PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 3.2.2021 | KOLLEGA.FI
Älä unohda iloa!

Meitä on koeteltu jo pitkään ja tunteetkin ovat itse kullakin ehtineet seilata äärestä toiseen ajan kuluessa. Väsymystä ja kyllästymistäkin on ollut havaittavissa vähän joka puolella. Ja vielä pitää vaan jaksaa.

Itse olen käyttänyt iloa palauttavana voimana. Ilon pilkahduksia kyllä löytyy, kun jaksaa etsiä. Pieniin iloihini on jo vuosikausia kuulunut päivän kahvihetki Aku Ankan kera. Se irrottaa työnteosta ja saa minut hyvälle tuulelle. Se on hetki, josta pidän ehdottomasti kiinni. Toinen tärkeä ilon lähde, joka kuuluu viikonloppuihini, on elämänmyönteisyydellä ja kepeydellä tehtyjen elokuvien ja sarjojen katsominen. Nautin siitä, kun päähenkilöt voittavat vaikeuksia ja onnistuvat elämässään. Saan siitä hyvän mielen, joka on näinä aikoina erityisen tärkeää. Ja kun mieliala on korkealla, eivät arkisemmatkaan asiat näytä niin synkiltä. Ilo kantaa meitä eteenpäin ja auttaa jaksamaan.

Mikä tahansa tuottaa sinulle iloa, tee sitä! Tässä numerossa ilosta ja naurun voimasta kirjoittavat sekä Teila Tanner-Heikkilä että Tiina Latikka. Heidän vinkeistään kannattaa ottaa ilo irti!

Henkilökuvassa esittelemme Sanna Laakkion, joka toimii Markkinointiliiton toiminnanjohtajana. Työntekoa rakastava Laakkio on tehnyt töitä jo 11-vuotiaasta lähtien ja ehtinyt työurallaan toimia lukuisissa kehitystehtävissä markkinoinnin parissa. Työtään Laakkio tekee vilpittömästä uteliaisuudesta kehittää ja pitää tehtäväänsä niin mielenkiintoisena, että kokee sen olevan kuin harrastus, josta maksetaan palkkaa.

Coaching-blogissa Johanna Laitila käsittelee itselle asettamiamme vaatimuksia. Piiskaamme itseämme yhä kovempiin suorituksiin niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Uralla olisi edettävä, pidettävä kroppa kunnossa ja hankittava koulusta. Olisiko kuitenkin mahdollista tehdä toisin ja olla tyytyväinen ja kiitollinen nykyisestä, Laitila kysyy kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii päätöksenteon vaikeutta. Olipa kyse isoista tai pienistä päätöksistä, ne on tehtävä sen hetken tietojen pohjalta. Mikään ei ole yhtä helppoa kuin jälkiviisastelu, kun päätöksen seuraukset ovat jo tiedossa, Maaranen muistuttaa kolumnissan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas tarkastelee työelämän tilaa. Nykypäivänä jo nuoresta asti pyritään ottaman jokaisesta kaikki tehot irti, ja kaikki tietävät tämän kehityksen tulokset. Tarvitsemme kestäviä ratkaisuja ihmisen kannalta, mikä tarkoittaa sitä, että pidämme inhimillisyyden työelämän keskiössä, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä kertoo tanssimatkastaan ilon ja energian alkulähteille. Tanssi ei ole vain teknistä suoritusta, vaan mitä suurimmassa määrin heittäytymistä ja iloa. Tanssiminen voi myös olla matka itsetuntemukseen ja oman itsensä hyväksymiseen, Tanner-Heikkilä toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka kirjoittaa naurun hyvää tekevästä voimasta. Juuri nyt on tärkeää kääntää katse iloon. Se on lahja kaiken tämän keskellä, eikä ole keneltäkään pois. Hyvä huumori keventää taakkaa, kohottaa mielialaa ja herättää toivoa, Latikka sanoo kolumnissaan.

Vierailija-blogissa Mikko Pahkasalo käsittelee rohkeutta, jota tulisi hänen mukaansa nostaa enemmän esille päivittäisessä työssä ja elämässä. Rohkeuden avulla voi parantaa kykyään saada aikaan asioita, selkiyttää päätöksentekokykyään ja lisätä luottamusta ammattitaitoonsa, Pahkasalo toteaa kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 17. helmikuuta.

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)