PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 25.9.2013 | KOLLEGA.FI
Virkeänä töissä

Kukapa ei välillä olisi mennyt töihin väsyneenä huonosti nukutun yön jälkeen. Useimmiten väsymys johtuu itse aiheutetuista syistä, kuten telkkarin myöhäisfilmin katselusta, kaikenlaisen puuhastelusta yömyöhään ja ylipäätään liian myöhään valvomisesta. Toisena syynä väsymykseen voi kuitenkin olla unettomuus, joka koskettaa noin kolmasosaa työikäisistä suomalaisista.

Tavallisimmin nukahtamisvaikeuksien ja unettomuuden takana on stressi. Ihminen käy ylikierroksilla, kun hän yrittää ratkaista ongelmia. Aivot puolestaan eivät anna ihmisen nukkua, ennen kuin ongelmat on ratkaistu – ja kierre on valmis. Stressin aiheuttama unettomuus kuitenkin kuuluu elämään eikä lyhytaikainen unettomuus vielä vaikuta haitallisesti, kuten psykologi Heli Järnefelt lehtemme jutussa kertoo. Unettomuuteen voi myös itse vaikuttaa hyvillä elämäntavoilla. Unettomuutta käsittelevässä jutussa annamme vinkkejä parempaan uneen.

Oman itsensä arvostamista käsitellään Coaching-palstalla, jossa pohditaan henkisen kapasiteetin päivittämistä ja oman profiilin nostamisen vaikeutta. Elämä järjestykseen -palstalla puolestaan hämmästellään pikkutavaroiden ja automarkettien merkitystä suomalaisessa elämänmenossa. Hyvinvointipalstalla Pirkko Tavaila käsittelee kirjoituksessaan alitajuntaa ja sisäistä viisautta. Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Leena Vänni, joka pohdiskelee, miten uuden aloittaminen avartaa näkökulmia.

Lehtemme kilpailu, jossa kysyttiin millainen olisi ihannetyöpaikkasi, päättyi viime sunnuntaina. Saimme yli 300 vastausta! Enemmistön mukaan ihannetyöpaikassa olisi hyvä henki, osaamista arvostava ja kannustava ilmapiiri, joustava työaika, hyvät kehitysmahdollisuudet, reilu esimies, mukavat työkaverit, tasapuolinen kohtelu ja osaamista vastaava palkka. Kunpa kaikki työpaikat olisivat tällaisia! Kilpailun palkintona olleen Hoitohuone Amankan 70 euron arvoisen lahjakortin voitti Marita Romppanen Helsingistä. Onnea Maritalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu käynnistyy saman tien. Tällä kertaa kysymme, millainen on mielestäsi hyvä työkaveri ja onko sinulla sellaista? Vastaamalla kilpailuun voit voittaa Nordqvistin hienon teelaatikon, joka sisältää yhdeksän pikkupakettia eri teelajikkeita aina Tiikerin päiväunesta Seitsemänteen taivaaseen.

Lehtemme uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua. Sivuillemme kannattaa tulla myös ensi viikolla, sillä kuukauden energiakuva vaihtuu tiistaina. Tilaa uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)