HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT VILLE JA SANDY TALARMO | 12.2.2014 | KOLLEGA.FI
Valmentaminen unelma-ammattina

Valmentajana työskentelevä Sandy Talarmo rakastaa työtään. Idearikas Talarmo ehti kokeilla monia aloja, ennen kuin ihanneammatti löytyi ja asiat loksahtivat paikoilleen pari vuotta sitten.

Life coachina ja ammattijärjestäjänä toimivan Sandy Talarmon opiskelu- ja urapolku on ollut polveileva. Kauppaoppilaitoksessa alun perin opiskellut Talarmo kävi vasta aikuisiässä lukion, työskenteli monissa eri paikoissa muun muassa asiakas-palvelutehtävissä ja opiskeli myöhemmin ammattikorkeakoulussa sosiaalialaa.

Sandy Talarmo on monipuolinen valmentaja.
Sandy Talarmo on monitaitoinen ja työlleen omistautunut valmentaja.

– Sosionomin opinnot aloitin vuonna 2004. Opiskelujen lomassa tein sijaisuuksia ja työskentelin sosiaaliasemalla etuuskäsittelijänä. Samaan aikaan perustin sivutoimisen askarteluyrityksen ja aloin kirjoittaa siihen liittyvää blogia, Sandy Talarmo kertoo.

Talarmo valmistui sosionomiksi vuonna 2007 ja seuraavana vuonna hän jäi äitiysvapaalle.

– Esikoisen synnyttyä askartelukauppa blogeineen jäi perhe-elämän jalkoihin.

Toinen lapsi syntyi parin vuoden päästä, ja lastenhoito piti Talarmon kotona. Kotiäitivuosinaan hän mietti kuumeisesti, mitä tulevaisuudelta halusi.

– Kaksi vuotta sitten alkoi sitten tapahtua rytinällä, kun tajusin haluavani valmentajaksi. Valmennustyö yhdisti kaikki siihen asti oppimani tiedot ja taidot.

Kaksi ammattia ja kolme yritystä

Vuoden 2012 elokuussa Talarmo kävi ammattijärjestäjäkurssin ja syyskuussa NLP-kurssin. Lokakuussa hän perusti toiminimen, jonka nimeksi tuli Sandy Talarmo.

Pätevöityäkseen valmentajaksi Talarmo aloitti saman tien vuoden kestäneen LCF Life Coach -koulutusohjelman Valmentamossa. Tärkeäksi osaksi Talarmon opintoja nousi luova valmentaminen, jota hän käyttää paljon coachatessaan.

– Siinä vaiheessa tajusin, että pystyin vihdoinkin hyödyntämään harrastamaani valokuvaamista, kirjoittamista, kuvakollaasien tekemistä ja askartelukokemustani valmentamisessa.

Viime syksynä life coachiksi valmistuneella Talarmolla on nykyään kolme yritystä: Sandy Talarmo, joka on keskittynyt coachaukseen ja ammattijärjestämiseen sekä kaksi aputoiminimeä, joista toinen on luovaan valmennukseen keskittynyt Luovat Huoneet ja toinen yksinyrittäjille suunnattu Sparraustoimisto Ilon Elkeet.

Aikapula on tuttua Talarmolle, jolla on monta rautaa tulessa. Vaikka lapset ovat jo päiväkodissa hoidossa, töiden organisointi on välttämätöntä. Hyvänä apuna aikatauluttamisessa on ollut yksinkertaistaminen ja selkeyttäminen, jota Talarmo myös opettaa muille.

– Kysyn monta kertaa päivässä itseltäni, että mikä on tärkeintä juuri nyt. Se on auttanut minua keskittymään olennaiseen ja vähentämään impulssien perässä juoksemista.

Elämäntapana bloggaaminen

Verkossa toimiminen on aina ollut Talarmolle luontaista, ja hän perusti ensimmäiset kotisivunsa jo vuonna 1997. Luovana ihmisenä hän kokee kirjoittamisen vapauttavana.

– Aloitin bloggaamisen vuonna 2005, jolloin kirjoitin anonyymisti omasta elämästäni päiväkirjamaisesti. Sitä seurasi askartelukaupan blogi, joka kesti aikansa.

Keskittymisvinkki
Hetkessä olennaiseen

Pysähdy hetkeksi, rentouta hartiasi, hengitä muutaman kerran syvään ja anna hengityksesi tasaantua.
Kysy sitten itseltäsi kysymys:
Mikä on tärkeintä juuri nyt?

Lähde: Sandy Talarmo

Tällä haavaa hän pitää yrityksensä yhteydessä Vapaana virtaavia -blogia, jossa hän käsittelee omaan alaansa ja yrittäjyyteensä liittyviä asioita.

– Tähän blogiin olen dokumentoinut tieni yrittäjäksi. Tekemiseni on alusta asti ollut läpinäkyvää.

Yli vuoden ajan Talarmo on lisäksi kirjoittanut kerran viikossa ilmestyvää viikkokirjettä, jonka voi tilata ilmaiseksi sähköpostiinsa.

– Viikkokirje on henkilökohtaisempi kuin blogi. Sillä pidän yhteyttä niin asiakkaisiini kuin kavereihini. Sitä on kiva tehdä, sillä se selkiyttää ajatuksiani.

Kirjoja ja verkkokursseja

Kaiken kiireen keskellä Talarmo on ehtinyt tehdä kaksi valmennuskirjaa ja verkkokurssin. Yksinkertaistamisen tehtäväkirja sisältää aiheen perusteet ja koostuu pääasiassa kysymyksistä. Ne ovat samoja, joita Talarmo käyttää valmentaessaan.

– Kysymykset ovat minun työkaluni. Ihmisestä itsestään löytyvät kaikki vastaukset, pitää vain pysähtyä kuuntelemaan itseään.

Unelmien koti -kirja puolestaan käsittelee kodin järjestämistä. Kirjan ideana on tehdä itselleen henkilökohtainen toimintasuunnitelma kodin järjestämiseksi.

– Kokemukseni mukaan ihmiset haukkaavat järjestelyinnossaan liian ison palan ilman suunnitelmaa, jolloin he väsähtävät jo alkumetreillä. On tärkeää kartoittaa ensin omat voimavarat ja mitoittaa ne järjestelyprojektiin sopivaksi.

Talarmo on tehnyt kirjasta myös verkkokurssin, jossa asioita käsitellään jaksoissa. Osiot avautuvat kurssiportaaliin päivittäin, jotta niitä ei voi ahnehtia liian nopeasti.

– Hitaalla etenemisellä on syynsä. Kun opit omaksuu perusteellisesti, niin taidot ovat hallussa koko loppuelämän.

Hyvinvointi hanskassa

Vaikka työ pitää kiireisenä, ei kova tahti haittaa Talarmoa. Hän suorastaan pursuaa ideoita, joita haluaisi toteuttaa.

– Minulle on merkityksellistä se, että saan työssäni ilmaista itseäni. Se antaa minulle energiaa.

Hyvinvointia elämään tuovat myös kollegat, jotka ovat valmentajia, ammattijärjestäjiä ja muita saman alan yrittäjiä.

– Käyn myös itse sparrauksessa muilla valmentajilla ja sparraamme toinen toisiamme. Se on paras tapa päästä eteenpäin ja kehittyä.

Talarmo pitää siitä, että saa työskennellä yksin. Toisaalta hänestä on mukavaa, kun joku kollegoista on aina verkossa ja tuntojaan voi purkaa vaikka Facebookissa.

– Minulla on parhaat puolet kaikesta. On oma rauha, mutta tarvittaessa se kahvihuonekin virtuaalisesti.

Aviomies ja kaksi lasta tuovat iloa elämään ja auttavat keskittymään olennaiseen.

– Välillä on vaikea irrottautua työstä, mutta kun lapset tulevat syliin, kaikki muu unohtuu.

Lisää tietoa Sandy Talarmosta ja hänen blogistaan löydät osoitteesta www.sandytalarmo.fi. Talarmo aloittaa Coahcing-palstan kirjoittajana helmikuun lopussa.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)