistusta.
Esimerkiksi kuntasektori edustaa tyypillisesti tätä arvomaailmaa.
4. Filosofinen 0 kpl
Filosofinen yrityskulttuuri tuo omaperäisyyttä työpaikalle. Meno on rentoa, mikä sopii boheemeille tyypeille, mutta järjestykseen tottuneet kaipaavat enemmän rakenteita ja tavoitteita tuekseen. Jos työntekijöiden ja työnantajan arvomaailmat kohtaavat, voi lopputuloksena olla vahvasti arvopohjaisia innovaatioita.
5. Ihmissuhteisiin painottuva 0 kpl
Me-henki ja yhdessä tekeminen korostuvat. Yhteisöllisyys aiheuttaa myös draamaa työpaikalla. Johtaminen edellyttää vahvoja leadership-taitoja ja tunneälyä.
Tämä arvomaailma on erittäin yleinen suomalaisessa kulttuurissa.
Arvomaailma-testi pohjautuu valmentaja Carita Nybergin kehittämään Tasapainon Avaimet® -menetelmään.
Kiitos palautteesta! Artikkelia piti kiinnostavana 10091 % vastanneista. Pysy ajan tasalla Kollega.fi-verkkolehden aiheista ja tilaa kahdesti kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi tähän: [xyz_em_subscription_html_code]
Kiitos palautteesta! Artikkelia piti kiinnostavana 10091 % vastanneista. Jaa artikkeli muiden iloksi Facebookissa tai sähköpostilla klikkaamalla alla olevia ikoneita.
Kiitos palautteesta! Tätä juttua piti kiinnostavana 10091 % vastanneista. 09 % ei kiinnostunut tästä jutusta.
Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!
Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.
Käytä tätä mainospaikkaa, kun
haluat erottua joukosta,
saavuttaa uutta yleisöä ja
saada asiasi helposti perille.
Kokeile nyt ja kysytarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.
(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)
Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!
Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!