KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN KUVA YRITYSKIRJAT | 11.9.2013 | KOLLEGA.FI
Tehoa tekstintekoon

Viestinnän määrä työelämässä on kasvanut, ja yhä useampi joutuu tekemään itse tekstejä. Helpotusta kirjoittamisen tuskaan tuo uusi Työelämän toimivat tekstit -kirja, joka on helppotajuinen ja mutkaton kirjoittamisen täsmäopas.

Työelämän tekstien kirjoittamista ei opeteta korkeakouluissa saati työpaikoissa, joten moni on niitä tehdessään aivan omillaan. Tähän tarpeeseen filosofian maisteri, yrittäjä ja kouluttaja Tuija Metsäaho on kirjoittanut oivan oppaan. Työelämän toimivat tekstit on tiivis ja yleistajuinen kirja, jossa neuvotaan, miten kirjoittaa selkeitä viestejä, sujuvia sähköposteja ja asiallisia asiakirjoja.

Kirjan alussa käsitellään muun muassa selkeää kieltä, joka avautuu hyvin esimerkkitapausten ja niiden arvioinnin avulla. Selkeitä neuvoja antaa myös Sähköpostit-luku, jossa käydään läpi postin kirjoittamisen vaiheet aina otsikoinnista lopputervehdykseen. (Monen työelämän kirjoittajan soisi lukevan nämä ohjeet!) Verkkokirjoittaminen-luvussa kiinnitetään lyhyesti ja ytimekkäästi huomiota verkkosivujen perusasioihin, jotka eivät aina ole itsestään selvät. Kirjan lopussa käydään läpi asiakirjamalleja tiedotteesta kokouspöytäkirjoihin.

Kirjan teksti on sujuvaa eikä sitä lukiessa väsähdä kieliopin monimutkaisuuteen. Esimerkit pitävät lukijan mielenkiinnon sopivasti yllä, ja kirjassa on paljon käytännön vinkkejä ja neuvoja.

Kirjaa voi käyttää hakuteoksena tai tutustua sen sisällysluetteloon ja lukea vain itselleen tärkeät täsmäohjeet. Tai sen voi lukea kannesta kanteen ja palata myöhemmin omiin ongelmakohtiin. Kirja on kätevä ja pätevä opas työpaikan kirjahyllyyn.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Työelämän toimivat tekstit
Suomen Yrityskirjat Oy
2013
160 sivua
48 euroa

 

 

 

 

 

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)