VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA SANNA NUUTINEN FOTO BAKERY | 12.5.2021 | KOLLEGA.FI
Luo itsellesi merkityksel­linen elämä

Maailman kukoistavimmat ihmiset, jotka ovat oman alansa huippuja, elävät päivittäin merkityksellistä elämää. Jokainen meistä kaipaa pohjimmiltaan jotain, mikä antaa syyn elää, olla, tehdä ja vuorovaikuttaa maailmassa merkityksellisellä tavalla. Merkityksellisyys ei olekaan vain kukoistavimpien ihmisten yksinoikeus, sillä kuka tahansa voi oppia elämään merkityksellistä elämää.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Merkityksellisen elämän keskiössä on taito tuntea ja ilmaista tunteita, koska merkityksellisyys on ennen kaikkea hyvin kehollinen kokemus – eli tunne. Tämän vuoksi yhteyden luominen sydämen alueeseen ja koko kehoon on edellytys merkityksellisyyden kokemiselle ja lopulta sen ilmentämiselle.

Merkityksellisyys ei siis ole abstrakti kokemus jossain ulkopuolellamme. Ihmiset, jotka odottavat merkityksellisyyden tulevan heille ulkopuolelta, tuntevat elämänsä lopussa merkityksettömyyttä sekä katkeruutta, ahdistuneisuutta ja turhautuneisuutta elettyä elämää ja menneisyyttä kohtaan. Tällaiset ihmiset eivät ole koskaan onnistuneet saamaan kiinni merkityksellisyydestä kehollisen kokemuksen tasolla.

Puheella luodaan tulevaisuutta

Emme ole tottuneet keskustelemaan merkityksellisestä tulevaisuudesta. Sen sijaan säätila tai julkkisten elämä ovat paljon suositumpia puheenaiheita. Mitä enemmän merkityksellisestä tulevaisuudesta puhutaan, sitä myönteisempiä ihmiset kokevat olevansa itsensä, elämänsä ja tulevaisuutensa suhteen. Tutkimusten mukaan myönteisesti itseä ja elämäänsä kohtaan suhtautuvat ihmiset ovat onnellisempia ja elävät pidempään, heidän mielenterveytensä on parempi ja heillä on kyky kohdata ja käsitellä stressiä paremmin.

Todelliset suuret johtajat puhuvat säännöllisesti siitä, mikä on merkityksellistä ja tärkeää. Esimerkiksi John F. Kennedyyn ja Martin Luther King Junioriin liittyy tarunhohtoinen kuva johtajina, koska he puhuivat säännöllisesti tärkeistä ja merkityksellisistä asioita. Mitä enemmän näistä asioista puhuu, sitä helpommin myös oma toiminta ohjautuu kohti merkityksellistä elämää. Käyttämämme kieli ja laajemmin koko tapamme viestiä luo tulevaisuutemme tästä hetkestä alkaen.

Elämämme koostuu päivistä ja jos päätämme lisätä merkityksellisyyttä jokaiseen päivään, elämästä syntyy merkityksellinen matka. Päivästä syntyy merkityksellinen, kun luomme yhteyden merkityksellisyyteen heti aamusta alkaen. Jos emme päivittäin määrittele, mistä elämässämme on kyse ja miksi heräämme aamuisin emmekä osaa hahmottaa merkityksellisen elämän suuntaviivoja, suistumme helposti sivuraiteille.

Voit lisätä merkityksellisyyttä päiviisi, kun päätät tietoisesti, millaiseksi ihmiseksi aiot kasvaa, miten aiot kohdella toisia ihmisiä ja ilmennät näitä asioita säännöllisesti.

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä, jonka visio on nostaa kansallisella tasolla suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen asiantuntija ja No Limit -yrityksen perustaja. Syksyllä alkaa Pahkasalon yrittäjille ja yrittäjäksi aikovalle tarkoitettu verkkokurssi.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan löydät osoitteesta:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)