HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI TIINA LATIKKA KUVA JARMO RANTANEN | 7.10.2020 | KOLLEGA.FI
Kun päästää irti, saa enemmän kuin osaa odottaa

Olen törmännyt elämässäni yhteen ihmeellisimpään asiaan kaikista tähänastisista kokemuksistani. Olen pitkään toivonut omaan elämääni ihmistä, jonka kanssa voisin jakaa arkea – ihan sitä tavallista, ilman glamouria ja fanfaareja. Kuitenkin jotakin sellaista, missä on elämää ja kipinää kaikessa yksinkertaisuudessaan. Sellaista, jossa molemmat ovat elossa itsessään ja sinut itsensä kanssa.

Tiina Latikka on valmentaja ja mindcoach, jonka intohimona on auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmansa.

Monesti ajattelin, että mitä ihmettä, minun on vielä opittava? Missä minun on kehityttävä? Mistä tässä kaikessa on kysymys? Tunteet elivät omaa elämäänsä toivon ja epäuskon välillä – olin kuin aavalla merellä näkemättä rantaa ja samalla horisontin näkeminen rauhoitti mieleni. Tiesin, ettei mitään saavuteta pakottamalla tai hakemalla – kysymys on ennemminkin siitä, annanko hyvän tulla elämääni ja annanko tilaa uudelle. Tästä aiheesta olen kirjoittanut monesti ja samalla tutkinut itseäni keskeneräisenä, oppivana matkantekijänä. Katsonut asioita kauas ja ymmärtänyt pakottomuuden tilana, jonka voi suoda omalle sisimmälle.

Minun oli ylitettävä viimeinen kipurajani. Se oli irti päästämisen kannalta välttämätöntä ja tarpeen. Vasta suostuttuani päästämään irti kivusta, jonka nimi oli pelko ja yksinäisyys, pystyin täysin hyväksymään, että näin on hyvä. Jos tämä on tarkoitukseni elämässä – niin olkoon niin. Eteeni tuli yksi paradoksi lisää – elämääni astui ihminen, jonka kuvaa olin piirtänyt mielessäni uudelleen ja uudelleen. Oli tehtävä päätös – uskallanko astua uuteen vai jarrutanko nyt ja teen U-käännöksen, koska tämä kaikki näyttää liiankin hyvältä ollakseen totta! Olenhan niin monesti kuullut sanottavan, ettei se, mikä näyttää liian hyvältä, ole totta. Kuuntelenko uskomuksia, joita olen oppinut vai annanko itselleni mahdollisuuden oppia tai onnistua? Vai niitä molempia?

Tunteiden viesti on syvällä

Nykyisin kuulee usein sanottavan, että päästä irti vanhasta ja menneestä, koska et enää elä siellä. Tässä haraan valtavirtaa vastaan – niin kauan kuin pystyn riittävästi ymmärtämään asian ja tunteiden todellisen viestin, niin kauan se on minussa syvällä. Joskus tuo viesti leikkii sisimmässäni aivan kuin piilosta, kurkkaa kulman takaa ja häviää tietoisuudesta. Hmm… Nyt kuitenkin viestini näyttäytyy selkeänä: hyväksymällä, antautumalla olevalle ilman asioiden kontrollia, voin luottaa elämään. Ymmärsin, että vuosien ponnistelu oli jättänyt jälkensä – oli aika antaa tuulen viedä ja luottaa elämän kantavaan voimaan.

Kontrollista irti päästäminen ja tulevaan luottaminen ovat prosessi, jonka olen oppinut. Tarkennan vielä, ettei kysymys ole tavoitteiden tai unelmien unohtamisesta vaan antautumisesta olevalle. Antautumista elämälle – tuli, mitä tuli. Anna sinäkin itsellesi mahdollisuus! Elämä on liian lyhyt katumiseen, ettei uskaltanut. Elämä on NYT. Huomisesta ei kukaan tiedä. Antaudu ja anna mennä, kun siihen avautuu mahdollisuus! Rohkeutta!

Muutama vinkki elämäntaipaleelle

  • Sisu on hyvä ominaisuus – mieti kuitenkin, milloin on aika antaa asioiden tapahtua pakottomasti ja omalla painollaan.
  • Irti päästäminen on prosessi ja vain sinä tiedät, milloin olet valmis. Katso itseäsi lempeästi ja ymmärtäväisesti – olen tarvinnut tämän kaiken osana elämänpolkuasi.
  • Elämässä on aina kerroksia, joiden alta löytyy uusia ulottuvuuksia – katso, niitä rehellisesti.
  • Kaikilla tunteilla on AINA viesti sinulle. Ole rohkea ja pysähdy niiden äärelle. Ne johdattavat sinut parhaimmillaan vapauteen.
  • Luota elämään – se kantaa ennemmin tai myöhemmin. Kaikella on aikansa.
  • Antaudu! Elämä opettaa joka tapauksessa. Anna itsellesi mahdollisuus!

Tiina Latikka on ammatticoach ja Mind Coach, joka auttaa ihmisiä johtamaan itseään kohti todellista intohimoa, unelmia, tavoitteita ja ottamaan käyttöön täyden potentiaalin niin työ- kuin yksityiselämässäkin. Latikka on työskennellyt coachina ja työnohjaajana yli kymmenen vuoden ajan.

Lisätietoja Tiina Latikasta löydät osoitteesta https://sillanrakentajafi.wordpress.com/. Facebook ja Instagram @tiina.latikka.

Lue myös Latikan edelliset kolumnit Yhteys syntyy vastavuoroisuudesta ja hyväksynnästä ja Hiljaisuudessa on tuhat sanaa.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)