PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 2.11.2022 | KOLLEGA.FI
10 vuotta täynnä!

Kymmenen vuotta sitten maailma oli monin tavoin erilainen kuin nyt. Silloin työhyvinvoinnista ei vielä paljon puhuttu, ja se oli yksi syy, miksi halusin perustaa Kollega.fi-verkkolehden. Nykyäänhän työhyvinvointi on valtavirtaa ja itsestäänselvyys. Toinen syy oli se, että halusin tehdä työelämään keskittyvän lehden, joka on hengeltään myönteinen, iloinen ja inspiroiva. Tätä henkeä olen johdonmukaisesti ylläpitänyt lehdessä kaikki nämä vuodet.

Olen saanut lehden kirjoittajiksi upeita asiantuntijoita, jotka ovat jakaneet omaa osaamistaan lukijoille. Kirjoittajia on ollut vuosien varrella kymmeniä. Osa on vaihtunut ja osa on tullut tauon jälkeen takaisin, mutta yksi kirjoittajista, Carita Nyberg, on ollut mukana koko matkan aivan lehden ensimmäisestä numerosta lähtien. Julkaistuja juttuja on tähän mennessä kertynyt jo runsaat 1500. Laskeskelin juuri, että itse kirjoittamieni juttujen määrä on lähes 300. Juttujen kirjoittamisen ja haastattelujen myötä olen saanut tutustua todella mielenkiintoisiin ihmisiin sekä oppinut monista aihepiireistä paljon sellaista, jota en olisi muuten saanut tietooni. Vaikka päätoimittajan tehtävä ei aina ole helppo, mitään parempaa en tiedä. Tästä on hyvä jatkaa myönteisessä hengessä eteenpäin!

Henkilökuvassa esittelemme Saara Roineen, joka työskentelee vaativien IT-projektien parissa. Utopistiset tavoitteet innostavat Roinetta, joka ei tahdo pysyä omassa boksissaan. Monissa eri firmoissa työskennellyt Roine pitää johtoajatuksenaan sitä, kuinka hoitaa työnsä niin hyvin, että voi tehdä itsensä tarpeettomaksi. Tätä nykyä Roine työskentelee Ifillä, mutta haaveilee jäävänsä yli viisikymppisenä eläkkeelle voidakseen heittäytyä startupin neuvonantajan ja hallitusammattilaisen rooliin.

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii mitä työyhteisöistä jää jäljelle. Työpaikan vaihtamisen yhteydessä voi jäädä hyviä ystäviä sekä paljon uutta osaamista, vaikka jotakin joutuu aina jättämään taakseen. Jokaisesta ihmisestä kuitenkin jää jälki, jonka usein mielellään muistaa, Kokko sanoo kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen käsittelee johtamisen laaja-alaisuutta. Johtamisessa tarvitaan resilienssiä eli ihmisten arvostamista, kulttuuria, vuorovaikutusta, empatiaa, vaatimista ja varautumista siten, että jatkuvuus tuo turvallisuutta kokonaisuuteen, Kuosmanen toteaa kirjoituksessaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee motivaatiotekijöitä, jotka vaikuttavat jokapäiväiseen elämäämme. Jos pääsemme käyttämään itsellemme tärkeimpiä motivaatiotekijöitä, ne lisäävät tyytyväisyyttämme niin työssä kuin arjessa. Kolumnissaan Nyberg antaa vinkkejä motivaatiotekijöiden huomioimiseen.

Työelämän psykologiaa -blogissa Minna Miao keskittyy uusien taitojen kehittämiseen. Nykyajan asiantuntijatyössä uuden oppiminen voi tuoda työhön lisää mielekkyyttä ja uusia uramahdollisuuksia. Kolumnissaan Miao jakaa käyttökelpoisia vinkkejä, miten taitojaan voi kehittää.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä käsittelee iloa. Nauru ja ilo ovat elämän eliksiiriä ja jokainen meistä tarvitsee yhä enemmän positiivisia energialatauksia. Koska maailmamme on pitkälti ajatustemme näköinen, kannattaa valita ilontäyteisiä ajatuksia, Tanner-Heikkilä kehottaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas peräänkuuluttaa joustavaa organisaatiota. Näin on aina tehty -toiminnan painovoima ottaa tänäkin päivänä liian usein niskalenkin elintärkeästä muutoskyvykkyydestä. Päämäärät ja tavoitteet voivat olla kiinteitä, mutta niiden saavuttamiseen on tarjolla useita eri polkuja, joita pitäisi uskaltaa kokeilla, Kansikas sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä syventyy käyttäytymismalleihin, jotka vaikuttavat yllättävän paljon elämäämme. Meille on usein jo lapsuudessa syntynyt uskomuksia ja käyttäytymismalleja, jotka ovat meissä syvällä. Niiden muuttaminen vaatii paljon energiaa, mutta on mahdollista, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Kaupallinen yhteistyö -blogissa Sanna Ainola-Ryth käsittelee yrityksen taloudenpitoa. Vaikka yrittäjän ei tarvitse ymmärtää kirjanpitoa, tulee hän kuitenkin ymmärtää ja olla kiinnostunut numeroista vähintään yrityksen kassavirtaa seuraamalla. Kolumnissan Ainola-Ryth antaa käyttökelpoisia neuvoja taloudenpitoon.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, millaisilla keinoilla luot iloa elämääsi. Saimme yli 90 vastausta. Suosituimpia ilon tuojia olivat luonnossa liikkuminen, läheisten ja ystävien seura, pienistä arjen asioista nauttiminen, liikunta sekä lemmikit. Arvonnan palkinnon, Marja-Liisa Mankan Elämänilon jäljillä -kirjan, voitti Maija Saarinen Helsingistä. Onnittelut Maijalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kolmen viikon kuluttua keskiviikkona 23. marraskuuta.

Kepeää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)