PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA TUULA HEIKKINEN | 28.8.2013 | KOLLEGA.FI
Ei huolta huomisesta

Päässämme pyörii tavallisesti tuhansia ajatuksia tekemättömistä töistä, tulevista suunnitelmista ja pakollisista velvoitteista. Useimmiten nämä ajatukset saavat meidät käymään ylikierroksilla ja tuntemaan riittämättömyyttä. Sen sijaan olisi mukava tuntea olonsa keveäksi ja huolettomaksi ja vain olla. Tämä ajatus tuntuu kuitenkin arjen kiireen keskellä täysin mahdottomalta. Mutta voisiko asioiden irtipäästämisessä olla sittenkin ideaa? Voisimmeko edes hetkeksi olla huolehtimatta huomisesta?

Kun antaa itselleen hetken vapaata vaikka katselemalla luontoa tai ottamalla nokoset, pääsee irti ajatusten pyörteestä ja latautuu samalla, kirjoittaa Reija Skurnik Hyvinvointi-blogissa. Lepohetki vapauttaa energiaa, jonka jälkeen on entistä tehokkaampi ja saa enemmän aikaiseksi, hän toteaa kolumnissaan.

Tekemättömyyden vapauttavaa teemaa käsitellään myös Elämä järjestykseen -palstalla, jossa varoitellaan liiallisesta innostuksesta ja omien voimavarojen yliarvioinnista syksyn uusien harrastusten haalimisessa.

Vuorovaikutuksen ja motivoinnin haasteisiin keskitymme Kehitä aivojen käyttötaitoja -jutun kakkososassa. Aivomme voivat huonosti ristiriitatilanteissa, joissa toimimme arvojemme vastaisesti. Aivot ovat kuin fiksu pomo, joka vaatii, että teemme oikeita valintoja, kertoo psykologi Ville Ojanen. Jutussa hän kertoo myös, miten vuorovaikutustaidoilla voi vaikuttaa toisen ihmisen aivojen toimintaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa Leena Vänni, joka pohtii alanvaihtamisen ihanuutta ja realismia. Hyvinvointi-blogissa on tällä kertaa toinenkin kirjoitus, joka on Pirkko Tavailan energiaa käsittelevän jutun kakkososa. Siinä perehdytään energian olemukseen ja annetaan lisää keinoja sen nostamiseen. Coaching-palstalla puolestaan paneudutaan ajanhallinnan tuskaan ja vaikeuteen sekä mietitään keinoja sen parantamiseksi.

Olethan huomannut pari viikkoa sitten alkaneen kilpailumme. Tällä kertaa kysymme, minkälainen olisi ihannetyöpaikkasi. Vastaamalla voit voittaa Hoitohuone Amankan 70 euron arvoisen lahjakortin, jolla saa ekologisia kauneus- ja hyvinvointihoitoja.

Lehtemme uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona. Pysy ajan tasalla tilaamalla uutiskirjeemme.

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)