HENKILÖKUVA

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVAT AMANDA LEHTOLA L SIITONEN | 21.3.2018 | KOLLEGA.FI
Lempeän elämän sanansaattaja

Kirjallisuutta ja kieliä rakastava Leena Siitonen on pesunkestävä humanisti. Kääntäjän ammatissa aiemmin toiminut Siitonen on yrittäjä ja henkisen kasvun ohjaaja, joka on tehnyt elämästään itsensänäköistä.

Kolme vuotta sitten oman yrityksensä perustanut Siitonen tuntee olevansa täsmälleen oikeassa työssä. Siitonen kirjoittaa, kouluttaa ja luennoi henkisen kasvun aiheista ja tekee henkilökohtaisia intuitiivisia tulkintoja vastaanotollaan Vallilassa, Helsingissä. Alun perin Siitonen kuitenkin opiskeli kieliä ja työskenteli vuosia kääntäjänä ennen kuin urasuunnitelmat muuttuivat.

Leena Siitonen on henkisen kasvun ohjaaja ja yrittäjä, joka on löytänyt itselleen sopivan elämänrytmin.

– Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja opiskelin kieliä ja kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa. Luin englantia pääaineena ja tein gradun Shakespearesta, Leena Siitonen kertoo.

Opiskellessaan Siitonen matkusteli paljon ja kävi opiskelijakavereidensa kanssa mieleenpainuvilla kulttuuriretkillä Isossa-Britanniassa.

– Kävimme Lontoossa ja Stratfordissa näytelmiä katsomassa. Pääsimme usein juttelemaan näyttelijöiden kanssa backstagelle. Se oli ihanan huoletonta opiskelijaelämää.

Opintojen välillä Siitonen oli vuoden Skotlannissa Erasmus-opiskelijavaihdossa ja myöhemmin Saksassa vuoden verran. Jo aiemmin Siitonen oli alkanut myös tehdä käännöstöitä, mikä viivästytti opintoja.

– Kun palasin Suomeen otin itseäni niskasta kiinni ja tein gradun. Valmistuin vuonna 1996 ja menin saman tien käännöstoimistoon töihin.

Kiire hyydyttää

Muutaman vuoden Siitonen työskenteli käännöstoimistossa kääntäen muun muassa kulttuurijuttuja ja tekstejä mainostoimistoille. Kiire alkoi kuitenkin turhauttaa häntä.

– Aloin hyytyä jatkuvaan hektiseen työhön. Kiire oli aina kova ja valmista olisi pitänyt olla jo edellisenä päivänä. Työ oli myös aikamoista sälää. Aloin haaveilla siitä, että saisin tehdä töitä kotona kaikessa rauhassa ja keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Siitonen siirtyi freelanceriksi ja alkoi kääntää kirjoja, josta nautti suuresti. Hän teki töitä eri kustantamoille ja profiloitui nopeasti elämäntaitokirjojen kääntäjäksi.

– Olin vähän aikaisemmin alkanut etsiä syvempää sisältöä elämääni. Vuosituhannen vaihteessa aloitin meditaatiokurssin, joka kolahti ja sen jälkeen se oli menoa.

Siitonen käänsi henkisiä kirjoja, jotka tukivat myös hänen omaa kehitystään. Hän opiskeli henkisyyttä, meditaatiota ja energiatyöskentelyä ja matkusteli ympäri maailmaa oppeja hakemassa.

– Jossain vaiheessa tuli vahva tunne, että oli aika alkaa kirjoittaa ja luennoida näistä aiheista. Aloin blogata ja kirjoittaa artikkeleita henkisen kasvun aiheista Viisas Elämän sivustolle.

Pikkuhiljaa kypsyi myös ajatus omasta firmasta ja vuonna 2015 Siitonen perusti nykyisen Hyvät vibat -yrityksensä.

Oma vastaanotto aukeaa

Omassa yrityksessään Siitonen jatkoi vielä käännösten tekoa, mutta keskittyi yhä enemmän henkisen kasvun ohjaamiseen ja asiakkaiden vastaanottamiseen.

– Kaksi vuotta sitten hankin pienen vastaanottotilan. Muistan, kuinka riemukasta oli maalata seiniä ja laittaa paikkoja kuntoon. Tilan avaaminen oli minulle todella iso juttu ja toimintani siirtyi aivan uudelle tasolle.

Leena Siitonen on kääntänyt yli 30 kirjaa. Ensimmäisen oman kirjansa hän kirjoitti ja julkaisi viime vuonna.

Jo pitkään Siitosta oli kaihertanut myös kirjan kirjoittaminen ja keväällä 2017 hän tarttui toimeen. Samalla hän luopui kirjakäännöksistä, joita oli ehtinyt tehdä runsaat kolmekymmentä kappaletta.

– Olen aina tiennyt, että kirjoitan kirjan, mutta vasta silloin tuli oikea aika sille. Vaikka kirjan kirjoittaminen oli iso ponnistus, se oli samalla hyödyllinen matka itseen.

Lempeän elämän käsikirja säätäjille ilmestyi viime vuoden syksyllä. Kirjan aiheesta Siitonen on kuluneen vuoden aikana pitänyt koulutuksia ja workshoppeja.

– Ykkösjuttuni ovat kuitenkin intuitiiviset tulkinnat. Katson asiakkaan elämäntilannetta ja nostan tärkeitä teemoja esille. Se on tietyllä tavalla henkistä sparraamista ja omien ajatusten peilaamista. Jokaisella ihmisellä on jo vastaukset itsessään, minä vain autan näkemään ne.

Siitonen haluaa riisua henkisistä asioista turhan mystiikan ja outouden. Hän nauraa, ettei tulkinnoissakaan hymistä mitään mantroja, vaan käytetään intuitiota, joka meillä kaikilla on.

Luentoja ja villasukkapäiviä

Työpäivänsä Siitonen aloittaa kello kymmeneltä, jolloin hän myös ottaa vastaan ensimmäiset asiakkaansa. Päivään voi kuulua myös kirjoittamista, hyvinvointitapahtumien suunnittelua, luentojen valmistelua, workshopien pitämistä ja luennointia.

– Työpäiväni pituus saattaa vaihdella melkoisesti, sillä teen asiakkaille tulkintoja vastaanotollani iltaisinkin. Joskus taasen voin olla koko päivän kotona kirjoittamassa villasukat jalassa kaikessa rauhassa. Nautin siitä, että työni on niin monipuolista.

Innostavimpana työssään Siitonen pitää asiakkaiden kanssa työskentelyä ja tilanteita, joissa ihminen oivaltaa jonkin itselleen tärkeän asian tai saa buustia lähteä toteuttamaan kauan harkitsemaansa ajatusta.

– On joka kerta sykähdyttävää, kun asiakkaan solmu lähtee aukeamaan. Se on äärimmäisen palkitsevaa.

Parasta yrittäjyydessä on Siitosen mielestä se, että pystyy itse säätelemään omat aikataulunsa. Voi heittäytyä kirjoittamaan silloin, kun on inspiraatiota ja toisaalta voi myös tarvittaessa pohtia rauhassa asioita itsekseen.

– Toimin aika joustavasti ja yritän kuulostella itseäni. Jos tökkii, niin voin pitää vapaapäivän vaikka keskellä viikkoa ja jäädä kotiin lepäämään. Arvostan sitä, että saan itse määrätä työpäivieni kulun.

Rauhallista elämää

Siitonen kertoo viettävänsä rauhallista elämää. Rauhoittuminen ja oma aika ovat hänelle erityisen tärkeitä, sillä intensiivinen asiakastyö vaatii palautumista.

Siitonen meditoi joka aamu. Hitaat aamut ovat hänelle elinehto.

– Herään seitsemän aikoihin ja meditoin joka aamu runsaan tunnin verran, Sen jälkeen joogaan ja teen energiaharjoituksia. Hitaat aamut ovat minulle hyvin tärkeitä.

Luonnossa liikkuminen on myös Siitosen lempipuuhaa. Hän käy miehensä kanssa kävelemässä niin veden äärellä kuin metsässäkin.

– Rakastan rantoja ja käyn niillä mielelläni kävelemässä. Luonto on niin kaunis ja parantava. Kaikki on sellaista kuin se on, eikä siinä ole mitään keinotekoista.

Työssä Siitosella on kaikenaikaa uusia ideoita kehitteillä. Siitosen missiona on tuoda henkisyyttä sekä arkeen että työelämään, ja sen vuoksi hän on nyt suuntautumassa myös yritysmaailmaan.

– Henkisyydessä ei ole mitään ihmeellistä. Olemme vain onnistuneet ajautumaan aika kauas luonnollisesta elämänrytmistä ja tavasta olla. Tärkeintä on se, miten elämme ja kohtelemme itseämme ja toisiamme.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)