HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI TIINA LATIKKA KUVA JARMO RANTANEN | 12.5.2021 | KOLLEGA.FI
Anna hyvälle mahdollisuus

Elämän ja maailman riepotellessa sisintäni, minulta kesti kauan oivaltaa, miten syvimmissä pohjamudissa arvistani oli tullut mielen ja sielun esteitä kestää hyvää elämää. Kipu oli peittänyt alleen syvimmän uskon siihen, että minua varten voisi olla jotain aivan erityisen hyvää tai olisin jollain tavalla ansainnut sitä vain olemalla juuri se, mikä minusta oli tullut.

Tiina Latikka on valmentaja ja mindcoach, jonka intohimona on auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmansa.

Otin riskin ja antauduin. Ajattelin, että ”Hitot! Nyt mennään!” – sielu paljaana ja sydän edellä, tuli mitä tuli. Oli uskallettava irrottautua tutusta viimeisestä langasta tuttuun arpeen. Entä, jos tässä käy huonosti? Entä, jos satutan itseni? Entä, jos mokaan? Pelko ja epävarmuus olivat hetkessä läsnä, aivan siinä samassa kuin antautuminen hyvälle oli päätös, jonka olin mielessäni tehnyt.

Sydän ei vielä ymmärtänyt – ei alkuunkaan. Miten ihmeessä saan kiinni tunteesta, jonka takana voin seistä, kirkkain silmin ja innoissani. Tunnetta ei voi pakottaa, se syntyy vain, kun on raivannut esteet tieltä. Mistä ihmeestä näitä aina vain riittää? Menneistä kokemuksista… Heureka! Taas!

Katse menneeseen – vanhaan opettajaan – menetyksiin, virheisiin, epävarmaan itseen ja muiden vertailuun, joilla kaikilla oli vaikutus siihen, millaiseksi se oli muovannut aikuisuuttani. Tuttua kauraa – nämä olivat matkaeväitäni ja nyt kysyin itseltäni: Matkaeväitä, mihin? Kunnes aloin oivaltaa. Kaikki tämä on opettanut periksiantamattomuutta, ymmärrykseen erilaisuudesta, yrittämisen arvosta täydellisyyden sijaan, ihmisarvoon ilman suoritusta ja erillistä ansaintaa.

Tie vapauteen

Niin kauan kuin menneet kokemukset olivat arpena ja kipuna sielussani, en antanut viimeistä lupaa itselleni hyvään. Vaatii rohkeutta katsoa raadollisen rehellisesti syvimpään kipuun, mutta se oli tieni vapauteen. Se oli tieni keveyteen. Se oli tieni vielä kirkkaampaan katseeseen. Se oli tieni helisevään nauruun. Se oli tieni lupaan sanoa itselleni: Antaa hyvän tulla – eikä vain etuovesta vaan kaikista ovista ja ikkunoista! Antaa tulla! Sitähän varten täällä ollaan – käännetään kokemukset rohkeudeksi astua uuteen ilman taakkaa. Luoja vieköön, mikä matka – tähän asti.

Ilman riskiä ei voi antautua riittävästi. Ilman rakkaita läheisiäni, ystäviäni ja aitoja Ihmisiä, jotka ovat rohkaisseet ja näyttäneet valoa silloin, kun oma rohkeus on pettänyt. Kiitollisuuteni heitä kohtaan on mittaamaton. Olen saanut osakseni lämpöä, rohkaisevaa ja rakkaudellista katsetta, joka teki minusta tällaisen. Vaikka minun on otettava itse askeleet, nämä ihmiset ovat lempeästi, lujasti uskoneet minuun ja tuupanneet liikkeelle. Sydämeni täyttyy ilosta ja riemusta! Toivon, että voin antaa hitusen takaisin heille kaikille sitä, mitä olen saanut.

Matkalla eteenpäin – aina jonkin verran uutta ja tuntematonta. Aina jonkin verran keskeneräisenä ja valmiina oppimaan. Uusi vahvuus on yhteys omiin tunteisiin ja yhteys omaan arvoon.

Muuta vinkki elämän matkalle

  1. Astu askel ytimestä loitommaksi – katso kauempaa kokonaisuutta.
  2. Katso kaikkea tapahtunutta ymmärryksellä ja ylpeydellä: Minä selvisin!
  3. Anna arvo itsellesi – myös tunnetasolla.
  4. Anna hyvän tulla elämääsi. Elämää ei ole tarkoitettu loputtomasti elettäväksi kivun ja taakan kanssa. Elämä opettaa, joka tapauksessa. Meidän kaikkien etuoikeus on saada hyvää elämään!

Tiina Latikka on ammatticoach ja Mind Coach, joka auttaa ihmisiä johtamaan itseään kohti todellista intohimoa, unelmia, tavoitteita ja ottamaan käyttöön täyden potentiaalin niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Latikka on työskennellyt coachina ja työnohjaajana yli kymmenen vuoden ajan.

Lisätietoja Tiina Latikasta löydät osoitteesta https://sillanrakentajafi.wordpress.com/. Facebook ja Instagram @tiina.latikka.

Lue myös Latikan edelliset kolumnit Mihin tunnen kuuluvani?, Nauru on parasta lääkettä, Kuka seisoo rinnallasi, kun kohtaat vaikeimman? ja Kun päästää irti, saa enemmän kuin osaa odottaa.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)