COACHING

Mainos
TEKSTI JOHANNA LAITILA KUVA STUDIO P.S.V. | 3.2.2021 | KOLLEGA.FI
Mikä sinulle riittää?

Muistatko, kun halusit sen, mitä sinulla on nyt? Mikä sinulle riittää? Kysymykset saavat hetkeksi pysähtymään. Monella meistä on uskomus, että aina on mentävä eteenpäin ja kehityttävä. Pitää hioa ja jalostaa itseään, jotta ei taannu ja jotta olisi parempi.

Johanna Laitila on Business Coach ja hyvinvointivalmentaja, joka on työskennellyt kahdenkymmenen vuoden ajan henkilöstöjohtamisen parissa eri organisaatioissa. 

Coachina olen havahtunut ajattelutapaan, jossa uskotaan, ettei paikalleen pysähtymistä ymmärretä, vaan on jatkuvasti mentävä eteenpäin ja löydettävä aina kehittyneempi versio itsestään. Piiskaamme itseämme yhä kovempiin suorituksiin niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

Näin vuoden alkupuolella moni meistä on tehnyt uudenvuodenlupauksia ja käynyt kehityskeskusteluja. Uralla olisi päästävä eteenpäin, hankittava koulutusta, pidettävä kroppa kunnossa terveellisellä ruokavaliolla ja kuntoilulla. Jopa palautumisesta on tullut suoritus. Kun kaikkea tavoittelemaansa ei millään saavuta, koetaan riittämättömyyttä ja tyytymättömyyttä sekä jopa ahdistusta siitä, ettei täytetä toisten odotuksia.

Onko onnellisuuden ja hyvinvoinnin tavoittelemisessa menty jo niin pitkälle, että se kääntyy itseään vastaan? Elämästä on tullut suorittamisen ahdistava labyrintti. Olisiko mahdollista tehdä toisin ja pitäytyä nykyisellä mukavuusalueella? Siinä, missä on luontaisesti hyvä ja vahvistaa jo olemassa olevia vahvuuksia.

Ennen kuin ryhtyy miettimään uusia ura-askelia, olisi hyvä pohtia, mikä nykyisessä työssä tuottaa iloa. Entä mikä turhauttaa ja mistä voisi mielellään luopua. Onko uralla eteneminen tärkeää ja jos on, niin miksi? Haluatko saada enemmän vastuuta, valtaa ja rahaa vai päästä paremmin toteuttamaan itseäsi ja auttamaan toisia? Mitä nämä asiat toteutuessaan sinulle merkitsisivät, jos saavuttaisit tavoittelemasi ja joutuisitko samalla luopumaan jostakin sinulle merkityksellisemmästä?

Tuunaamalla mielekkyyttä työhön

Mitä jos ottaisitkin esihenkilösi kanssa puheeksi, olisiko nykyistä työtäsi mahdollista muokata niin, että voisit hyödyntää enemmän vahvuuksiasi ja sitä kautta kokea enemmän onnistumisia. Voisit lähestyä omaa hyvinvointiasi terveyden ja hyvinvoinnin kautta, unohtaen suorittamisen ja mahdollisesti ulkopuolelta tulevat paineet. Keskittyisit sinulle mielekkäisiin asioihin itsellesi hyviksi koetuin keinoin.

Kannustan sinua pohtimaan vaihtoehtoja. Riittävän hyväkin on usein ihan hyvä. Korona-ajan poikkeustilanne on hiljentänyt pakostakin tahtia, auttanut meitä tinkimään jatkuvasta tehokkuuden ja täydellisyyden tavoittelusta ja avannut silmämme sille, että elämää voi elää näinkin. Olemalla tyytyväinen ja kiitollinen nykyisestä, se riittää.

Sen sijaan, että aina pyrkisit kiitettävään tulokseen, voit todeta, että tässä asiassa seiskapuoli on ihan hyvä. On mahdollista löytää tasapaino eteenpäin menemisen, kehittymisen ja hyvän olon kanssa ilman liiallisia paineita. Miettiä, mikä riittää minulle juuri tässä hetkessä. Pohtimalla, mistä olen kiitollinen ja onnellinen juuri nyt. Ota rennosti ja nauti, jos et joka hetkestä, niin ainakin useimmista.

Johanna Laitila on sertifioitu Business Coach®, hyvinvointivalmentaja, KM, VTS ja HHJ.  Laitila haluaa olla rakentamassa merkityksellisiä, innostavia ja entistä parempia työpaikkoja, saada jokaisen potentiaalin hyödynnettyä parhaalla mahdollisella tavalla sekä auttaa ihmisiä onnistumaan. Laitilalla on 20 vuoden kokemus HR:n, henkilöstön kehittämisen ja työhyvinvoinnin tehtävistä sekä johtoryhmätyöskentelystä eri organisaatioista.

Lisätietoja Johanna Laitilasta:
https://www.linkedin.com/in/johannalaitila/
www.johannalaitila.fi

Lue myös Laitilan aiemmin julkaistut kolumnit Kuuntele tunteita, Paras versio itsestäni ja Onni on tässä hetkessä.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)