KIIRE HALLINTAAN

Mainos
TEKSTI TEILA TANNER-HEIKKILÄ KUVA KATI LÄNSIKYLÄ | 11.1.2023 | KOLLEGA.FI
Sitä samaa – vai jotain uutta?

Jos aikaa olisi riittävästi, kaikkeen siihen, mitä todella haluat tehdä tai toteuttaa, niin mitä se olisi? Mikä on se ensimmäinen asia, joka tuli mieleesi? Kirjoita tämä asia ylös, ennen kuin jatkat lukemista.

Teila Tanner-Heikkilä on työyhteisön valmentaja ja NLP-trainer, joka työskentelee yrityksessään Valmennus Vuosikellossa.

Jos jatkat lukemista, niin sulje nyt silmäsi ja mieti: Mikä on se yksi asia, jonka haluat tehdä tai viedä seuraavalle tasolle? Se on sinulle tärkeää, saisit siitä lisää energiaa itsellesi tai oppisit jotakin uutta. Kirjoita ajatuksesi ylös.

Tämä asia, johon haluat panostaa aikaasi, löytyy usein intohimon alueelta – niistä asioista, joita rakastat tehdä ja joissa olet luontaisesti hyvä. Voisiko tämä olla myös lupaus itsellesi? Aloitat ja panostat aikaa sinulle tärkeään asiaan.

Uskon, että aloitettuasi saat sadan prosentin todennäköisyydellä lisää toimintaenergiaa ja hyvää oloa arkeesi.

Onnistujan portaat

Onnistumisissa on monia vaiheita, joissa on mukana sekä tunteita, motivaatiota, uskoa ja luottamusta.

Jos kysyisin sinulta, millä prosentilla voit onnistua asiassa, jota lähdet toteuttamaan, niin mitä vastaisit? Katso alla olevaa kuvaa onnistujan portaista, ja mieti, minne sijoitat itsesi ja asian, jota alat edistää ja jolle annat myös aikaasi. Tämä on nyt sinun lähtötilanteesi.

Onnistumisen kokemus

On lukemattomia tilanteita ja tapahtumia, joissa olet onnistunut. Tämä onnistumisen tunne ja muistikuva siitä on hyvä motiivi tekemiselle. Näin et jää kiinni vanhoihin epäonnistumisiin tai rajoittaviin uskomuksiisi.

Pysähdy hetkeksi ja palauta onnistumisen kokemuksia mieleesi. Minkälainen olotila sinulla oli, kun onnistuit ja koit tyytyväisyyttä tekemiseesi? Tarkistat ja löydät näin tunnetilan, joka syntyy tai on onnistumisissasi mukana.

Esimerkkejä:

  • Onnistuit, lähdit lenkille tai hiihtämään. Suorituksen jälkeen tuntui todella hyvältä. Koe tuo tunne uudelleen. Koet hyvän olon tunnetta. Anna tämän tunteen levitä kehossasi ja mielessäsi. Saat kuvittelemalla aikaan hyvän olon tunteen uudelleen.
  • Onnistuit, suoriudut kokeesta tai työtehtävästä todella hyvin. Onnistumisen tunne tuntui varmuutena. Luotit itseesi. Koe tämä lisääntynyt varmuuden ja luottamuksen tunne uudelleen. Luotit itseesi, luotit osaamiseesi, luotit taitoihisi. Huomaat, että onnistumisen tunne lisäsi myös itseluottamustasi.

Missä asioissa olet onnistunut? Koe mielikuvissa oma onnistumisen tunne uudelleen, ajatuksella, että sinä onnistuit. Anna tuon kokemuksen tulla mieleesi nyt.

Löydät näin sisäisen varmuuden tekemiseesi, asioihin, jotka vetävät puoleensa ja joiden tekemisestä nautit. Luot samalla positiivisen tilan ympärillesi. Löydät onnistumisia tukevan olemisen ja kokemisen tilan, johon voit palata.

Oikean tekemisen ja onnistumisten kriteerinä voisi jatkossa olla se tunne ja energia, mikä siitä syntyy.

Onnistumisen johtaminen

Onnistumisiin tarvitaan kolme asiaa:

  1. oikea tunne
  2. oikea tahtotila: usko ja luottamus omaan tekemiseen sekä
  3. vahva olemisen tila, joka on aina nykyhetkessä.

Onnistumiset eivät synny pakolla, ne tarvitsevat ympärilleen vapautta ja läsnäoloa. Olemisen tilassa koet, aistit, tunnet ja reagoit asioihin. Teet valintoja etenemiseen, keskityt ja tuot fokuksen tekemiseen.

Aloita viisaasti, sillä se ajatus ja tapa, jolla tekeminen lähtee liikkeelle, jatkuu usein samalla tavalla. Tiedosta aloittaessasi tekemisen laatu: kiire synnyttää kiirettä, innostus innostusta, pelko pelkoa ja luottamus luottamusta.

Mitä tietoisemmaksi tulet tästä aloittamisen hetkestä, sitä paremmalla toimintaenergialla voit työskennellä ja sitä paremmin onnistut johtamaan tekemistäsi ja onnistumisiasi.

Huomaat, että itseluottamuksesi kasvaa toistojen myötä. Näin on laita myös onnistumisissa.

Teila Tanner-Heikkilä on mentori, työyhteisövalmentaja, yhdessäluomisen mahdollistaja, Firstbeat Hyvinvointianalyysien asiantuntija ja NLP-trainer, joka työskentelee omassa yrityksessään Valmennus Vuosikellossa. Tanner-Heikkilä on ollut vuosina 2017-2018 yhteistyökumppanina tuotteistamassa Työsuojelurahaston rahoittamaa Tulevaisuuden taitoja yhdessäluomisen otteella -palveluprosessia, jossa mm. kehitettiin tietoisen toimijuuden viisi avainta.

Lisätietoja Tanner-Heikkilästä löydät osoittesta https://valmennusvuosikello.fi/ ja Tietoinen Toimija sivustolta https://tietoinentoimija.fi/.

Lue myös Tanner-Heikkilän edelliset kolumnit Ilo ja nauru – voittamaton yhdistelmä, Valintoja onnellisuuteen, Miten kannustat itseäsi?, Kasvata sisäistä voimaasi ja Miten päästä irti negatiivisista tunteista?

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)