PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.9.2020 | KOLLEGA.FI
Rohkeasti eteenpäin

Keväästä tuntuu olevan jo ikuisuus. Ikään kuin aikaa olisi kulunut vuosia kuukausien sijaan. Kevään eristyneisyydestä on kuitenkin jo edetty varovaisiin kohtaamisiin, vaikka tulevaisuus näyttää yhä epävarmalta. Silti elämä jatkuu.

Nyt kuitenkin tarvitaan enemmän rohkeutta. Moni suunnitelma on jäädytetty ja hanke pysähdyksissä, vaikka niitä voisi viedä eteenpäin. Turhan moni tuntuu vain odottavan, mitä tapahtuu. Tapaamisia ja kokouksia voi järjestää, kunhan huolehtii niin turvaväleistä kuin maskeistakin. Tulevaisuuden suunntteluakaan ei mikään estä. Järkevästi toimimalla pääsemme eteenpäin. Kun yksikin alkaa uskaltaa enemmän, niin se luo positiivisen ketjureaktion. Olen itse huomannut, kuinka jokainen tapaaminen on antanut valtavasti energiaa. On upeaa kohdata ihmisiä ja jakaa ajatuksia – siitä syntyy usein jotain suurempaa. Ja nyt niille uusille ajatuksille on tarvetta enemmän kuin koskaan. Hyväksytään siis uusi normaali ja aletaan elää fiksusti rohkeammin!

Coaching-blogissa Katja Kokko käsittelee uupumisesta toipumista. Uupumisesta eheytyminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä ja tilanteen hyväksymistä. Uupumisesta ei koskaan palaa enää samaksi, joka oli, jos tarkoitetaan paluuta kympin suorittajaksi. Elämänlaatu sen sijaan paranee, koska keskeneräisenäkin on lupa elää, Kokko sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii, kenen vastuulla on osaamisen kehittäminen. Vaikka on hyvän työnantajan merkki, että kouluttaa työntekijöitään, kannattaa työntekijän pitää myös itse huolta omasta kehittymisestään koulutautumalla omalla ajallaan, sillä työelämä ympärillä muuttuu jatkuvasti, Maaranen toteaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas kehottaa keskittymään asioihin, jotka toimivat. Hyvin usein jäämme märehtimään sitä, mikä ei toimi. Huonoinakin aikoina on kuitenkin asioita, jotka toimivat. Keskittymällä enemmän niihin ja vahvuuksiimme muokkaamme myös ajatusmallejamme positiivisempaan suuntaan, Kansikas sanoo kirjoituksessaan.

Kiire hallintaan -blogissa Heli Tuulenmäki pohtii muutoksen voimaa. Meillä on lupa tehdä eri lailla ja kokeilla uusia tapoja sekä työssä että henkilökohtaisessa elämässä. Maailma on täynnä mahdollisuuksia ja erilaisia vaihtoehtoja, ja meissä kaikissa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, Tuulenmäki muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Annika Havaste antaa vinkkejä tasapainoisen elämän luomiseen. Hyvinvointiin ei ole vain yhtä reseptiä, vaan se koostuu lukemattomista asioista aina terveellisestä ruokavaliosta ja stressin hallinnasta sosiaalisiin suhteisiin ja merkityksellisyyden kokemiseen työssä ja elämässä, Havaste sanoo kolumnissaan.

Vieralilija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Marita Paunonen-Ilmonen, joka käsittelee ryhmädynamiikan ymmärtämisen tärkeyttä. Ryhmäkäyttäytymistä syvällisesti ymmärtävän johtajan ryhmä on enemmän kuin tekijöidensä summa ja tällaisen ryhmän osaaminen ja kyvykkyys tuottavat merkittävää lisäarvoa niin tekijöilleen kuin organisaatiolle, Paunonen-Ilmonen toteaa kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme Lydia Fenetin Vaikuttavin nainen olet sinä -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, suhtaudutko alkavaan syksyyn toiveikkaasti vai pessimistisesti. Saimme 116 vastausta. Vastaajista ylivoimainen enemmistö eli 76 prosenttia suhtautui syksyyn toiveikkaasti, 17 prosenttia pessimistisesti ja 7 prosenttia neutraalisti. Moni vastaajista kertoi aloittaneensa opiskelun tai menevänsä uuteen työpaikkaan ja ylipäätään suhtautuvansa syksyyn uutena alkuna. Arvonnan palkinnon, Tuuman kustantaman, Jenni Spännärin ja Eeva K. Kallion kirjoittaman Viisaus – Käyttäjän opas -kirjan, voitti Minna Lemponen Raahesta. Onnittelut Minnalle ja kiitokset kaikille osallistuneille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 7. lokakuuta.

Virkeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)