COACHING

Mainos
TEKSTI ANNIINA HUKARI KUVA HENNA HUKARI | 25.8.2021 | KOLLEGA.FI
Mille sydämesi sykkii?

Millaisia ovat ne hetket, joissa tunnet sydämesi kutsun? Millaisia ovat ne askeleet, joita otat omalla polullasi? Polulla, jonka määränpää ei ole välttämättä vielä ihan kirkas, mutta tiedät, että se on juuri sinun polkusi. Mitä teet siinä hetkessä, jossa tunnet, kuinka sydän menee sykkyrälle ja iho kananlihalle? Hetkessä, jossa tunnet elämän virran veressä.

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Nämä hetket ovat arvokkaita. Niissä on tietoa ja viisautta, jotka kannattaa tallentaa mielen sopukoihin, muistikirjaan, tietokoneen kovalevylle. Tietoa, jonka äärelle voi palata, kun pohtii elämänsä suuntaa. Mitkä ovat aidosti ne asiat, joiden tekemisestä nautin? Keitä ovat ne ihmiset, joiden seurassa voin hyvin? Mistä saan energiaa? Mikä saa sydämeni sykkimään, hieman vahvemmin ja hyvää tehden?

Matka itseen

Elämä on matka sinuun itseesi. Matka itseen ei ole itsekkyyttä vaan yhteyttä. Kun olen sydän auki tässä hetkessä itselleni, voin avata sen myös muille. Vanhan sanonnan mukaan: ”rakastaa sydämen sopukoista ja sielun pohjasta asti.” Siihen meidät on tehty. Suhteessa itseen ja suhteessa muihin.

Tämä vaan tuppaa arjen vauhdissa välillä unohtumaan, jäämään sivuraiteeksi, joksikin johon palataan sitten kun on aikaa. Aikaa pysähtyä, kuulostella, elää, tuntea ja rakastaa – vähän enemmän, vähän isommin, vähän täydemmin. Elämä on ihan ok. Se on hyvää. Mutta mitä jos siitä tekisi loistavaa? Mitä se vaatisi? Mitä se ottaisi? Mitä se antaisi?

Ympäristömme on täynnä erilaisia normeja, päämääriä ja vaateita. Miten kuulen oman sisäisen ääneni, sen hiljaisen kuiskeen, ympäristön huudon ja oman mieleni asettamien vaateiden kohinan läpi? Miten yhdistän kaiken reaalimaailman konkreettiseksi kudelmaksi?

Opi kuuntelemaan kutsuasi

Liian kova vauhti, kiirepuhe ja jatkuva suorittaminen eivät jätä tilaa itsensä kuuntelemiseen. Hiljaisuus on matka itseen. Ihan pienikin hetki. Hetki kuuntelulle, hetki kokemiselle, hetki olemiselle – ilman tarvetta reagoida tai toimia.

Mikä on se piste, risteyskohta, jossa mielesi, kehosi ja sydämesi kohtaavat? Se on kohta, jossa sinä kukoistat. Lähde kuulostelemaan ja etsimään sitä jo tänään. Voit aloittaa yksinkertaisin askelin.

 1. Perusta itsellesi energialokikirja, joko sähköiseen muotoon tai paperille. Omaan mieleen ei pelkästään kannata luottaa, se kun on ailahtelevainen ja unohtavainen, etkä halua kuningasajatustesi katoavan.
 2. Pysähdy mielellään vähintään kerran päivässä, minimissään viikoittain, kysymään itseltäsi:
  • Mistä olen saanut energiaa? Mistä olen nauttinut? Mitä olen tehnyt? Mikä tai kuka on saanut sydämeni sykkimään ja veren virtaamaan?
  • Mikä on vienyt minulta energiaa? Missä hetkissä olen tuntenut väsymystä, voimattomuutta, aikaansaamattomuutta? Mikä tai kuka on ollut silloin läsnä? Mitä on tapahtunut? Miten olen toiminut?
 3. Analysoi mihin vaaka kallistuu. Kumpaa on enemmän? Mistä heilunta johtuu?
 4. Pohdi ja kirjaa ylös, miten voisit lisätä energiaa tuovia hetkiä, tapahtumia, tekemistä ja kohtaamisia arkeesi.
 5. Valitse yksi pieni teko arjessa, jota lähdet toteuttamaan. Vain yksi. Mieti, mikä voisi olla pienin mahdollinen asia, kohtaaminen, teko tai tekemättömyys, jolla olisi suurin mahdollinen vaikutus. Tartu siihen. Sitoudu. Toista. Kuulostele. Vahvista.

Kukoistetaan yhdessä

Onneksi emme ole yksin polullamme. Kuljemme sitä yhdessä kollegoiden, perheen, ystävien ja satunnaisten tuttavien, matkalaisten kanssa.

Polku ei ole suora, eikä se aina ole helppo. Se mutkittelee, mutta tiedämme sisimmässämme, että jokaisella mäellä, notkolla ja mutkalla on tarkoituksensa. Tarkoitus, jota emme ihan vielä, juuri siinä hetkessä tiedä tai ymmärrä. Oppi tai arvokas kokemus. Jotain, joka on tarpeen toisessa hetkessä ja silloin hymyilemme itsellemme ja kiitämme toisia matkaseurasta.

Muista, että sinä olet myös seuralainen, tärkeä sellainen. Kanssakulkija kokemusten matkalla. Yhdessä kulkien, oppien ja kasvaen. Kerro muille, mitä hyvää heissä on, mitä taitoja, vahvuuksia ja potentiaalia heissä näet. Nosta heitä. Kasvata kukoistusta.

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on diplomi-insinööri, business coach master ja NLP-master, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia.

Lisätietoja Hukarista löydät osoitteesta www.taitotraining.fi sekä https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit Ota kiinni onnesta, Uskalla näyttää haavoittuvaisuutesi ja Saanko ääneni kuuluville – ja kuuntelenko itse muita?

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)