PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 2.3.2022 | KOLLEGA.FI
Pää kylmänä, sydän lämpimänä

Maailmantilanne on jälleen mullistanut elämäämme. Tuskin kukaan olisi uskonut, että näin tapahtuu juuri, kun aloimme toipua pandemiasta. Moni oli varmasti toivonut kepeämpää kevättä.

Jokainen meistä reagoi asioihin eri tavalla. Juuri nyt, kun etätyösuositus on päättynyt, moni meistä menee jälleen fyysisesti työpaikalleen. Työyhteisö voi parhaimmillaan antaa voimaa, kun pääsee keskustelemaan muiden kanssa. Asioiden jakaminen auttaa. Kun elämä koettelee, kannattaa keskittyä arkeen. Kuten Erja Järvelä, joka on kirjoittanut tähän numeroon vallitsevan tilanteen aiheuttamasta ahdistuksesta, sanoo: ”Keskity omien asioiden tekemiseen ja mieti, mikä kaikki on hyvin juuri tässä hetkessä. Päätä, että oma hyvinvointisi on tässä tilanteessa ensiarvoisen tärkeää.” On tärkeä pysyä omassa voimassaan. Pidetään siis pää kylmänä, mutta sydän lämpimänä.

Ajankohtaisartikkelissa käsittelemme kasvun asennetta oppimisessa. Opimme jatkuvasti uusia asioita, sillä aivoillamme on elinikäinen kyky oppia ja omaksua uutta. Oppimiseemme vaikuttaa kuitenkin vahvasti se, omaammeko kasvun vai muuttumattomuuden asenteen. Muuttumattomuuden asenteen omaavat nimittäin pitävät lahjakkuutta synnynnäisenä ominaisuutena, johon ei voi vaikuttaa harjoittelulla, kun taas kasvun asenteen omaksuneet oppijat sen sijaan uskovat, että taitoja on mahdollista kehittää ja he pitävät ponnisteluja osana oppimista, Minna Miao sanoo lehtemme haastattelussa. Ensimmäinen askel asennemuutoksessa onkin avata mielensä mahdollisuudelle oppia.

Coaching-blogissa Johanna Laitila tarkastelee vastuullisesti toimivan työnantajan ominaisuuksia. Kiinnostus työpaikan vaihtamiseen on viime vuosina lisääntynyt ja työntekijät ovat entistä enemmän alkaneet arvostaa inhimillisiä ja vastuullisesti toimivia yrityksiä. Kolumnissaan Laitila antaa vinkkejä, miten sosiaalisesti vastuullisen työnantajan tunnistaa arjessa.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti vannoo yhdessätekemisen voimaan. Vahva yhteenkuuluvuuden tunne vaikuttaa positiivisesti niin fyysiseen kuin henkiseen terveyteemme. Eikä se vaadi aina kasvokkain kohtaamista, vaan etäyhteydenkin avulla voi käydä yhdessä lenkillä tai tavata kollegoja virtuaalisessa työtilassa, Huitti vinkkaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas kannustaa kohtaamisiin työpaikoilla nyt, kun etätyösuositus on viimein päättynyt. Kohtaamisilla on suuri vaikutus luovuuteemme sekä koko ajatusmaailmaamme. Ilman aitoja ja spontaaneja kohtaamisia ajattelumme kehä pienenee eivätkä vuorovaikutuksen kukat pääse kukoistamaan, Kansikas toteaa kirjoituksessaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho käsittelee asiakaspalvelua. Sekä myyjissä että asiakkaissa on välillä vikaa, mutta hyvä käytös molemmin puolin tekee kanssakäymisestä sujuvaa. Hyvä asiakaspalvelu vaatii kuitenkin tilannetajua, jota kaikilla ei valitettavasti ole, Metsäaho sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä keskittyy ahdistuksen lieventämiseen. Koska maailmanpolitiikka on heittänyt meidät täydellisen epätietoisuuden tilaan, on syytä pitää itsestään nyt erityistä huolta. Yksi parhaista lääkkeistä ahdistukseen on luonto, jossa oleskelu rauhoittaa ja antaa perspektiiviä. Kolumnissaan Järvelä antaa myös vinkkejä stressin lieventämiseen.

Kirjablogissa arvioimme ajankohtaisartikkelin teemaan liittyvän Minna Miaon Kasvun asenne oppimisessa -kirjan.

Viime sunnuntaina päättyi lehtemme kysely, jossa tiedustelimme, oletko aamu- vai iltavirkku ja onko ominaisuudestasi ollut enemmän hyötyä vai haittaa. Saimme 138 vastausta. Jakauma meni yllättävän tasan. 47 % vastaajista oli aamuvirkkuja, 45 % iltavirkkuja ja loput 8 % siltä ja väliltä. Aamuvirkuista valtaosa piti ominaisuuttaan höydyllisenä, kun taas suurin osa iltavirkuista koki siitä olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Kyselyn arvonnan palkinnon, Juha T. Hakalan Uteliaisuus – Miksi ”miksi” on tärkeä kysymys -kirjan voitti Anni Kesänen Suonenjoelta. Onnittelut Annille ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 16. maaliskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)