PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 26.3.2014 | KOLLEGA.FI
Hehkutetaan enemmän

Työelämässä ei juuri innostuta. Jos joku innostuu liikaa, niin häntä heti toppuutellaan tai vähintäänkin hänen hörhöilyään ihmetellään selän takana. Innostuminen on kuitenkin lumoava tunne, joka vie mennessään. Innostuneessa mielentilassa työ ei edes tunnu työltä ja kaikki sujuu kuin elokuvassa. Innostavassa työkulttuurissa tehdään myös parempaa tulosta, sillä yhteistyöstä syntyy merkittävää jälkeä.

Innostuminen on ihmiselle luontaista, kertoo psykologi Mikael Saarinen lehtemme pääjutussa. Pienet lapset innostuvat kaiken aikaa, mutta innostus kitketään ihmisestä kouluiässä. Työikään mennessä suurin osa meistä käyttäytyykin jo hillitysti eikä innostumisesta näy enää merkkiäkään. Innostus on kuitenkin meidän sisimmässämme. Haastattelussaan Saarinen kertoo keinoista, joiden avulla kadonnut innostus on mahdollista löytää uudelleen.

Coaching-palstalla pohditaan tällä kertaa työpaikan pelisääntöjä. Ilman niitä työyhteisö ei toimi kunnolla. Jos yhteinen linja puuttuu, jokainen sooloilee yksikseen ja lopputuloksena on kaaos, kirjoittaa Kaija Pitkäniemi kolumnissaan. Hänen mukaansa yhdessä luodut pelisäännöt ohjaavat työyhteisön tekemisiä ja helpottavat sen arkea.

Hyvinvointi-blogissa paneudutaan edullisuuden harhaan ja ylellisyyden tärkeyteen. Moni meistä asuu ja pukeutuu laadukkaasti, mutta ostaa ruokaa, jonka valintakriteeri on edullisuus. Ei riitä, että kuorrutamme itseämme ja elämäämme, Pirkko Tavaila kirjoittaa kolumnissaan. Hänen mukaansa on myös äärimmäisen tärkeää suoda itselleen parasta mahdollista ravintoa, sillä ruoka rakentaa meidät ajatteluamme myöten!

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Kristiina Harju, joka käsittelee kolumnissaan naisporukan painonhallintaprojektia. Vaikka lähtökohdat olivat hyvät ja traineri oli innostava, ei projekti sujunutkaan ihan niin kuin Strömsössä. Kyse oli loppujen lopuksi tahdonvoimasta, joka piti kaivaa esille useammankin kerran muutoskynnyksen ylittämiseen.

Kirjapalstalla arvioimme pääjutun innostus-aiheeseen liittyvän Mikael Saarisen ja Pauli Aalto-Setälän kirjoittaman Innostus-kirjan.

Uudet jutut luvassa jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Sitä ennen ensi viikon tiistaina julkaisemme huhtikuun energiakuvan. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)