VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI KRISTIINA HARJU KUVA ANNIINA SALMINEN | 26.3.2014 | KOLLEGA.FI
Tahdonko oikeasti?

Aloitimme ihanalla naisporukalla painonhallintaprojektin. Halusimme laihtua, aikuiset naiset. Hommasimme itsellemme asiantuntijan avuksi. Hänpä ilmoitti heti, että ehei, pelkkä painonpudotus ei ole Se Juttu, mikä saa vaa’an lukemat pienenemään. Tarvitaan ennen kaikkea tahtoa. Tahtoa olla hyvä itselle.

Ohjelmamme sisältää ruokaohjeiden lisäksi tietoa aineenvaihdunnasta, hormonien vaikutuksesta rasvan elämään kehossa ynnä muuta. Olemme myös saaneet yksinkertaisia, mutta tehokkaita shindo-liikkeitä tukemaan hyvinvointiamme. Lisää viisautta on tulossa, muuttuneen ruokavalion rinnalle.

Kristiina Harju on orgnaisaatiokonsultti ja coach.
Kristiina Harju on orgnaisaatiokonsultti ja coach.

Trainerimme on huikea. Ja vähintään yhtä mahtava on porukkamme, seitsemän pitkäaikaista ystävää. Olemme nähneet toistemme ryppyjen lisääntymisen, vyötärön laajenemisen ja erilaisia ilon ja surun hetkiä. Olemme tukeneet toisiamme myötä- ja vastamäessä. Nyt meillä on yhteinen Tahdonko? -projekti. Siis ei Tahdotko? – vaan Tahdonko? Todellinen muutos edellyttää vilpitöntä ja vakaata tahtoa. Ihan samassa hengessä kun aikanaan tuli sanotuksi papin edessä (tai maistraatissa). Silloinkin sitä tiesi, että yhtä ja toista tulee varmasti vastaan, eripuraa ja pettymyksiä muun muassa. Siitä huolimatta motivaatio oli kirkas: ”Tahdon.”Kun projektimme alkoi, olin innolla mukana. Mutta en tehnyt mitään, mitä trainer oli ohjeistanut. Miksi? Minulla oli erinomaisia selityksiä. ”Huomenna aloitan täysillä!”, lupasin lopulta. ”Tee ensin jotain, älä yritäkään muuttaa heti kaikkea”, trainer toppuutteli.

Päätin aloittaa ruokailun aikataulusta. ”Helppo nakki ..”, ajattelin. Ei se ollut. Ruokailuaikojen muuttaminen oli tosi vaikeaa! Jouduin kysymään useaan kertaan itseltäni tahdonko oikeasti? Nimittäin olla hyvä itselleni siten, että elän entistä terveemmin ja onnellisemmin.

Olen muutoksen tiellä. Monta kertaa on käynyt mielessä, että kannattaakohan tämä… Vielä en tiedä, mutta suurimman muutoskynnyksen olen nyt ylittänyt. TAHDON antaa itselleni entistä paremman tulevaisuuden.

Muutoksen ensimmäinen iso kysymys on – kaikissa muutoksissa – tahdonko, sataprosenttisesti, kaikissa oloissa?

Kirjoittaja Kristiina Harju on organisaatiokonsultti ja kansainvälisesti sertifioitu coach. Lisätietoja hänen yrityksestään Harju Consulting Oy:stä löytyy osoitteesta www.kristiinaharju.fi

Jos tykkäsit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)