COACHING

Mainos
TEKSTI JA KUVA ANNIINA HUKARI | 12.5.2021 | KOLLEGA.FI
Ota kiinni onnesta

Onnen tunne. Tuo kehossa ja mielessä läikehtivä hetki. Hetki, jossa kaikki tuntuu juuri oikealta, juuri näin hyvältä. Sinussa, minussa ja kaikessa ympäröivässä. Lämpönä kehossa, sisäisenä hymynä mielessä, voimana sydämessä, olemisen keveytenä. Kunnes se haihtuu ja katoaa. Karkaa meiltä. Jotain muuta tulee tilalle.

Anniina Hukari on kouluttaja ja business coach, joka haluaa liittää yhteen hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden.

Arjessa usein ihmettelemme; mihin se tunne katosi? Se läikähdys, hyvä olo, sisäinen hymy, vapaus. Oliko sitä edes olemassa? Mikä onnen tunteen karkotti ja mitä tuli tilalle? Jatkuva kiire, vauhti, väsymys, huonot rutiinit, epävarmuus, pelot, negatiiviset kohtaamiset ja ajatukset vievät pois hyvästä. Pidempään vaikuttaessaan ne luovat painetta, stressiä, puristusta, ja saavat aikaan alivireisyyttä, tekemättömyyttä, aikaansaamattomuutta, jopa lamaantumista. Negatiivinen ruokkii negatiivista. Havaitsemme sitä itsessämme, muissa ja ympäristössämme yhä enemmän. Onnen läikähdyksiä tulee harvemmin. Ne haalenevat ja vaalenevat. Juuri silloin kun niitä tarvitsisi kaikkein eniten.

Onnellisuutta kannattaa tavoitella. Kurotella sitä kohti. Sitä hetkeä, jossa kaikki tuntuu oikealta ja hyvältä. Ikuinen onnellisuuden pilvessä eläminen ei tietenkään ole mahdollista. Voidakseen tuntea onnea on tunnettava myös surua ja pettymyksiä. Kuljettava läpi vaikeiden tunteiden. Elettävä ne ja koettava ne. Kun elämä kolhii, olosuhteet ovat haastavat ja koemme voimattomuutta vaikutusmahdollisuuksiemme edessä. Kun suru ottaa vallan. Tunteiden ja tunnetilojen vaihtelu on osa elämää, mutta alavireisyyteen, suruun ja negatiivisiin tunteisiin on raskasta jäädä kiinni.

Onnen tunnetta voi kasvattaa

Jokainen voi kokea onnea ja kasvattaa tietoisesti onnen tunnetta. Voimme tehdä asioita, joista pidämme, työtä, jonka koemme merkitykselliseksi ja asioita, joissa olemme hyviä. Voimme tehdä valintoja, joilla lisäämme hyvinvointiamme sekä rakentaa ja vaalia ihmissuhteita, jotka perustuvat arvostukselle, hyväksynnälle, rakkaudelle sekä läheisyydelle.

Onni syntyy hyvästä suhteesta itseen sekä muihin. Onni syntyy itsensä ja muiden auttamisesta. Onni syntyy ilosta ja rakkaudesta, yhteisestä olemisesta, yhteenkuulumisesta ja hyvän tekemisestä muille sekä tutuille että tuntemattomille. Onni syntyy ilosta sekä kyvystä nauraa itselleen, muille ja välillä koko elämälle.

Onnen tunne voi toimia sisäisenä moottorinasi. Opettele käynnistämään se ja huoltamaan sitä. Se auttaa tuomaan elämää hyvää oloa, kiitollisuutta ja energiaa. Se vie terveellä tavalla eteenpäin, antaen samalla tilaa myös pysähtymiselle ja tässä hetkessä ololle.

Se, mihin keskityt, kasvaa. Kasvata siis tietoisesti onnea ja iloa itsessäsi. Auta muita olemaan onnellisia. Auta muita iloitsemaan siitä, mitä on. Levitä ilon energiaa myös ympärillesi. Anna itsellesi ja muille välillä tilaa olla myös alamaissa, surra ja pelätä, mutta huomaa milloin riittää. Huomaa milloin on aika käynnistää onnellisuuden moottori.


Vahvista sisäistä onnellisuutta tietoisesti

Kun tunnet pienenkin onnen läikähdyksen, pysähdy.
Ota hetkestä kiinni ja avaa aistisi, yksi kerrallaan.

  • Mitä näet juuri nyt?
  • Mitä kuulet?
  • Mitä tunnet kehossasi?
  • Mitä haistat?
  • Mitä maistat?

Anna jokaisen aistimuksen linkittyä onnen läikähdykseen ja vahvistaa tunnetta.
Tule tietoiseksi:

  • Miltä sydämessäsi tuntuu?
  • Millaisia ajatuksia mielessäsi liikkuu?

Pidä näistä kiinni.
Hengitä syvään ja rauhallisesti.
Sulje silmäsi, jos se tuntuu hyvältä.
Anna hymyn levitä kasvoillesi ja rentouttaa ne.
Anna onnen tunteen vahvistua hengityksen myötä.
Tunne kuinka onnen tunne vahvistuu jokaisella sisäänhengityksellä.
Se virtaa sydämesi kautta koko kehoosi. Täyttäen sen ja tehden hyvää.
Anna hengityksen tasaantua ja nauti hetkestä.

Anniina Hukari on intohimoinen työelämän hyvinvoinnin ja tuloksellisuuden yhteenliittäjä, joka uskoo, että paras tekeminen syntyy siinä pisteessä, missä järki ja sydän kulkevat samaan suuntaan. Koulutukseltaan Hukari on diplomi-insinööri, business coach master ja NLP-master, jolla on myös pedagoginen opettajanpätevyys. Hukari coachaa ja valmentaa yksilöitä, tiimejä ja ryhmiä, auttaa rakentamaan vaikuttavia valmennuksia sekä kouluttaa huippuvalmentajia.

Lisätietoja Hukarista löydät osoitteesta www.taitotraining.fi sekä https://www.linkedin.com/in/anniinahukari/.

Lue myös Hukarin aiemmin julkaistut kolumnit Uskalla näyttää haavoittuvaisuutesi, Saanko ääneni kuuluville – ja kuuntelenko itse muita?, Miten näet itsesi ja muut? ja Läsnäolo itselle mahdollistaa aidon kohtaamisen.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)