PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 3.4.2024 | KOLLEGA.FI
Kohtuullisuus kunniaan

Tämän päivän maailmassa moni asia tuntuu olevan epätasapainossa. Töitä on monella meistä aivan liikaa, kiire on kova ja tavoitteet usein kohtuuttomat. Vapaa-ajalla some nielee aikaamme loputtomasti, harrastuksista on saattanut tulla suorittamista ja nukkuminenkin tahtoo jäädä liian vähiin. Teemme kaikkea liikaa tai liian vähän. Miten tässä on näin käynyt?

Yksi avain parempaan elämään on kohtuullisuus, joka toimii kaikessa. Harvoin kukaan meistä ehtii tehdä kaikkea vaadittua, oli sitten kyse työstä tai vapaa-ajasta, mutta jos teemme asioita kohtuudella, muuttuu elämämme tasapainoisemmaksi. Kohtuullisuus onkin mitä suurimmassa määrin rajojen asettamista. Kuten minua aiheen pohdintaan innostanut ja tähän numeroon kirjoittanut Laura Sundell sanoo kolumnissaan: ”Rajojen asettaminen on valintojen tekemistä sen suhteen, mille sanoo kyllä ja mille ei, eli mihin aikansa ja energiansa käyttää. Rajoja tarvitaan hyvinvoinnin ja jaksamisen turvaamiseksi.” Tähän liittyy se, että osaa olla vaatimatta itseltään täydellisyyttä ja osaa hyväksyä riittävän hyvän. Itselleni tämä on yksi vaikeimmista asioista, sillä haluaisin tehdä aina parasta mahdollista laatua. Aika ei kuitenkaan usein riitä siihen, joten joudun opettelemaan kohtuutta jatkuvasti. Kaiken kiireen keskellä kannattaakin muistaa vanha viisaus: kohtuus kaikessa.

Coaching-blogissa Laura Sundell käsittelee kohtuullisuutta. Vaikka ahkeruus ja tunnollisuus ovat hyviä ominaisuuksia, voivat ne liiallisena nakertaa hyvinvointiamme. Ei kuitenkaan ole helppoa päättää, mihin aikansa käyttää, jos töitä on liikaa. Kolumnissaan Sundell antaa vinkkejä työnteon kohtuullistamiseen ja tehtävien priorisoimiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao tarkastelee tavoitteiden merkitystä. Tavoitteiden pohtiminen työelämässä on tarpeellista, sillä ne auttavat meitä suuntaamaan rajallista aikaa ja voimavaroja työnteon kannalta olennaisiin asioihin, selkiyttävät työtä ja helpottavat onnistumisen huomaamista, Miao sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anu Lyra pohtii muutoksen vaikeutta johtajuuden näkökulmasta. Me suomalaiset olemme hyviä prosessijohtamisessa, mutta muutokset rakentuvat aina ihmisten käyttäytymisen muutoksesta. Tämä ei onnistu prosessia johtamalla, vaan siinä tarvitaan ihmisten johtamista, Lyra toteaa kirjoituksessaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho kirjoittaa työelämän jargonista. Jargonin eli ammattikielen käyttö voi luoda yhteenkuuluvaisuuden tunnetta ammatillisessa yhteisössä. Toisaalta se voi myös erottaa, jos johtajat puhuvat sellaista kieltä, jota työntekijät eivät ymmärrä. Kannattaa muistaa, että ymmärrettävä kieli vaikuttaa aina työhyvinvointiin, Metsäaho sanoo kolumnissaan.

Elämä järjestykseen -blogissa Mia Blanc käsittelee tapojen muuttamisen hankaluutta. Jokaiselle lienee tuttua innostua jostain itselle hyvää tekevästä asiasta ja käydä sen tiimoilta vaikkapa erilaisia kursseja, mutta alkuinnostuksen jälkeen hyvä tahto lopahtaa. Muutos ei koskaan onnistu kerralla, vaan mikromuutosten toistot ovat avain todelliseen muutokseen, Blanc vinkkaa kolumnissaan.

Uusille urille -blogissa Riikka Pajunen keskittyy työelämässä selviytymiseen. Muutoksia tapahtuu kaiken aikaa ja juuri kun on selviytynyt yhdestä, odottaa seuraava jo nurkan takana. Itseä johtamalla muutosten keskellä surfaaminen kuitenkin helpottuu. Kolumnissaan Pajunen antaa keinoja muutosvoimavarojen hyödyntämiseen.

Hyvinvointi-blogissa Tiina Latikka pohtii itsetuntemuksen syventämisestä omakohtaisesta näkökulmasta. Ennen kuin voi ymmärtää asioita laajemmassa mittakaavassa, on ensin ymmärrettävä itseä. Ja se vaatii oivalluksia niin omista arvoistaan kuin tietoisuutta omista triggereistään ja primitiivisistä ajureistaan, Latikka toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Tuija Metsäahon Parempia sähköposteja -opaskirjan.

Seuraavat jutut julkaisemme kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 24. huhtikuuta.

Mukavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)