HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI KAIJA SOLANA KUVA MARJO WIIK | 19.1.2022 | KOLLEGA.FI
Luo oma tulevaisuutesi

Kun katson vuoden takaista itseäni, olen monilta osin täysin uusiutunut. On paljon sellaista, mitä en enää itsessäni tunnista. On asioita, jotka tuolloin tuntuivat tärkeiltä, mutta eivät sitä enää ole.

Kaija Solana on coach, jonka missiona on kannustaa ihmisiä tulemaan omaksi itsekseen ja ottamaan oma johtajuus käyttöönsä.

Heti viime vuoden alkuun osui elämää mullistava päivä*, joka sysäsi sisäistä muutosta vauhtiin lupaa kyselemättä. Kun molemmat kädet kipsissä jouduin täysin toisten autettavaksi, oli pakko päästää irti lopuistakin kontrollin hihnoista, suorittamisen rippeistä, sekä muista turhista tavoista ja taakoista. Kiitos tuon tapaturman katson nyt itseäni ja elämää uusin, aiempaa arvostavammin silmin.

Mitä sinä näet, kun katsot itseäsi tässä hetkessä? Kuka ja mitä sinä olet nyt? Kuka ja mitä olit vuosi sitten? Mikä kaikki sinussa on uusiutunut?

Luomisvoiman aktivointi

Elämä muovaa ihmistä jatkuvasti – joskus hienovaraisemmin, joskus rajummin. Samalla se antaa meille kuin tarjottimella mahdollisuuden toimia kanssaluojana, sillä meille jokaiselle on annettu syntymälahjaksi luomisvoima. Sillä voimalla meillä on kyky luoda itseämme alati uudelleen: kokea, ottaa opiksi, aloittaa alusta, muovautua sellaiseksi kuin tahdomme olla. Ensin vain pitää tiedostaa selkeästi se, kuka ja mitä tahdot olla tulevassa? Vastaus tuohon luo pohjan intentiolle, joka alkaa kuljettaa sinua kohti toivomaasi.

Kun otamme tietoisesti luomisvoiman käyttöön, voimme helpommin kääntää vaikeudet voitoksi ja luoda itsestämme vaikka mitä! Silloin emme asetu olosuhteiden tai muun ulkopuolisen uhriksi, vaan otamme vastuun elää parasta mahdollista elämää niistä huolimatta. Silloin elämä rakentuu jatkuvalla liikkeellä, jossa vuorotellen päästetään irti vanhasta ja annetaan uuden syntyä.

Elämänmittaisen luomistyön tarkoituksena on tulla siksi, kuka todella on. Kasvun suunta on sisäänpäin kohti omaa ydintä. Lopputuloksena on se, kuka aidosti kokonaisuutena on. Kuten Michelangelo Daavid-patsaan luotuaan sanoi: ”En minä luonut Daavidia. Hän oli koko ajan sen valtavan marmorijärkäleen sisällä. Minun piti vain kaivertaa hänet esiin.” Sama pätee meihin jokaiseen. Meissä on jo kaikki. Se vain pitää kaivaa esille ja tuoda näkyväksi.

Maailma on meidän näköisemme

Uusi vuosi on vielä kirjoittamaton taulu, valkoinen tyhjä kangas, joka hahmottuu unelmilla tai ainakin suuntaviivoilla, jotka ohjaavat: tuota kohti! Vuoden mittaan tyhjä täyttyy elämää kokemalla ja arkea elämällä. Mitään valmista ei ole vaan entistä enemmän meitä ohjataan ymmärtämään, että tässä hetkessä luomme elämän sisällön itse. Omilla ajatuksilla, tunteilla, päätöksillä, teoilla, valinnoilla.

Olemme itse vastuussa itsestämme. Maailma on meidän näköisemme ja se, miten tätä elämää valitsemme elää, muovaa todellisuutta. Olemme ihmiskuntana tulleet tietyn matkan päähän ja on aika päättää, millaisessa maailmassa tahdomme elää ja millaista tulevaisuutta luoda. Se tehtävä kuuluu kaikille.

Parhaimmillaan luomisprosessi on yhdessä luomista: idea syntyy spontaanisti ryhmän sisällä, se elää ja kasvaa yhteisestä ilosta, innostuksesta ja panoksesta. Kaikki on mahdollista ja yhdessä voimme luoda aivan uudenlaisia tapoja ja malleja, joita ei vielä ole olemassa. Tällaisessa luomisessa ei ole minkäänlaista pakkoa tai kiirettä, vaan se, mikä on syntyäkseen, tulee näkyväksi luonnollisesti, omalla painollaan ja ajallaan. Se ei synny mielestä, vaan sydämestä käsin ja silloin se myös kantaa pitkälle.

Vuodenvaihde on täydellinen hetki valita, mitä menneestä ei enää halua kuljettaa mukanaan. On ne sitten ajatuksia, tunteita, totuttuja malleja, tapoja tai ihmisiä. Mitä on aika jättää taakse? Mikä ei enää palvele sinua? Mille on aika sanoa kiitos ja heippa?

Sen jälkeen on mahdollista visioida puhtaalta pöydältä, mitä niiden sijaan tahtoo elämäänsä? Millaista on omannäköinen hyvä elämä ja mitä siihen sisältyy? Millaisia värejä ja kuvioita piirrät omaan valkotauluusi, tähän vuoteen? Mitä valitset luoda tässä hetkessä ja tästä hetkestä tulevaan?

Lisää uuden vuoden alkuun sopivaa pohdiskelumateriaalia löydät Kaija Solanan vuoden takaisesta Reflektion paikka -kolumnista.   

Kaija Solana on coach, puhuja, kirjoittaja ja inspiroija, jonka intohimona on auttaa ihmisiä tuntemaan ja johtamaan itseänsä aidosti, sisältä käsin. Solana työskentelee omassa yrityksessään Intuitivo Oy:ssä.

Lisätietoja Kaija Solanasta löydät osoitteesta www.kaijasolana.com ja https://www.linkedin.com/in/kaijasolana/

Lue myös Solanan edelliset kolumnit Vaikeat mutta vapauttavat keskustelut, Mikä tukee energiaasi?, Ikääntyvä nainen työelämässä ja Vahvista omaa voimaa.

*) Kaija Solanan blogikirjoitus: https://kaijasolana.com/elama-pausella

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)