VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI LEENA VÄNNI KUVA NIINA STOLT | 25.9.2013 | KOLLEGA.FI
Kokeile uutta

Syksy on tyypillinen aika aloittaa uutta. Toisinaan uusi harrastus lopahtaa ajanpuutteen, motivaation tai jonkun muun syyn johdosta alkumetreille. Lannistumisen ja itsensä syyttelyn sijaan lopahtamiseen voi suhtautua rennosti – ei haittaa, on silti hienoa, että tuli kokeiltua jotain uutta.

Leena Vänni toimii viestintävastaavana YTY ry:ssä.

Varmasti kaikki toivovat saavansa tehdä innostavaa työtä. Innostus ei kuitenkaan ole voimavara, joka syntyy tyhjästä aamu toisensa jälkeen. Lapset jaksavat innostua, koska he kohtaavat päivittäin uusia asioita. Myös aikuisen ihmisen pitää kokea ja oppia uutta. Ihmisen pitäisi kuulemma innostuksen säilyttämiseksi tehdä täysin uusia asioita vähintään kerran puolessa vuodessa. Kyse on ajatusrutiinien purkamisesta, sillä muuten omalle tekemiselleen sokeutuu.

Kokeile siis syksyn tullen jotain uutta kädentaitoa joko kurssilla tai vaan itse opetellen. Keväällä voit testata vaikkapa telemark-hiihtoa laskettelurinteessä tai vuosien puhumisen jälkeen vihdoinkin käydä naapurikaupungissa päiväretkellä.

Uuden kokeileminen on myös hyvä tapa ymmärtää muita. Itse kävin viime syksynä ensimmäistä kertaa jääkiekko-ottelussa. En harrasta minkään urheilun seuraamista eikä jääkiekko kiinnosta minua, mutta nopeatempoisen pelin seuraaminen lähietäisyydeltä oli oikein viihdyttävää. Pitää tulevaisuudessa kokeilla jonkun muunkin itselle vieraan lajin katsomoa. Keväällä puolestaan opettelin käyttämään katkaisusirkkeliä ja kuviosahaa. Oli inspiroivaa huomata, että minulla oli sen jälkeen oikea määrä halutunmuotoisia puunpalasia sekä vieläpä kymmenen sormea tallella.

Mitä uutta sinä olet kokeillut viimeisen vuoden aikana?

Leena Vänni
YTYn viestintävastaava

Faktaa YTY:stä

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY on akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esimiehille ja asiantuntijoille. YTY ajaa jäsentensä etuja työmarkkinoilla, ja sen tavoitteena on jäsenistön työehtojen ja työelämän laadun parantaminen sekä työssä jaksamisen edistäminen. YTY on Kollega.fi-verkkolehden yhteistyökumppani. www.yty.fi

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)