PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 6.5.2015 | KOLLEGA.FI
Rehellisyys kunniaan

Nykyaikana tuntuu siltä, että vilpittömyys ja rehellisyys ovat yhä harvinaisempia arvoja työelämässä. Ennemminkin arvostetaan sitä, miltä jokin näyttää, ei sitä, miten asiat oikeasti ovat. Siinä vaiheessa kun näennäisyyttä ja pientä vilppiä pidetään normaalina, ollaan huteralla pohjalla. Rehellisyys on eettisen toiminnan perusta. Kun uskalletaan olla rehellisiä, voidaan puhua kaikista asioista työpaikalla ja vain sitä kautta asiat muuttuvat paremmiksi. Rehellisyys luo myös luottamuksen ilmapiirin, jossa jokaisen on helppo olla.

Totuudellisuutta käsitellään myös Johtajuuden ytimessä -palstalla. Jos puhutaan toista kuin mitä tehdään, ihmiset huomaavat aina teot, Annu Palmu sanoo kolumnissaan. Epärehellisyys itseä ja muita kohtaan liittyy sanoihin ja tekoihin. Epärehellisyys ei aina ole vain valehtelua, vaan se voi olla myös osatotuuksien kertomista tai vaikenemista sellaisessa tilanteessa, jossa pitäisi puhua.

Henkilöjutussa esittelemme tekniikan tohtori Leenamaija Otalan, joka on energinen yrittäjä, konsultti, yliopettaja, luennoitsija ja tietokirjailija. Euroopassa tutkimusta tehnyt Otala on ehtinyt kirjoittaa yli kaksikymmentä kirjaa, toimia asiantuntijakonsulttina maanlaajuisesti ja osallistua niin kaupunkien kuin yritystenkin kehittämiseen. Nykyisin Metropolian yliopettajana ja Aalto-yliopiston luennoitsijana toimiva Otala ei suunnittele eläkepäiviä, vaan aikoo jatkaa kirjoittajana ja yrittäjänä niin pitkään kuin pää pelaa.

Tasapainon avaimet -palstalla käsitellään esimiehen itsetuntemusta. Mitä paremmin johtaja on sinut itsensä kanssa, sitä todennäköisimmin hän johtaa aidosti ja vakuuttavasti, Carita Nyberg sanoo kolumnissaan. Esimiestyössä on tärkeää ymmärtää, että mikä on itselle luontaista, ei välttämättä ole sitä muille. Hyvässä esimiestyössä itsetuntemuksen lisääminen ja toisen käytöksen ymmärtäminen ovat avainasemassa.

Sana hallussa -palstalla pähkäillään tunneälyttömyyttä. Tunneälykäshän on se tyyppi, jonka kanssa kaikki tulevat toimeen ja joka osaa mukautua aina tilanteen mukaan. Tunneälytön on puolestaan henkilö, joka ei edes huomaa pieniä tai vähän selkeämpiäkin vihjailuja tai että häneltä odotetaan jotain, Eeva Heinonen opastaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Cristina Andersson, joka käsittelee robotisaatiota. Vaikka digitalisaatioon siirryttiin vasta äskettäin, on robotisaatio jo kulman takana. Lähitulevaisuudessa kokonaiset arvoketjut robotisoituvat ja ihmisten on löydettävä uusia tapoja elättää itsensä, Andersson herättelee.

Olethan muistanut vastata lehtemme kilpailuun. Tällä kertaa kysymme, onko työpaikallasi hankalia tyyppejä, ja miten tulet toimeen heidän kanssaan. Vastanneiden kesken arvomme Gummeruksen kustantaman Frank Martelan Valonöörit-kirjan, jonka arvo on noin 30 euroa. Kannattaa osallistua! Vastausaikaa 17.5. saakka.

Seuraavat jutut ilmestyvät kahden viikon kuluttua keskiviikkona 20.5.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)