PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 12.3.2014 | KOLLEGA.FI
Hellitä välillä

Nykyajan työelämässä kaikki pitää saada valmiiksi heti, ja mieluummin jo eilen. Projektien aikataulut ovat tiukkaakin tiukemmat ja tavoitteet on viritetty tasolle, jota ei normaalityöajan puitteissa voi saavuttaa. Tulosta pitää tehdä entistä kovemmin, vaikka väkeä on työpaikoilla entistä vähemmän. Joskus tuntuu, että aikatauluja tehdään epärealistisista lähtökohdista, eikä työhön tarvittavaa aikaa ole edes kunnolla mietitty. Mihin meillä on niin tavaton kiire?

Suurin osa meistä tekee töitä myös vapaa-ajallaan ja hoitaa hommansa hyvin. Silti meiltä vaaditaan yhä enemmän. Työpaikoilla on unohdettu se tosiasia, että vaikka yhden työn saa valmiiksi, on aina jokin toinen projekti tai homma kesken tai alkamassa. Keskeneräisyys kuuluu elämään, kuten Reija Skurnik kirjoittaa Hyvinvointi-blogissa. Skurnikin kolmunista voit lukea, miten keskeneräisyydestä voi myös nauttia.

Lehtemme henkilöjutussa esitellään tällä kertaa aikaansaava kehitys-päällikkö Eeva Heinonen, joka on varsinainen monitoiminainen. Hän on ehtinyt toimia niin ravintolapäällikkönä, projektipäällikkönä, aluepäällikkönä kuin controllerina. Nykyisestä toimestaan Heinonen pitää erityisesti sen vuoksi, että pääsee käyttämään siinä monipuolisesti kokemustaan. Vapaa-aikanaan Heinonen harrastaa muun muassa tavaroiden raivaamista ja hän toimii myös Suomen ammattijärjestäjien puheenjohtajana.

Eeva Heinonen on myös toinen Elämä järjestykseen -palstamme kirjoittajista. Tämänkertaisessa kolumnissaan hän pohtii paperikasojen syntyä ja olemusta. Ammattijärjestäjän silmin hän tarkastelee jutussaan paperiröykkiöitä, jotka valtaavat helposti koko työpöydän ja vievät myös paljon energiaa.

Tasapainon avaimet -palstalla keskitytään sabotoinnin kompastuskiveen, jota Carita Nyberg käsittelee kolumnissaan. Tämä kompastuskivi aiheuttaa yleensä paljon hämminkiä työyhteisössä, sillä sabotoija käyttäytyy holtittomasti ja jättää asioita hoitamatta. Sabotoinnin taltuttamiseen on kuitenkin keinoja, joista voit lukea Nybergin kolumnista.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Maarit Laurento, joka käsittelee viidenkympin ikätaitetta. Viidenkympin villityksestä ei puhuta turhaan, sillä tässä elämänvaiheessa on kyse nimenomaan leikkimisestä ja hulluttelusta. Laurennon mukaan tätä ajanjaksoa voi kutsua myös elämän tarkoituksen oivaltamiskaudeksi.

Kollega.fi testaa -palstalla arvioimme Hyväksynnän polku -nettikurssin, joka opettaa lempeästi itsensä hyväksyntää.

Lehtemme kilpailu päättyi viime sunnuntaina. Kysyimme siinä, millainen olisi ihannetyöympäristösi. Saimme lähes kaksisataa vastausta! Vastaajien toiveiden ehdottomaan kärkeen kuuluivat oma huone ja rauhallinen työympäristö. Muita ihannetyöympäristöön kuuluvia toive-elementtejä olivat avarat ja valoisat tilat, ergonominen kalustus, viherkasvit, siisteys sekä mahdollisuus työskennellä etänä kotoa käsin. Kilpailun voitti Satu Kontio Vaasasta. Onnittelut voittajalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu käynnistyy saman tien. Tällä kertaa kysymme, haluaisitko vaihtaa työpaikkaa, ja miksi? Vastaamalla voit voittaa Pauli Aalto-Setälän ja Mikael Saarisen kirjan Innostus. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut julkaisemme jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Rentoa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)