KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Mainos
TEKSTI JA KUVAT JEANETTE LINDWALL | 16.3.2022 | KOLLEGA.FI
Hevosen­potkusta syntyi selkäkipujen kuntoutus­innovaatio   
Sarita Alanko on terveysalan ammattilainen ja Venyy-tangon keksijä.

Yli kaksikymmentä vuotta sitten hevonen potkaisi sairaanhoitajana työskennellyttä Sarita Alankoa selkään ja hän sai lukuisia vammoja; välilevyn pullistuman, selkäydinkanavan ahtauman ja ajan myötä selkärankarappeuman. Kun kivut eivät ottaneet laantuakseen, vaikka hoidettavissa olevat vammat olivat parantuneet, alkoi Alanko etsiä kipuihinsa ratkaisua itse. Hän oli sattumalta huomannut, että venyttely rautakangen avulla helpotti selän kipuja.

Onnettomuuden seurauksena ja huolellisen tuotekehittelyn tuloksena syntyi Venyy, passiivinen venytystanko, jolla Alanko kuntoutti aluksi oman selkänsä. Tähän mennessä kuntoutustyötä on takana jo yli kymmenen vuotta ja Venyy-tanko on auttanut tuhansia suomalaisia erilaisissa tuki- ja liikuntaelinvaivoissa. Venyy on löytänyt tiensä myös monien terveysalan ammattilaisten, kuten fysioterapeuttien, naprapaattien ja lääkäreiden, käyttöön. Tuotetta käytetään niin sairaaloissa ja kuntoutuslaitoksissa kuin kouluissa, työpaikoilla ja kotioloissa.

Tehokas apu istumatyöläiselle

Palkittu kotimainen innovaatio hoitaa selkä- ja olkapääkiputiloja turvallisesti, tehokkaasti ja lääkkeettömästi.

Etukumarassa olo, jatkuva istuminen, huonot työasennot, liikkumattomuus ja yksipuolinen liikunta aiheuttavat tuki- ja liikuntaelimistölle sekä verenkiertoelimistölle ongelmia. Lihakset kiristyvät, niiden aineenvaihdunta ja hapettuminen heikkenevät ja nivelkulmat saattavat muuttua. Ajan saatossa nivelet alkavat kipeytyä ja vaurioitua ja riski verenkiertoelimistön sairauksille kasvaa.

Venyy-tanko on yksityis- ja ammattikäyttöön soveltuva passiivinen venyttelylaite, jonka avulla on mahdollista ennaltaehkäistä ja hoitaa tuki- ja liikuntaelinvaivoja, pienentää työperäistä tuki- ja liikuntaelinkuormitusta, parantaa ryhtiä sekä kehittää toimintakykyä.

Säännöllisen Venyy-tangon käytön myötä kudosten nestekierto ja hapettuminen paranevat, välilevyille tulee tilaa sekä niihin kohdistuvaa painetta saadaan tasattua. Passiivisen venyttelyn avulla lihas kasvaa pituutta korjaten tehokkaasti lyhentyneen lihasryhmän aiheuttamia nivelkulmien muutoksia ja niiden tuomia oireita.

Lääkäri välttyi toiselta selkäleikkaukselta

Verisuonikirurgi Ilkka Kantonen välttyi Venyy-tangon avulla toiselta selkäleikkaukselta.

Verisuonikirurgi Ilkka Kantonen on saanut selkävaivat kuriin Venyy-tangon säännöllisellä käytöllä.

“Olen nuoresta asti kärsinyt selkävaivoista ja kymmenen vuotta sitten minulta leikattiin välilevynpullistuma. Sen jälkeen selkä oli useita vuosia melko hyvä, mutta kesällä 2018 alkoi kovempi selkäkipu ja kipusäteily. Magneettikuvassa todettiin jälleen pullistuma ja juurikanavoissa ahtautta. Parin kuukauden konservatiivisesta hoidosta ei ollut apua. Harkittiin uusintaleikkausta.

Tämän jälkeen aloin käyttää Venyy-tankoa ja melko nopeasti kivut alkoivat helpottumaan. Noin kuukauden käytön jälkeen selkä oli lähes kivuton. Myös muutaman vuoden ajan tuntuneet jalkojen paikallaan seisomista johtuneet puutumisoireet hävisivät täysin. Tämän jälkeen olen säännöllisesti käyttänyt Venyy-tankoa noin kolme kertaa viikossa. Selkä on ollut nyt pari vuotta täysin oireeton”, Ilkkaa Kantonen kertoo.

Passiivisen venyttelyn aiheuttaman hermojärjestelmän aktivoitumisen kautta voidaan tutkitusti saada positiivisia muutoksia tuki- ja liikuntaelimistön terveyteen. Passiivinen venyttely – eli venyttely apuvälineen tai jonkun muun ulkoisen voiman avulla – kasvattaa lihaksen pituutta, edistää sen kasvua ja vaikuttaa myönteisesti lihaksen rakenteeseen. Uuden tutkimuksen valossa passiivinen venyttely suojaa myös vakavilta verenkiertoelimistön sairauksilta.

Matala kynnys työkyvyn parantamiseen

Passiivinen venytystanko on myös oivallinen apuväline työkyvyn ylläpitoon ja parantamiseen. Kuormittavat työasennot, istuminen tai jatkuva fyysinen ponnistelu aiheuttavat tuki- ja liikuntaelimistön oireilua ja kiputiloja. Venyy-tanko tarjoaa turvallisen, nopean ja kustannustehokkaan tavan työkyvyn kohentamiseen ja sairauspoissaolojen vähentämiseen. Tuote on myös verovähennyskelpoinen työhyvinvoinnin työkalu.

Le Sorellen henkilökunta on selättänyt tuki-ja liikuntaelinvaivansa Venyy-tangon avulla.

Naantalilainen kauneudenhoitoalan yritys Le Sorelle lähti koko työyhteisönsä voimin testaamaan suurin odotuksin Venyy-tankoa tammikuun alussa. Tuki- ja liikuntaelinkivut olivat kauneudenalan ammattilaisille valitettavan tuttuja ja jokainen olikin saanut tuntea kehossaan ammatin kuormittavuuden.

Muutaman viikon käytön jälkeen osa työntekijöistä oli yrittäjä Heidi Paavolan mukaan “koukussa” Venyy-tankoon. Testauksen alkaessa jokaisella työntekijällä oli ollut selkävaivoja. Paavolan mukaan kaikkien selkäkivut helpottivat jo muutaman päivän käytön jälkeen. Alina Saarinen, toinen Le Sorelle yrittäjistä, kertoo että henkilökunta on selän hyvinvoinnin lisäksi huomanneet Venyy-tangon parantaneen ryhtiä ja kehon notkeutta. Moni oli myös todennut, että mikäli tangon käytöstä piti pidemmän tauon, sen huomasi nopeasti kehossa. Paavola ja Saarinen kannustavatkin henkilökuntaansa käyttämään tuotetta säännöllisesti pienentämään työperäistä tuki- ja liikuntaelin kuormitusta.

Tilaa helppokäyttöinen ja tehokas Venyy-tanko itsellesi tai koko työyhteisölle ja paranna organisaatiosi hyvinvointia kotimaisen innovaation voimin!

Lue lisätietoja Venyy-tangosta ja sen hyödyistä: https://venyy.com
Tai ota yhteyttä: info@venyy.com, puh. +358 40 772 4004

Tästä pääset verkkokauppaamme: https://www.venyy.com/kauppa

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)