COACHING

Mainos
TEKSTI ANNIINA HUKARI KUVA ANNA DAMMERT | 17.11.2021 | KOLLEGA.FI
Puhu johtajuutta todeksi

Tämä aika tarvitsee johtajuuspuhetta. Puhetta siitä, mitä johtajuus on sinussa, minussa, meissä jokaisessa. Yhteiskunnassa ja sen eri osasten rakenteissa. Yhteisöissä, organisaatioissa ja toimintakulttuureissa.

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Miten sinä näet ja koet johtajuuden? Millaista johtajuutta sinä haluat ruokkia ja kasvattaa?

Jokainen teko ja kohtaaminen on valinta, jolla todennamme sitä maailmaa, jossa elämme. Miten näet ja koet ympäröivän maailman ja sen erilaiset kerrostumat, muut ihmiset, vallan ja vastuun?

Pysähdy katsomaan ja tiedostamaan. Pysähdy tunnustelemaan ja tuntemaan. Katso tarkasti, miltä maailma näyttää omien silmälasiesi kautta. Keskustele muiden kanssa siitä, mitä he näkevät ja kokevat. Salli itsesi yllättyä siitä, miten erilaisia havaintoja teemme. Kuinka moninaisessa todellisuudessa elämme. Miten monenlaisten silmälasien läpi havainnoimme ja tarkastelemme ympäristöämme.

Anna itsesi tiedostaa ja ymmärtää. Auta muita pysähtymään, katsomaan ja näkemään. Vahvistetaan toinen toisiamme ja laajennetaan yhteistä ymmärrystämme. Rakennetaan yhdessä sellaista olemisen ja tekemisen maailmaa, jossa yhä useammalla on hyvä olla. Paras ajattelu, tekeminen ja tulos syntyvät siinä pisteessä missä järki ja sydän kohtaavat.

Sinulla on mahdollisuus valita, ottaa johtajuus ja kasvattaa sitä itsessäsi. Ruokkia sitä viisaalla tavalla muissa. Viedä maailmaa hyvään suuntaan. Tämä aika ei tarvitse seuraajia, se tarvitsee lisää johtajia.

Johtajuus ei ole oman hyvän tavoittelua ja itsekkyyttä, vaan oikeita, muut huomioivia, vastuullisia tekoja jokapäiväisessä arjessa. Valintoja siitä, mitä ja keitä me johdamme sekä millaisia keinoja käytämme. Valintoja ja päätöksiä siitä, minkä ja keiden annamme johtaa itseämme.

Nosta ja mahdollista

Tämän hetken johtajuus on kohottavaa. Se nostaa tekijän jalustalle. Sen ytimessä on kuunteleminen, näkeminen, tunteminen, tukeminen, nostaminen, hyväksyminen, mahdollistaminen, kiittäminen, kannustaminen, vahvistaminen ja haastaminen. Yhä harvemmin kuulemme enää vanhaa mantraa: kerro, käskytä, vaadi, neuvo, vastaa, valitse, ratkaise, kontrolloi.

Tämän ajan johtajuus on mahdollistavaa. Elämä on täynnä mahdollisuuksia, joihin tarttua. Tarjoillaan niitä itsellemme ja toisillemme. Autetaan jokaista saamaan oma potentiaali ja voimavarat käyttöön. Loistamaan vahvuuksien kera. Tulemaan parhaaksi versioksi itsestään. Voimaan hyvin ja tekemään tulosta – omasta voimasta käsin.

Se, mihin fokusoimme, kasvaa. Mitä sinä haluat kasvattaa itsessäsi ja muissa? Voimme tehdä itsellemme ja toisillemme halutessamme todella paljon hyvää niin työssä kuin kotiarjessa. Antaa jokaisessa hetkessä, teemassa ja kohtaamisessa muuntuvan itseluottamuksen vahvistua sekä vahvistaa yhteistä luottamusta, me-luottamusta. Luottamuksen ympäristössä on turvallista ja luvallista kukoistaa.

Pysähdy omassa yhteisössäsi johtajuuden äärelle:

Miten näemme johtajuuden?
Mitä hyvään johtajuuteen kuuluu ja mitä ei?
Miten johtajuus toteutuu suhteessa itseen ja suhteessa muihin?
Miten kasvatamme johtajuutta kaikissa?
Mitä tietoisia askeleita otamme johtajuuden polulla seuraavan kuukauden aikana?

Kuva: Anniina Hukari

Vuoden alussa starttaa #johtajuuspuhetta-kanava, jolla tarkastellaan johtajuutta mielenkiintoisista näkökulmista monenlaisten, eri rooleissa ja tilanteissa olevien ihmisten kanssa. Voit jo nyt ottaa #johtajuuspuhetta-youtubekanavan sekä IG- ja FB-sometilit seurantaan.

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on diplomi-insinööri, business coach master ja NLP Trainer, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia, coacheja ja fasilitaattoreita.

Lisätietoja Hukarista löydät osoitteesta www.taitotraining.fi sekä https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit Mikä meitä uuvuttaa?, Mille sydämesi sykkii?, Ota kiinni onnesta ja Uskalla näyttää haavoittuvaisuutesi.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)