COACHING

Mainos
TEKSTI ANNIINA HUKARI KUVA HENNA HUKARI | 25.5.2022 | KOLLEGA.FI
Mitä kuulet, kun pysähdyt kuuntelemaan?

Kuinka usein pysähdymme aidosti kuuntelemaan muita? Itsestämme puhumattakaan. Voimmeko edes aidosti syväkuunnella muita, ennen kuin kuulemme sekä oman mielemme että sydämemme kuiskeen?

Koska viimeksi pysähdyit aidosti tarkastelemaan ajatuksiasi ja toimintaasi? Tutkimaan mielesi ja sydämesi syviä sopukoita. Hyväksymään sen, mitä sieltä nousee ja samalla kyseenalaistamaan kaiken. Tuntemaan, mikä sinua oikein ohjaa ja pohtimaan, onko se sellaista, mitä tässä hetkessä haluat vaalia ja ylläpitää? Vai olisiko nyt aika muuttaa suuntaa?

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Uskallatko kuunnella mitä ajatusten takana on?

Ajatukset, sanat, teot ja niiden takana vaikuttavat uskomukset ja arvot kietoutuvat yhdeksi virtauksen pyörteeksi siinä ympäristössä, jossa elämme ja toimimme. Kuinka paljon ympäristömme ja historiamme määritteleekään ja rajaa sitä, mitä uskallamme edes kuvitella tai mistä annamme itsellemme luvan unelmoida.

Mitä jos pysähtyisit hetkeksi syväkuuntelemaan, tutkimaan ja lempeästi ihmettelemään itseäsi. Samalla opit aidosti kuuntelemaan myös läheisiäsi sekä kollegoitasi ja voit auttaa heitä näkemään oman todellisen potentiaalinsa ja kulkemaan joskus mahdottomaltakin tuntuvaa kohti. Tukien, uskoen ja kannustaen.

Minkä kutsun kuulet?

Egomme kutsuu meitä ohjautumaan ulkokautta ja vastaamaan muualta tuleviin vaateisiin, normeihin ja tavoitteisiin. Se kuljettaa meitä kohti parempaa suoritusta ja haluttua statusta. Etsien lupaa, hyväksyntää ja valtuutusta ympäriltämme. Kunnianhimomme johdattaa meitä ja saa meidät reagoimaan ympäristön vaateisiin oman etumme saavuttaminen mielessä.

Sydämen ääni johdattaa meitä toimimaan omasta sisäisyydestämme käsin. Tutkimaan erilaisia mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja. Tunnustelemaan ja kuulostelemaan. Sydämen kautta toimimme kirkastaen ja toteuttaen omaa visiota ja missiota. Hyödynnämme omaa ainutlaatuisuuttamme ja tunneälyämme, aloitteellisesti ja ennakoiden. Tehden hyvää itsen lisäksi muille, suurempaa merkitystä toteuttaen.

Kuiskiiko sydän ja huutaako ego?

Viekö ego sinua vahvasti tekemään ja suorittamaan? Vaatii, laittaa reagoimaan hetkessä ja ohjaa pelosta ja epävarmuudesta käsin. Puskee kohti ulkopuolelta saneltuja tavoitteita. Huutaa kontrollointia. Huomaat ajattelevasi ja ehkä myös sanovasi: näin täytyy, pitää, kuuluu, on pakko tehdä ja toimia. Samalla saatat kokea ristiriitaisia tunteita, väsymystä, voimattomuutta ja jopa arvottomuutta. Huomaat ehkä, että maaliin pääsy ei annakaan sellaista mielihyvää kuin olit odottanut.

Loimuaako sydän hiljentäen egon?

Vai käännytkö sisäänpäin niin vahvasti, että arjen toiminnan ylläpitäminen ja tekeminen tuntuu vaikealta. Asioihin tarttuminen on haastavaa. Kaikki hidastuu. Tunnet yhä enemmän tarvetta pysähtyä, hiljentyä, rauhoittua, tarkastella ja ihmetellä. Vetäytyä jonnekin aivan muualle, tutkimisen maailmaan olemisen ja syvän läsnäolon tilaan. Tunnet ehkä tarvetta olla yksin, kenties istua tai kulkea luonnossa. Mikään tekeminen arkielämän ei kutsu, se tuntuu toisarvoiselta.

Löydänkö tasapainon, jossa ego toimii sydämen ohjauksessa?

Kun olet tasapainossa teet asioita, jotka tuntuvat oikeilta ja hyviltä. Kuuntelet sisintäsi, olet oman itsesi ja voimasi äärellä. Tunnet energisoituvasi ja matkaat kohti sekä isoja unelmia että pienempiä konkreettisia tavoitteita. Koet onnistumisen tunteita ja asiat etenevät. Toimit ja teet ilman pakottamista, painostavaa suorittamista tai jatkuvaa vaatimista. Toimit ja teet, koska haluat ja itse niin valitset. Huomaat innostuvasi ja innostavasi myös muita yhä enemmän. Innostus ruokkii innostumista. Onnistuminen ruokkii onnistumista. Onnistumisen ympäristössä jokaisella on lupa loistaa! Olet onnistunut saamaani egosi sydämesi kumppaniksi, yhteistyöhön, toteuttamaan sydämesi kutsua.

Pysähdy tasapainon tutkimisen ja tiedostamisen äärelle

Lähde tiedostavalle tutkimusmatkalle seuraavan harjoituksen myötä. Voit tehdä sen mielessäsi pohtien joko itsellesi, toiselle tai ryhmälle. Huomattavasti vaikuttavamman ja voimakkaamman harjoituksen saat, jos otat kehosi mukaan. Valitset egon ja sydämen puolet ja merkitset ne lattialle. Tutki kysymyksiä tunnustellen ja fyysisesti kävellen puolelta toiselle. Tutkimisen tukena voit käyttää alla olevassa kuvassa olevia kysymyksiä ja täydentää niitä muilla esiin nousevilla kysymyksillä ja teemoilla.

Minä minussa – sinä sinussa

Mitä, jos tässä hetkessä lakkaisit pienentämästä itseäsi millään tavalla? Kuulisit sydämesi kuiskeen, Löytäisit aikaansaamisen taian ja kulkisit suuresti unelmoiden kohti omia ja yhteisiä päämääriä. Sinun on aika kukoistaa juuri nyt!

Kukoistuksen ympäristössä ja ilmapiirissä tapahtuu ihmeitä – ihan jokaiselle. Toinen toisiamme nostaen luomme yhdessä parempaa työelämää ja tulevaisuutta – jokaisessa hetkessä, jokaisessa kohtaamisessa.

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on kansainvälisesti sertifioutu Business coach (PCC), NLP Trainer, sekä stressinhallinta- ja palautumisvalmentaja, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia, coacheja ja fasilitaattoreita.

Lisätietoja Hukarista löydät osoitteesta www.voimakkuus.fi, www.taitotraining.fi sekä https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit Kiitollisuutta pelon ja epävarmuuden keskellä, Toivo vie uuteenPuhu johtajuutta todeksiMikä meitä uuvuttaa? ja Mille sydämesi sykkii?.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)