KOLLEGA.FI TESTAA

Mainos
TEKSTI JA KUVA MARJA KASANEN | 2.5.2019 | KOLLEGA.FI
Eväitä mielen­hallintaan

Oman mielen kehittäminen on mielenkiintoinen projekti, jota voi tehdä koko ikänsä. Kaikki nimittäin riippuu oman päämme sisällä olevista ajatuksista, joita on tunnetusti vaikea hallita. Näihin asioihin ovat syvällisesti perehtyneet mindcoachit Tiina Latikka ja englantilainen David Rahman, jotka pitävät yhdessä kursseja Suomessa. Osallistuin Rahmanin ja Latikan pitämään Winning Mindset -livekurssiin, joka avasi uudenlaisia näkökulmia ajatteluun. Kurssilla käsiteltiin muun muassa mielen kääntämistä, pelkoja, tunteita, irtipäästämistä ja tavoitteiden asettamista.

Tiina Latikka ja David Rahman ovat mindcoacheja, jotka pitävät kursseja mielenhallinnasta.

Tiina Latikka keskittyi osuudessaan mielen kääntämiseen. Mielemme uskoo asioita, jotka eivät aina ole todellisia ja siksi voimme myös kääntää omaa ajatteluamme. Pääsääntöisesti mielemme etsii negatiivisia asioita, sillä se lähtee jo luolamiesasetuksista, joka auttoi ihmistä selviämään. Nykypäivänä emme enää tarvitsisi näitä negatiivisia asetuksia, sillä emme ole hengenvaarassa kuten ihminen oli aiemmin savanneilla kulkiessaan.

Mutta omia asetuksiaan voi muuttaa. Nimittäin pelko ja päätöksenteko sijaitsevat aivoissa samassa paikassa ja kun esimerkiksi tunnemme pelkoa esiintymisestä, voimme kääntää ajatuksen innostukseen laskemalla mielessämme takaperin viidestä yhteen. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta toimii. Latikka kertoi omakohtaisen kokemuksen voittaessaan esiintymisjännityksen suuren yleisön edessä mielen kääntämisen avulla. Mielenkääntämistä kannattaa kuitenkin harjoitella aluksi pienillä asioilla ja edetä vasta sitten vaativampiin asioihin.

David Rahman puhui osuudessaan pelon voittamisesta. Kun mietimme asioita tyyliin ”mitä jos..” alkavat pelot nousevat pintaan. Aivomme skannaavat tilanteita ja yrittävät löytää kaiken, mikä voi olla pielessä. Mitä vähemmän luotamme tulevaisuuteen, sitä hermostuneempia olemme. Ja mitä enemmän ajattelemme menneisyyden painolasteja, sitä raskaampi on olomme. Ainoa onnellinen olotila onkin tämä hetki ja vain sillä on väliä, mitä ajattelemme tällä hetkellä. Paitsi, että päästämme irti menneestä, meidän tulee Rahmanin mukaan päästää irti myös jokapäiväisistä tilanteista, jotka sitovat energiaamme. Jäämme nimittäin helposti märehtimään vaikkapa työkaverin ikävää tokaisua pitkäksi aikaa, kun meidän kannattaisi päästää siitä irti ja suunnata ajatuksemme myönteisiin asioihin.

On hyvä muistaa, että kaikessa muutoksessa menee aikaa. Tavan muuttaminen vaatii Rahmanin mukaan jatkuvaa harjoittelua ja kestää noin 66 päivää, ennen kuin muutoksesta tulee tapa. Siksi kannattaakin tehdä joka päivä jokin pieni muutos, sillä siitä kertyy vuoden mittaan suurempi muutos.

Livekurssi pienryhmässä oli antoisa, sillä innostavien vetäjien lisäksi keskustelut muiden osallistujien kanssa ja kokemusten jakaminen olivat rikastuttavia. Kurssista saakin parhaan irti, kun on itse mukana avoimella mielellä. Kurssi pidettiin englanniksi, mutta luennoitsijat puhuvat hyvin selkeää kieltä, jonka ymmärtää kouluenglannilla.

Faktat

Kurssin nimi: Winning mindset
Kurssin vetäjät: Tiina Latikka ja David Rahman
Hinta: 187 €
Muuta: Kurssin sisältö vaihtelee kohderyhmän mukaan
Lisätiedothttps://www.sisu.online/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)