KIIRE HALLINTAAN

Mainos
TEKSTI TEILA TANNER-HEIKKILÄ KUVA KATI LÄNSIKYLÄ | 31.8.2022 | KOLLEGA.FI
Valintoja onnelli­suuteen

Uskallatko unelmoida niin suuresti, että itseäsi jo hirvittää? Alitajuntasi pyrkii toteuttamaan sille annetut tehtävät, toiveet ja käskyt. Sille on yhdentekevää, ovatko ajatuksesi tai uskomuksesi totta vai tarua, mahdollisia tai mahdottomia.

Teila Tanner-Heikkilä on työyhteisön valmentaja ja NLP-trainer, joka työskentelee yrityksessään Valmennus Vuosikellossa.

Nyt on oiva aika tehdä valintoja, jotka tukevat tekemistäsi ja tuovat energiaa ja iloa ympärillesi, niin työhön kuin vapaa-aikaasi. Tulevaisuuden luominen ja unelmointi on kuin avoin tila, joka avautuu sinulle niin mahdollisuuksina kuin myös pelkoina. Mihin asioihin ja millä intensiteetillä suuntaat unelmasi kohti toteutumista?

Luottamuksen voima

Uskomuksesi mahdollisuuksistasi määrittelevät sen, miten ajattelet asioista ja miten niihin suhtaudut. Kollegani kertoi minulle keväällä, että häneltä peruuntui jo sovittu 10 000 euron valmennus. Vaikka häntä harmitti, hän myös totesi olevansa kiitollinen siitä ajasta, joka hänelle vapautui. Hänelle tuli lisää aikaa valmistella toista valmennusprojektia, jonka arvoksi hän määritteli 100 000 euroa. Arvaatko mitä tapahtui? Toteutuiko hänen ääneen lausumansa toive valmennuksesta? Kyllä ja vain muutaman kuukauden viiveellä.

Ajatus on kaiken alku. Jokainen ajatus on maailmankaikkeudelle tehty tilaus. Olen huomannut, kuinka helppoa on ajatella sitä, mitä ei halua. Mieleen tulee lukematon määrä negatiivisia asioita, jotka ovat kuin tyrkyllä viemässä tilaa positiivisilta mahdollisuuksilta. Uskotko, että toiveesi voi toteutua? Luotatko ja millä tunteella?

Mistä aloittaa?

Motivaation lisäksi sitoutuminen tekemiseen on tärkeää. Aloitat jostakin ja etenet. Teet itsellesi suunnitelman, jota alat toteuttaa. Näin saat energiasi liikkeelle ja sidot siihen myös motivaatiotasi lisääviä oikeanlaisia tunteita.

Kerron esimerkin ystävästäni Katariinan unelmasta. Hän päätti, että hän haluaa jatkossa tehdä valintoja, jotka tukevat hänen onnellisuuttaan. Hän ymmärsi, että oli luovuttava vanhasta tavasta ajatella, johon kuului täydellisyyden tavoittelu, oikein tekeminen ja esimerkkinä oleminen.

”Unelmani oli, että tanssinopettaja antaisi minulle yksityistunteja. Ajattelin, että minun opettamiseni on opettajan ajan tuhlaamista. Uskalsin kuitenkin lähteä tanssin polulle, joka kasvatti itseluottamustani. Olin ajatellut, että en ikinä tanssi kisoissa, en ainakaan ulkomailla. Tiedostin hyvin, että teknisissä taidoissani oli puutteita ja oli haastavaa tuntea itsensä huonoksi. Sain pitkin matkaa kannustavaa palautetta ja olen kokenut, kuinka rakkaus tanssiin kasvaa ja tulee sisältäni. Tuo sisäinen tunne vie ja kantaa eteenpäin. Uskalsin lähteä kilpailemaan. Tanssinopettaja konkreettisesti kannatteli ja vei syvään päähän, vaikka minua hurjasti pelotti. Tanssin keväällä ensimmäiset ProAm-kisani Helsingissä ja tänä kesänä osallistuin ProAm-kisoihin Barcelonassa.”

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa. Tee unelmiisi liittyvä suunnitelma ja ala toteuttaa sitä. Mieti, minkälainen tekeminen tuottaa sinulle iloa, terveyttä, hyvinvointia ja onnellisuutta. Sellaista tekemistä kannattaa tuoda elämään mahdollisimman runsaasti.

Mistä onnistumiset syntyvät?

Onnistut, kun luotat itseesi ja tekemiseesi. Se vaatii toki harjoittelua. Vain harva meistä esimerkiksi kävelee puolentoista metrin korkuisella puomilla ensi yrittämällä. Tunnustelet ensin jaloillasi puomin pintaa, etenet varovasti, kädet sivuilla hakemassa tasapainoa. Kokemuksen kautta taitosi kehittyy ja opit yhä nopeammin kävelemään tai tekemään uusia liikkeitä puomilla.

Sama malli toimii kaikessa muussakin oppimisessa. Ensin haparoiden, epävarmasti, haet lisää tietoa, viet asioita käytäntöön ja taito kehittyy. Opit itsestäsi, mikä on sinulle paras tapa edetä, varmuus ja luottamus tekemiseen kasvavat. Onnistut ja onnistumiset kasvattavat itsevarmuutta ja itsevarmuus ruokkii onnistumisia.

Asetat itsellesi yhä suurempia tavoitteita. Mieli ja tunne ovat mukana. Tunne antaa tekemiseen sen tarvittavan energian.

Valjasta löytöretkeilijän mieli ja uudisraivaajan innokkuus

Sisäinen viisautemme ja voimamme ovat kuin löytöretkeilijän avoin mieli tai uudisraivaajan innokkuus etsiä, kokeilla ja tehdä uusia asioita. Koemme, näemme, tunnemme ja olemme yhteydessä ympäristöön lukemattomilla tavoilla. Meillä on vastuu itsestämme ja vapaus tehdä asioita, joista nautimme ja joista saame energiaa.

Mistä sinä unelmoit?

  • Uuden harrastuksen tai opiskelun aloittamisesta?
  • Uudesta työstä tai asunnosta?
  • Paremmasta palkasta tai taidosta, esimerkiksi sujuvammasta kielitaidosta?
  • Omasta ajasta tai yhteisestä ajasta perheen kanssa?
  • Paremmasta kunnosta, terveydestä tai hyvinvoinnista?

Aloita pienistä kokeiluista. Mieti ensiksi, mikä tarve on unelmasi takana? Tarpeen tunnistaminen tuo tekemiseen motivaation. Tunnista myös ajatuksesi laatu ja mieti, minkälaisia tunteita tarvitset rinnalle.

Luottamus tarvitsee rinnalle myös rohkeutta. Kuinka korkealle suuntaat unelmasi? Uskallatko kokeilla jotakin uutta? Luotatko, että onnistut?

Tilaa itsellesi 4 tarkistuskysymystä tietoiseen onnistumisen johtamiseen. Linkki löytyy Tietoinen toimija -sivuston etusivulta.

Mikäli oman onnistumisen johtaminen kiinnostaa sinua, ilmoittaudu 10.10.2022 alkavaan, maksulliseen, neljä viikkoa kestävään Tietoinen onnistumisen johtaminen -verkkovalmennukseen. Lisätietoja löydät täältä.

Teila Tanner-Heikkilä on mentori, työyhteisövalmentaja, yhdessäluomisen mahdollistaja, Firstbeat Hyvinvointianalyysien asiantuntija ja NLP-trainer, joka työskentelee omassa yrityksessään Valmennus Vuosikellossa. Tanner-Heikkilä on ollut vuosina 2017-2018 yhteistyökumppanina tuotteistamassa Työsuojelurahaston rahoittamaa Tulevaisuuden taitoja yhdessäluomisen otteella -palveluprosessia, jossa mm. kehitettiin tietoisen toimijuuden viisi avainta.

Lisätietoja Tanner-Heikkilästä löydät osoittesta https://valmennusvuosikello.fi/ ja Tietoinen Toimija sivustolta https://tietoinentoimija.fi/.

Lue myös Tanner-Heikkilän edelliset kolumnit Miten kannustat itseäsi?, Kasvata sisäistä voimaasi, Miten päästä irti negatiivisista tunteista?, Ovatko vireystilasi säädöt kohdallaan?, Suunnannäyttäjäksi innostus ja Ota oivallusvartti käyttöön.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)