WORK GOES HAPPY

Mainos
TEKSTI JA KUVA JYRI KANSIKAS | 11.1.2023 | KOLLEGA.FI
Miksi hyvistä johtajista puhutaan niin vähän?

Mitäpä, jos aloittaisimme uuden vuoden nostamalla enemmän tarinoita hyvästä johtamisesta ja hyvistä johtajista. Huonosta johtamisesta puhutaan jatkuvasti, mutta hyvästä johtamisesta ja hyvistä johtajista ani harvoin.

Jyri Kansikas on Work goes happy Oy:n toimitusjohtaja.

Mediassakin negatiiviset otsikot myyvät ja saavat enemmän klikkejä, ja myönnän, että itsellänikin on taipumusta puhua enemmän huonon johtajuuden vaikutuksista. Pohdin kuitenkin, voisimmeko edes vähän enemmän tuoda esille esimerkkejä hyvistä johtajista.

Kun mietin omaa uraani, joka on ollut pitkälti tapaamisia satojen ja satojen johtajien tai perheyritysten omistajien kanssa, niin kokemuksesta voin sanoa, että hyvien johtajien osuus on vahvasti plussan puolella. Toki vastaan on tullut myös aivan karseita johtajia, mutta he ovat selkeästi vähemmistössä.

Nostamalla esille tarinoita hyvistä johtajista ja hyvästä johtajuudesta antaisimme myös toiveikkaamman kuvan työelämään siirtymässä oleville nuorille. Tällä hetkellä kuva työelämästä näyttää aika karmealta.

Elämme jo muutenkin niin vaikeita aikoja, että jos nuorten lähtökohta työelämään on pelokas ja pelkästään negatiivinen, se vaikuttaa takuulla heidän tekemiseensä. Myös se miten työelämästä puhutaan kotona, vaikuttaa jo lasten asenteisiin ja näkemyksiin. Tähän voi jokainen vanhempi vaikuttaa.

On hyvä muistaa, että Suomessa on paljon hyviä johtajia, jotka ovat onnistuneet luomaan organisaatioonsa kannustavan ja psykologisesti turvallisen ilmapiirin. Lähes aina nämä yritykset ovat juuri niitä menestyviä, tuottavia ja toimialojensa kärkipaikoilla.

Hyväksi johtajaksi kehitytään

Johtaminen taitolaji ja siksi siinä voi aina kehittyä. Olen itse nähnyt monien kehittyneen loistaviksi johtajiksi, koska heillä oli ja on jatkuva halu oppia ja kehittyä.

Johtajan rooli ja vastuut ovat merkittäviä, sillä he joutuvat tekemään päivittäin ratkaisuja ja päätöksiä, jotka eivät ole lainkaan helppoja. Harvalla työntekijällä on näkemys organisaation kokonaisuudesta ja eri päätösten merkityksistä juuri tästä syystä. Tosin hyvät johtajat osaavat myös perustella ja selvittää ikävät ja joistain oudoilta tuntuvat päätökset.

Somessakin soisi lukevan enemmän esimerkkejä hyvistä johtajista. Kehut ja kiitokset eivät kulu käytössä. Niitä voisi kuitenkin nostaa esille vaikkapa omissa somekanavissa.

Itsellänikin on tämän suhteen paljon petrattavaa. Tänä vuonna aionkin yrittää parantaa omaa viestintääni etsimällä tietoisesti positiivisia tarinoita hyvistä johtajista.

Mitä vaikeammat ajat, sitä enemmän tarvitsemme positiivisia uutisia ja tarinoita. Tämä koskee myös työelämää.

Jyri Kansikas on paremman työelämän rakentaja ja työhyvinvoinnin edistäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana Work goes happy Oy:ssä.

Lue myös Kansikkaan edelliset kolumnit Pitääkö aina suorittaa?, Joustava organisaatio on proaktiivinen ja muutoskykyinen, Ilman toivoa ei voi kukoistaa, Nyt tarvitsemme toiveikkuutta ja toistemme tukea ja Kyky kuunnella auttaa näkemään ja etäältä voi nähdä lähemmäs.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)