KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 20.5.2015 | KOLLEGA.FI
Opas introverttien maailmaan

Itsensä brändääminen, sosiaalisuus ja itsevarmuus ovat tämän päivän menestystekijöitä, joita nykymaailmassa peräänkuulutetaan. Mutta on myös paljon ihmisiä, jotka eivät halua pitää itsestään meteliä ja jotka mieluusti jäävät taustalle. He ovat introverttejä – ja aivan tyytyväisiä elämäänsä.

IntrovertitRuotsalainen Linus Jonkman on kirjoittanut mainion kirjan Introvertit, joka avaa hiljaisten puurtajien maailmaa ja tuo heidät ansaittuun valokeilaan. Vaikka kukaan ei ole puhtaasti ekstrovertti tai introvertti, on toisen puolen piirteet meissä yleensä vahvemmin edustettuina. Kirja kertoo näistä persoonallisuuspiirteistä ja auttaa lukijaa ymmärtämään itseään paremmin.

Jonkman käyttää itseään esimerkkinä introvertista, jota hän edustaa varsin tyylipuhtaasti. Jonkman oikoo kirjassaan niitä käsityksiä, joita ihmisillä on introverteistä ja kertoo avartavasti molemmista persoonallisuustyypeistä. Ehkä yleisin väärinkäsitys on, että introverteillä ei ole mitään sanottavaa, koska he ovat hiljaisia. Introverttien sisäinen maailma on rikas, mutta he tarvitsevat aikaa asioiden pohtimiseen ja analysointiin, kun taas ekstrovertit tuovat ajatuksensa saman tien julki, mitään suodattamatta. Introverttejä pidetään myös epäsosiaalisina, sillä he viihtyvät yksikseen. Tämäkään ei pidä paikkaansa, sillä introvertti nauttii keskusteluista, mutta mieluiten kahden kesken, jolloin hän pääsee keskittymään keskusteluun kaikessa rauhassa. Usein vain ekstroverttejä pidetään aikaansaavina, koska he näkyvät ja kuuluvat – vaikka asiat usein jäävät vain puheen tasolle. Introvertti taasen puurtaa hiljaa taustalla ja tekee asioita, mutta ei niinkään pidä siitä meteliä tai edes puhu siitä.

Kirjassa on runsaasti hyviä käytännön esimerkkejä elävästä elämästä ja ohjeita jopa juhlissa käyttäytymiseen – mikä on kunnon introvertille tuskan paikka. Kirjassa sivutaan lyhyesti myös eritysherkkyyttä, jolla on joitain yhteisiä piirteitä introversion kanssa. Kirjan lopussa on 57 kysymystä sisältävä persoonallisuustesti, jonka avulla saa selville oman luonnetyyppinsä.

Kirja tuo ahaa-elämyksiä etenkin introvertille, joka saa selityksen moneen itseään koskevaan – mutta ulospäin suuntautuneen maailman epäsuotavana pitämään – ominaisuuteen, kuten avokonttorikammoon. Kirjan luettuaan ymmärtää itseään ja toisia huomattavasti laajemmasta näkökulmasta, ja huomaa, että kaikilla on paikkansa ja vastakohdat täydentävät toisiaan.

Kirja sopii niin introverteille itsetunnon nostattajaksi kuin ekstrovertille opaskirjaksi hiljaisten maailmaan.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Introvertit
Atena Kustannus Oy
2015
296 sivua
n. 30 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)