HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT M KASANEN JA SINI RANTAMA | 6.8.2014 | KOLLEGA.FI
Varatuomarista valmentajaksi

Pankkimaailmassa uransa tehnyt Sini Rantama on alanvaihtaja.
Muutos juristista valmentajaksi ei kuitenkaan tapahtunut hetkessä, sillä turvallisen kokopäivätyön jättäminen ei ollut Rantamalle itsestäänselvä juttu.

Sini Rantama on työhyvinvoinnista innostunut yrittäjä, joka pursuaa ideoita. Oman yrityksensä Hyvinvointiluotsin hän perusti runsas vuosi sitten irtisanouduttuaan hyvästä ja pitkäaikaisesta työpaikastaan pankissa.

Sini Rantama on työhyvinointiin keskittynyt valmentaja.
Sini Rantama on työhyvinoinnin edistämiseen keskittynyt valmentaja.

– Lähteminen oli haikeaa, mutta oman yrityksen tuomat uudet mahdollisuudet innostivat minua muutoksen tekemiseen, Rantama kertoo.

Oikeustieteellisestä vuosituhannen vaihteessa valmistunut Rantama harkitsi nuorempana psykologin ja sairaanhoitajan opintoja, mutta valitsi oikeusopinnot pelatakseen varman päälle.

– Menin oikeustieteelliseen saadakseni lisäaikaa miettiä, mitä teen isona. Ajattelin myös, että oikeusopinnot antavat laajat mahdollisuudet sijoittua moniin erilaisiin työpaikkoihin.

Jo opiskeluaikana Rantama pääsi Meritaan kesätöihin ja valmistuttuaan hän meni Merita kiinteistöjen lakiasiat -yksikköön, jossa työskenteli muutaman vuoden. Uranäkymät laajenivat, kun Rantama hakeutui Nordean yhteispohjoismaiseen trainee-ohjelmaan ja pääsi työskentelemään pankin eri yksiköissä.

– Sen jälkeen toimin monta vuotta rahoituspäällikkönä, jolloin sain tutustua yritysten liiketoimintaan ja niiden johtohenkilöihin.

Vuonna 2004 Rantama jätti pankkityöt vuodeksi auskultoidakseen Helsingin käräjäoikeudessa ja saadakseen varatuomarin arvon.

– Meillä oli tiivis työporukka, jossa kaikki auttoivat toisiaan. Helsingin käräjäoikeudessa opin, mitä työskentely hyvässä työyhteisössä voi parhaimmillaan olla. Vuonna 2005 valmistuin varatuomariksi.

Kouluttamisesta käännekohta

Auskultoituaan Rantama palasi Nordeaan ja työskenteli seuraavat vuodet korvauslakimiehenä ja esimiehenä, kunnes jäi äitiyslomalle vuonna 2008.

– Äitiyslomalta palattuani pääsin konsernin koulutusyksikköön, josta tuli varsinainen käännekohta urallani. Yksikössä työskennellessäni opin johtamisesta ja kouluttamisesta enemmän kuin koko aiemman urani aikana.

Vuonna 2011 Rantama pääsi työn puitteissa business coach -sertifiointikoulutukseen. Opiskellessaan Rantama alkoi pohtia syvällisemmin myös omaa elämäänsä ja sitä, mitä hän halusi tulevaisuudelta.

– Coaching avarsi näkemystäni. Aiemmin olin kuvitellut, että koska olen kouluttautunut juristiksi, en voi tehdä mitään muuta – enkä varsinkaan lähteä vakituisesta työpaikasta.

Rantama huomasi, että hänelle oli kertynyt paljon taustatietoa ja ymmärrystä sekä taitoja auttaa ihmisiä voimaan työssä paremmin. Valmentaminen oli sitä, mitä hän halusi tehdä.

– Aloin laatia tulevaisuudensuunnitelmaani ja kouluttauduin työn ohessa kuntosaliohjaajaksi ja personal traineriksi.

Rantaman ajatuksena oli harjoittaa näitä ammatteja sivubisneksenä, mutta pian hän kuitenkin huomasi, että kolmilapsisen uusperheen äitinä hänen aikansa ei riittänyt kaikkeen.

– Aloin tosissani miettiä yrittäjyyttä ja vakinaisen työn jättämistä. Pitkän harkinnan jälkeen irtisanouduin työstäni viime vuoden alussa ja ryhdyin yrittäjäksi.

Kuuntelua sydämen tasolla

Vakinaisen työpaikan jättäminen ei ollut Rantamalle helppo juttu, sillä hän viihtyi työssään. Siitä huolimatta hän ei katunut lähtöään.

– Minulle tuli jo alunalkaen vahva luottamus, että pärjään kyllä.

Heti irtisanouduttuaan Rantama kuuli sattumalta ystävältään samalla viikolla alkavasta vuoden mittaisesta life coach -koulutuksesta, josta oli jo aiemmin haaveillut.

– Koulutukseen pääsy oli varsinainen lottovoitto. Paitsi, että sain valtavasti hyödyllistä tietoa, opin myös kuuntelemaan asioita sydämen tasolla.

Täyspäiväistä valmennustyötä Rantama on tehnyt helmikuusta alkaen, jolloin hän valmistui life coachiksi. Vaikka opinnot oli suoritettu, sopivan tittelin löytäminen tuotti Rantamalle päänvaivaa.

– Mietin pitkään kuvaavaa titteliä. Olen nyt työkykyjohtamisen valmentaja. Se kertoo missiostani saada työkykyjohtaminen osaksi päivittäistä johtamista.

Esimiesten valmentaminen onkin Rantaman sydäntä lähellä, sillä hän on vakuuttunut siitä, että kun esimies voi hyvin, se vaikuttaa myönteisesti koko työyhteisöön.

– Haluan auttaa esimiestä etenkin oman itsetuntemuksen lisäämisessä. Kun viihtyy omissa nahoissaan, johtaminenkin sujuu paremmin.

Työ vie mennessään

Uutena yrittäjänä Rantama on niin innostunut työstään, että kadottaa helposti ajantajunsa.

– Näen koko ajan mahdollisuuksia, joita haluaisin toteuttaa. Työni ei stressaa minua, joten teen töitä joskus myös vapaa-ajallakin.

Terveydestään Rantama pitää huolta liikkumalla. Lenkkeily on joogan ohella Rantaman lempilaji ja hän on osallistunut useaan otteeseen puolimaratonille ystävänsä kanssa.

– Puolimaratoniin osallistuminen motivoi minua harjoittelemaan. Lenkillä pääsen helposti flow-tilaan, jolloin myös ideat pulppuavat ja työpulmat ratkeavat.

Hyvinvointia elämään tuo oma perhe. Viiden hengen uusperheeseen kuuluu kolme lasta, kaksi aviomiehen edellisestä liitosta sekä oma poika. Alle kouluikäisen poikansa kanssa Rantama viettää päivittäin yhteisen leikkituokion, joka on molemmille tärkeä.

– Leikimme joka päivä välillä tunninkin verran. Minulle tehtiin keväällä sykemittaus, jonka tuloksista kävi ilmi, että leikkituokio on minulle yksi päivän rentouttavimmista tapahtumista.

Tulevaisuuden suunnitelmia Rantamalla on roppakaupalla, sillä hän haluaa jatkuvasti kehittää itseään.

– Haluan lähivuosina syventää NLP-oppeja ja haaveenani olisi vielä jossain vaiheessa opiskella ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa. Mutta nyt aion keskittyä täysipäiväisesti valmennustyöhön.

Lisätietoja Sini Rantamasta löydät osoitteesta www.hyvinvointiluotsi.fi. Rantama aloittaa Coaching-palstalla kirjoittamisen lehden seuraavasta numerosta alkaen, ja vuorottelee palstalla Sandy Talarmon kanssa.

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)