PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 18.11.2020 | KOLLEGA.FI
Jatketaan sitkeästi eteenpäin

Jokainen meistä on varmasti kokenut taisteluväsymystä syksyn aikana. Kun illat ovat pimentyneet, on ollut entistä vaikeampi pitää mieli korkealla. Onneksi syksy on kuitenkin ollut verrattain lämmin ja ulkoilusäät ovat tähän asti suorastaan hellineet meitä, ainakin etelässä. Luonnolla on nimittäin varsin tärkeä merkitys mielialaan, ja meillä Suomessa metsää ja luontoa on onneksi riittämiin.

Niin loputtomalta kuin tämä aika tuntuukin, niin jotain hyvää siitä on noussut esille. Ihmissuhteet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan. Juttelu puhelimessakin tuntuu nyt merkityksellisemmältä kuin ennen, puhumattakaan aidosta livekohtaamisesta. Tuntuu, että näemme nyt toisemme aivan toisessa valossa kuin aikaisemmin – kun oli aina kiire. Etätyön myötä elämä on asettunut toisenlaisiin uomiin, kun ei tarvitse ehtiä joka paikkaan. Itsekin olen alkanut katsoa monia asioita uudelta kantilta ja löytänyt pienistäkin asioista iloa, kun niitä on kerrankin ollut aikaa tarkastella.

Pysähtyminen tekee hyvää, joten otetaan siitä kaikki irti. Tulevaisuudesta ei kukaan tiedä, mutta jatketaan sitkeästi eteenpäin. Ja visioidaan tulevaisuudesta parempi!

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii hyvyyttä, jota löytyy meistä kaikista. Jos kohtelemme ihmistä, kuin hänellä olisi mahdollisuudet edessään, hän saattaa yllättää meidät. Kun näkee toisin, myös tulos on toisennäköinen – ja yleensä ennalta-arvaamattoman hyvä, Kokko sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee autenttista johtajuutta. Kun maailma muuttuu kovaa vauhtia, tarvitaan johtajuudessa visioiden ja tavoitteiden ohella autenttisuutta, empatiakykyä ja yhteistyötä. Käskyttämisen ajat alkavat olla ohi ja tilalle tulee autenttinen johtajuus, joka antaa vahvuuksien loistaa, Nyberg kertoo kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas pohtii empatian roolia ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Empatia on taito asettua toisen asemaan ja kyky astella toisen saappaissa. Mitä useammin astelemme muiden saappaissa, sitä paremmin opimme ymmärtämään toisiamme sekä erilaisia syy-seuraussuhteita, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti avaa tekemäänsä laajaa kyselyä syksyn kuormittavuudesta. Työarjen kuormitus on muuttunut merkittävästi ja tätä nykyä epävarmuus tulevasta painaa meitä eniten. Kaipaamme myös yhteyttä toisiin ja spontaaneja keskusteluja. Kuormituksesta palautuminen onkin nyt erityisen tärkeää ja oman hyvinvoinnin johtamisen taitoihin kannattaa panostaa toden teolla, Huitti kehottaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii johtajan ja asiantuntijan roolien erilaisuutta. Varsin usein käy niin, että asiantuntija palkitaan esimies-vakanssilla, jotta palkka saadaan nostettua. Asiantuntijaroolissa viihtyvä voi kuitenkin olla onneton esimies, joka ratkoo mieluummin teknisiä ongelmia kuin osaa johtaa ihmisiä, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste käsittelee stressin vaikutusta ruokavalioon. Stressaantuneena meidän tekee useammin mieli makeaa ja rasvaista ruokaa, emmekä jaksa panostaa terveellisiin vaihtoehtoihin. Ruokavalioon kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, kun on kuormittunut, sillä  ravinnolla voi tukea jaksamistaan, Havaste muistuttaa.

Seuraavat ja samalla syyskauden viimeiset artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 2. joulukuuta.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)