HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT M KASANEN JA PIXMAC | 12.3.2014 | KOLLEGA.FI
Monitoiminainen vauhdissa

Ravintola-alalla lähes koko työuransa toiminut Eeva Heinonen on monitaitoinen tehonainen. Kehityspäällikkönä toimivaa Heinosta innostaa työn lisäksi tavaroiden raivaaminen ja ammattijärjestäjien yhdistystoiminta.

Eeva Heinonen on aikaansaava nainen, joka nauttii täysin siemauksin mielenkiintoisesta työstään HYY Ravintoloiden kehityspäällikkönä. Heinonen valmistui Helsingin yliopistosta 1980-luvun lopulla kasvatustieteiden maisteriksi ja kotitalousopettajaksi ja on suorittanut myös eMBA-tutkinnon. Ravintola-alalle Heinonen meni töihin alun perin sen vuoksi, että halusi pätevöityä ammattikoulun opettajaksi.

Eeva Heinonen kertoo olevansa unelmaduunissaan.
Eeva Heinonen kertoo olevansa unelmatyössään.

– Aloitin ravintolapäällikkönä silloisessa Fazer Cateringissä jo opiskeluaikana. Myöhemmin valmistumiseni jälkeen toimin henkilöstöravintola-alalla muun muassa erilaisissa projektitehtävissä, aluepäällikkönä ja controllerina.

Keväästä 2013 lähtien Heinonen on työskennellyt HYY Ravintoloissa. Nykyisessä toimessaan kehitys-päällikkönä hän vastaa muun muassa yrityksen kassa- ja toiminnanohjaus-järjestelmästä ja sen käyttöönotosta.

– Tämänhetkinen projektini on niin mielenkiintoinen, etten millään malttaisi lopettaa, ja päivä tuntuu aina loppuvan kesken.

Taidot täydessä käytössä

Heinonen pitää työtään erityisen innostavana sen vuoksi, että saa käyttää monipuolisesti kokemustaan ja osaamistaan. Työ edellyttää muun muassa suurkeittiötoiminnan, taloushallinnon, kassajärjestelmien, kustannuslaskennan, ostotoiminnan, tavarantoimittajien järjestelmien, tietoliikenneyhteyksien ja perusbisneslogiikan hallintaa.

– On motivoivaa kohdata koko ajan uusia mahdottomuuksia ja suoriutua niistä. Meillä on upea moniammatillinen projektitiimi, jonka kanssa on hienoa tehdä töitä.

Heinonen kokee työnsä mielekkääksi myös siitä syystä, että HYY Ravintoloiden arvot ja omistuspohja ovat hänen sydäntään lähellä.

– Ylioppilaskunta eli opiskelijat omistavat HYY Ravintolat. Haluan käyttää kaiken osaamiseni parantaakseni omalta osaltani yrityksen tulosta, jotta uudet nuoret sukupolvet voivat rauhassa keskittyä maailmanparantamiseen ylioppilaskunnan järjestöissä.

Järjestäminen verissä

Työkiireiden lisäksi Heinonen luennoi tavaroiden raivaamisesta ja toimii Suomen ammattijärjestäjien puheenjohtajana. Hän kokee roolinsa tiedon jakajana omakseen.

– Koulutan mielelläni erilaisia ryhmiä, sillä pidän valmentamisesta. Puheenjohtajan ominaisuudessa levitän aktiivisesti sanaa ammattikunnastamme.

www.pixmac.fi/ElnurPixmac/Pond5
www.pixmac.fi/ElnurPixmac/Pond5

Heinonen kouluttautui ammattijärjestäjäksi kolme vuotta sitten, mutta kiinnostui ammatista jo 90-luvulla lukiessaan Anne Tylerin romaania, jossa tämä Yhdysvalloissa syntynyt ammatti mainittiin.

Suomen ammattijärjestäjien puheenjohtajana Heinonen on toiminut nyt kaksi kautta. Yhdistys polkaistiin tyhjästä vuonna 2010, ja alkuvuodet menivät sen rakenteita ja toimintatapoja luotaessa. Viime aikoina yhdistyksessä on pohdittu ennen kaikkea sen roolia.

– Yhdistyksen toimintaa ja kehitystä käsitellään kevään jäsenpäivillä, jossa valitaan myös uusi puheenjohtaja. Kahden vuoden pestin jälkeen on hyvä aika antaa tilaa uudelle luotsaajalle.

Tavaroiden raivaamiselle ja elämän yksinkertaistamiselle on selvästi kysyntää, sillä yhdistyksen tammikuussa järjestämät yleisötapahtumat Helsingissä ja Oulussa ylittivät kaikki odotukset.

– Helsingin tilaisuudessa 350-paikkainen Valkoinen sali oli ääriään myöten täynnä. Myös alan kursseille on riittänyt tulijoita tungokseen asti.

Vapaa-aika kortilla

Vaikka vapaa-aikaa ei paljon jää, Heinosella riittää harrastuksia. Ammattijärjestäjien lisäksi hän harrastaa muun muassa ystäviensä vaatekomeroiden siivoamista, sukuseuratoimintaa ja lukemista. Heinonen kuuluu myös Suomen autohistorialliseen klubin Savon kerhoon, partiolaisiin, Marttoihin ja Maa- ja kotitalousnaisiin, mutta ehtii harvoin osallistua niiden toimintaan. Viime aikoina Heinonen on innostunut räsymattojen ja ryijyn kutomisesta.

– Bloggaan myös satunnaisesti, sillä pidän kirjoittamisesta. Kesäisin lähden mieluusti Oriveden opiston kirjoittajakurssille, jos minulla on aikaa.

Kotijoukkoihin kuuluu aviomies ja lääketiedettä opiskeleva aikuinen tytär, joka on äidilleen erityisen tärkeä.

– Lisäksi Savo on minulle merkityksellinen paikka, sillä lapsuudenkotini sijaitsee siellä. Vanhempani, sukuni sekä osa kummilapsista ja ystävistäni asuu siellä. Vietän siellä lähes kaikki lomani.

Heinonen myöntää innostuvansa helposti erilaisista asioista ja olevansa sen vuoksi välillä pulassa aikataulujensa kanssa.

– Tämä on ehkä yksi syy, miksi kiinnostuin järjestämisestä. Kun laittaa tavaroita järjestykseen, järjestyvät ajatuksetkin.

Eeva Heinonen kirjoittaa lehtemme Elämä järjestykseen -palstalla. Lue Heinosen kolumni Kasatut elämät.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)