HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI PIRKKO TAVAILA KUVA EMILIA RAUNIO | 20.5.2015 | KOLLEGA.FI
Valonkantajan paikka auki

Ilo tarttuu kuin ihana virus. Toinen ihminen voi vetää mukanaan valoon, jos alakulo vaivaa. Eikä pelastusrenkaaksi tarvita edes toista ihmistä. Kaikki elolliset olennot voivat toimia valonkantajina ja energiatason nostajina. Eläinten hassuttelu ja optimismi saa pakostikin hyvälle tuulelle.

Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.
Pirkko Tavaila on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin keskittynyt health coach.

Eläinten on helppo pysyä hyvällä tuulella, koska ne ovat suojassa mielen höpötykseltä. Ihminen sen sijaan tuppaa olemaan mielensä armoilla. Millainen mieli, sellainen tunne. Sekava mieli, sekavat tunteet. Kun tunnetaso on rauhallinen ja itsevarma, toiset aistivat miellyttävän energian. Rauhallisen ja itsevarman ihmisen lähellä on hyvä olla.

Fysiikan lakien mukaan kaikki on energiaa. Ihminen on ”elektromagneettinen kenttä”, joka vetää puoleensa kaltaistaan energiaa. Kumpi esimerkki tuntuu tutummalta juuri nyt:

1. Rankan työpäivän päätteeksi on nuutunut olo. Alhainen energiataso houkuttaa tekemään saman energiatason valintoja, joten askeleet suuntaavat keittiön kautta sohvalle. Lohturuoka vetää puoleensa. Tyypillinen lohturuoka nostaa verensokeria rajusti, muttei anna juurikaan ravintoaineita. Nopeiden hiilihydraattien tarjoamaa sokeripiikkiä seuraa verensokerin romahdus ja entistä syvempi väsymyksen tunne. Sohvan pohjalla löhötessä viihteeksi kelpaa kaikki, mikä saa unohtamaan arjen.

2. Rakastunut ihminen tuntee olonsa kaikkea muuta kuin nuutuneeksi. Hän pursuaa energiaa juuri ennen romanttista illallistapaamista. Hän käy suihkussa, hellii ihoaan ylellisillä hoitotuotteilla, pukeutuu ja laittautuu juhlatunnelman mukaisesti. Poskilla on terve puna, veri kiitää suonissa ja aineenvaihdunta toimii. Mielessä on toive herkullisesta, laadukkaasta menusta. Illallisen aikana hymy on herkässä ja puheenaiheita riittää. Olo on energinen ja onnellinen.

Mieli on avainasemassa, jos haluaa nauttia energiasta silloinkin, kun on rankkaa. Harjoittamattomassa mielessä vilahtaa helposti 70 000 ajatusta joka päivä. Suuri osa ajatuksista on joutavanpäiväisiä, monet jopa vahingollisia hyvinvoinnin kannalta. Ajatukset toistavat samaa kaavaa päivästä ja viikosta toiseen, ellei niitä ohjaa hedelmällisemmille urille.

Ajatus saa aikaan tunteen, ja tunne saa meidät säteilemään tunnetilaa vastaavaa energiaa. Jos mietimme myrkyllisiä ajatuksia, olo tuntuu myrkylliseltä ja muut aistivat epämiellyttävän energiamme. Aurinkoisinkaan hymy ei kykene peittämään totuutta. Hymy tuntuu teennäiseltä, jopa pelottavalta, ellei se täsmää energiatasoon, jota ihminen värähtelee.

Mieli on vaiennettava etenkin silloin, jos sen lempipuuhaa on sättiä, syyttää ja mollata itseä. Itsensä ruoskiminen johtaa surkeisiin valintoihin. Jos ei arvosta itseään, päätyy ennen pitkää sabotoimaan ihmissuhteitaan ja terveyttään. Tässä vinkkejä, jotka auttavat nousemaan energiamontusta:

 • Kiinnitä huomiota positiivisiin asioihin ja ole kiitollinen kaikesta,
  mikä on hyvin.
 • Tiedosta mitä ajattelet silloin, kun olo tuntuu kurjalta ilman todellista syytä. Harjoittele vaientamaan mielen valheellinen höpinä.
 • Nosta energiatasoasi juomalla runsaasti vettä ja syömällä ravitsevaa ruokaa.
 • Hengitä kunnolla, ulkoile ja liiku, jotta saat veren mukana happea aivosoluille ja muualle kehoon. Nuku vähintään kuuden tunnin yöunet.
 • Käy taidenäyttelyssä tai kuuntele mielialaa nostattavaa musiikkia. Hemmottele itseäsi.
 • Ole kiinnostunut uusista asioista. Heittäydy elämään.

Valonkantaja huomaa pian olevansa perusonnellinen ihminen. Ja tämä onni kestää.

EatBeNow.com-sivustolta löydät lisävinkkejä ja reseptejä hyvään elämään. Voit myös tilata kerran kuukaudessa ilmestyvän suomenkielisen uutiskirjeen osoitteesta pirkko@eatbenow.com.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

 • haluat erottua joukosta,
 • saavuttaa uutta yleisöä ja
 • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)