PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 31.3.2021 | KOLLEGA.FI
Pidetään kiinni haaveista

Tämä aika koettelee meitä aikamoisesti. Vaikka meitä rajoitetaan joka suunnasta, ei kukaan voi onneksi rajoittaa mieltämme. Haaveet ja unelmat ovat juuri nyt tärkeitä, koska niiden avulla pystyy katsomaan kauemmaksi ja voi hetkeksi unohtaa vallitsevat olosuhteet.

Kun ulkoisille asioille ei voi mitään, on viisasta kääntyä sisäänpäin. Unelmointi tekee mielelle ja psyykelle hyvää, kuten tähän numeroon kirjoittanut ja minua aiheen pohdintaan innostanut Jyri Kansikas sanoo. Kannattaa myös uskaltaa haaveilla tarpeeksi isosti. Koskaan ei tiedä, mistä unelmanidusta voi syntyä jotain aivan uutta todellisuutta. Osallistuin äskettäin webinaariin, jossa käsiteltiin mielen voimaa. Yksi tärkeä oppi oli se, että negatiivisissa ajatuksissa ei todellakaan kannata möyriä, koska se tuottaa vain lisää kielteisyyttä, eikä lopu koskaan. Webinaarissa myös todettiin, että kaikki se, mitä meillä on, on aluksi ollut vain mielessämme. Olemme itse luoneet ja toteuttaneet ympärillämme olevan. On siis suuresti väliä, mistä haaveilee. Ei anneta periksi kielteisyydelle, vaan pidetään kiinni haaveista, sillä ne rakentavat tulevaisuutta.

Henkilökuvassa esittelemme Heidi Korvan, joka on tehnyt pitkän uran vastuullisuusviestinnän parissa ja toiminut alan edelläkävijänä. Uransa aikana Korva on ehtinyt tehdä reilusta kaupasta valtavirtaa, peräänkuuluttaa vaateteollisuudelta vastuuta Vaatevallankumous-kampanjalla ja auttaa kansalaisjärjestöjä menestymään tapahtumapäiviä järjestämällä. Tätä nykyä viestijänä toimiva Korva työskentelee omassa yrityksessään auttaen yrityksiä vastuullisuustyössä.

Coaching-blogissa Katja Kokko pohdiskelee uusiutumista. Uusiutuminen vaatii lepotilaa, jossa asiat ja yhteydet löytävät paikkansa. Jos tekee paljon ja nopeassa ajassa, ei ehdi sisäistää asioita. Levollisena sen sijaan huomaa, miten paljon lepotilassa oppii ja oivaltaa, Kokko sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg tarkastelee huonoa johtajuutta. Koska olemme sopeutuvaisia olentoja, sopeudumme helposti myös huonoon työkulttuuriin sitä kyseenalaistamatta. Onkin hyödyllistä tunnistaa merkkejä, jota viittaavat huonoon johtajuuteen ja niistä Nyberg antaa kolumnissaan kattavan listauksen.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas käsittelee haaveilemisen tärkeyttä tässä ajassa. Haaveilu on mielen leikkiä, jota eivät rajoita mitkään normit. Haaveilu on voima, joka vahvistaa psyykettä. Kaiken lisäksi se on taito, jota jokainen voi opetella ja kehittää koko loppuelämänsä, Kansikas toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Tuula Maaranen pohtii pelkoa. Moni pitää pelkoa heikkoutena ja pelkoon kytkeytyy usein myös häpeä. Mitä jos ajattelisimme siten, että kun häpeää jotain hölmöyttään ja näkee sitä kautta oman epätäydellisyytensä, niin silloin voi ymmärtää sitä myös toisissa ihmisissä, Maaranen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Kaija Solana kertoo sisäisen järjestyksen luomisesta. Kaiken lähtökohta on itsestä huolehtiminen, joka on itsensä arvostamista. Kun kohdistamme katseen ulkoa sisälle, siirrymme samalla ulkoaohjautuvuudesta sisäiseen ohjaukseen, josta kumpuaa todellinen voima, Solana sanoo.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 14. huhtikuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)