PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 12.2.2014 | KOLLEGA.FI
Rohkeutta peliin

Vaatimattomuus ei aina kaunista. Itsensä vähättely on kuitenkin suomalaisille varsin tuttua. Ja vaatimattomuudesta on etenkin vanhemmille sukupolville aina tolkutettu. Moni meistä onkin varsin itsekriittinen eikä sen vuoksi halua ilmaista mielipiteitään tai tuoda esille ideoitaan työpaikalla. Vääränlainen vaatimattomuus ilmenee myös syrjään vetäytymisenä, vaikka tietoa ja ammattitaitoa olisi todellisuudessa vaikka muille jakaa. Rohkeammalla otteella saavuttaa enemmän!

Moni asia jääkin itsensä aliarvioijalta kokematta, todetaan myös Tasapainon avaimet -palstalla, jossa Carita Nyberg käsittelee aihetta syvällisesti. Itsensä aliarvioinnin taustalla on riittämättömyyden pelko, eikä tästä kompastuskivestä kärsivä pysty näkemään omia vahvuuksiaan, kertoo Nyberg. Onneksi tämänkin viruksen taltuttamiseen on keinoja, joista voit lukea kolumnista.

Lehtemme henkilöjutussa esitellään tällä kertaa sydämellinen valmentaja Sandy Talarmo, joka löysi ihannetyönsä vasta kaksi vuotta sitten. Eri aloja opiskellut ja monissa paikoissa työskennellyt Talarmo ehti pitkään pohtia, mitä haluaisi isona. Kun ala sitten löytyi, kaikki tapahtui ryminällä ja nyt Talarmolla on kaksi uutta ammattia ja kolme yritystä, joiden pyörittämisestä hän nauttii.

Elämä järjestykseen -palstalla kirjoittaa uusi, vauhdikas kolumnistimme Eeva Heinonen, joka vuorottelee palstalla alkuperäisen kirjoittajan Anne te Velde-Luoman kanssa. Palstan aiheena on vastuullinen tätijohtaminen, jonka saloihin Heinonen meidät perehdyttää.

Vierailija-blogissamme on tällä kertaa kaksi kirjoittajaa. Blogissa vierailee ensimmäistä kertaa organisaatiokonsultti ja coach Kristiina Harju. Hän käsittelee blogikirjoituksessaan puhelinpaastoa, joka tuntuu nykymaailman menossa aivan mahdottomalta. Pystyisitkö sinä olemaan päivän ilman puhelinta, Harju kysyy kolumnissaan. Toisessa Vierailija-blogin kirjoituksessa Maarit Laurento pohtii nelikymppisyyden taitekohtaa ja sen tuomia haasteita työhön, parisuhteeseen ja uraan. Laurennon mukaan tässä elämänkaaren vaiheessa moni löytää uuden suunnan elämälleen.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kilpailu, jossa kysyimme, miten taltutat työstressiä. Saimme runsaasti hyviä vastauksia. Suosituimpia keinoja olivat muun muassa töiden priorisointi, tärkeiden asioiden listaaminen, taukojen pitäminen, liikunnan ja urheilun harrastaminen, riittävät yöunet ja meditointi. Kilpailun voitti Timo Kujala Klaukkalasta. Onnea voittajalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Uusi kilpailu käynnistyy saman tien. Tällä kertaa kysymme, millainen olisi ihannetyöympäristö, jossa haluaisit työskennellä. Vastaamalla voit voittaa upean valmennuskirjapaketin, johon kuuluu kaksi Sandy Talarmon kirjoittamaa kirjaa. Toinen on elämän yksinkertaistamista käsittelevä Yksinkertaistamisen tehtäväkirja ja toinen on kodin järjestämistä käsittelevä Unelmien koti. Kannattaa osallistua!

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Tilaa uutiskirjeemme, niin pysyt ajan tasalla.

Sydämellistä työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)