PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 23.3.2016 | KOLLEGA.FI
Rohkeasti framille

Esiintyminen ja esillä oleminen ei ole kaikille helppoa, vaikka sitä nykyään jokaiselta työelämässä edellytetään. Ujo ja introvertti pysyy mieluummin taka-alalla ja antaa muiden puhua. Jokainen voi kuitenkin siedättää itseään ja harjoitella esiintymistä vaikka pienin askelin. Olen itse enemmän introvertti, joka tykkää mieluummin tarkkailla tilannetta, mutta vuosien varrella olen pikkuhiljaa tullut rohkeammaksi. Eteen on tullut tilaisuuksia, joissa olen joutunut sanomaan sanan pari yleisön kädessä, ja kerta kerralta se on tullut helpommaksi.

Vuoden alussa yllätin itseni pitämällä vapaaehtoisesti espanjanryhmällemme pienen esitelmän – espanjaksi! Jos joku olisi ehdottanut moista pari vuotta sitten, en taatusti olisi hommaan ryhtynyt. Nyt pidän jokaista esiintymistä mahdollisuutena, josta voin oppia. Ja ihminen kyllä oppii!

Ujoutta ja rohkeutta käsitellään myös lehtemme ajankohtaisartikkelissa, johon olemme haastatelleet ujouteen perehtynyttä tietokirjailija Kati Tiirikaista. Loistavia vuorovaikutustaitoja ihailevassa yhteiskunnassamme ujoa jää helposti syrjään, sillä hän reagoi hitaasti. Kyse ei ole ajatusten puutteesta, vaan siitä, että ujo miettii ensi pitkään, mitä haluaisi sanoa ja kun hän on valmis puhumaan, ihmiset keskustelevat jo muista aiheista, Tiirikainen sanoo.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Terhi Lavonen, joka pohtii stressin olemusta. Lyhytkestoisesta stressistä voi olla paljon iloakin, sillä se auttaa selviämään vaikeista paikoista. Ja yllättävää kyllä hyvätkin asiat, kuten loma, voivat aiheuttaa tutkimusten mukaan stressiä. Koska epävarmuus kuuluu elämään, voisimme opetella ottamaan vähän löysemmin rantein, Lavonen toteaa kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen päivittelee asiakaspalvelun vaikeutta. Kun luvatun kartanomajoituksen sijaan joutuu vanhaan, ankeaan oppilasasuntolaan, sovittuja aamupaloja ei lainkaan toimiteta eikä kahvitarjoilu kokoustilaan onnistu työaikaongelmien vuoksi, ei voi kun ihmetellä, mistä majoitusliikkeen ideologiassa oikein on kysymys.

Hyvinvointi-blogissa Pirkko Tavaila pohtii lähimmäisenrakkauden problematiikkaa. Ennen kuin voi rakastaa lähimmäistään, pitää rakastaa itseään. Kun oppii kokonaisvaltaisesti rakastamaan kehoaan, mieltään ja sieluaan, riittää ammennettavaa myös lähimmäisille, Tavaila sanoo kolumnissaan.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelimme aiheeseen liittyvän Kati Tiirikaisen teoksen Ujon urakirja.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, kuinka tyytyväinen olet työhösi asteikolla 4 – 10 ja miksi olet tyytyväinen. Saimme pitkälti toistasataa vastausta. Lähes 40 prosenttia vastaajista antoi työstään arvosanan 8. Arvosanan 7 antoi parikymmentä prosenttia ja arvosanan 9 vähän alle kaksikymmentä prosenttia vastaajista. Arvioissaan vastaajat pitivät tärkeimpinä työnsä mielekkyyttä, monipuolisuutta, itsenäisyyttä, haastavuutta, hyvää työilmapiiriä ja mukavia työkavereita. Kilpailun palkinnon, Saku Tuomisen ja Annamari Heikkilän Uskonko-kirjan, voitti Sam Tallberg Kirkkonummelta. Onnittelut Samille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu on jo pyörähtänyt käyntiin. Tällä kertaa kysymme, oletko kokenut työssäsi uupumusta ja kuinka olet selvinnyt siitä? Vastaajien kesken arvomme Viisas Elämä Oy:n kustantaman, Harri ja Ilkka Virolaisen kirjoittaman Mielen voima -kirjan (arvo 27 euroa). Kannattaa osallistua!

Uudet jutut julkaisemme kahden viikon päästä keskiviikkona 6.4. Sitä ennen kuun vaihteessa julkaisemme huhtikuun energiakuvan.

Aurinkoista pääsiäistä!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)