PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 17.2.2021 | KOLLEGA.FI
Pieniä valon pilkahduksia

Olen nauttinut kovasti helmikuun aurinkoisista pakkaspäivistä. Valo tekee ihmeitä mielialalle. Metsäpoluilla lenkkeily ja pellolla hiihtäminen on ollut mukavaa auringon valossa. Hohtavat hanget ja kaunis luonto lumoavat. Ja valon määrä lisääntyy päivä päivältä, mikä piristää entisestään!

Kun vielä äskettäin luin lehdestä, että koronatartuntojen määrä maailmassa on kääntynyt laskuun, tuntui että mieliala nousi kattoon. Vaikka matkaa on vielä taitettavana, tunnelin päässä näkyy jo valoa. Se, mitä tässä ajassa nyt kipeästi tarvitaan, on positiiviset signaalit. Toivo tulevasta on äärimmäisen tärkeää. Pelottelu ja negatiivinen asioiden vatvominen eivät vie eteenpäin. Toivon nostaminen ja konkreettinen tulevaisuuden rakentaminen ovat niitä asioita, joita tulisi edistää joka puolella. Niin kuin Jaakko Sahimaa sanoo tähän numeroon kirjoittamassaan kolumnissa: tulevaisuus on tehtävä. Tartutaan siis toimeen!

Coaching-blogissa Katja Kokko pohtii nöyryyden olemusta. Nöyryys ei suinkaan ole alistumista tai vaatimattomuutta. Hyvällä tavalla nöyrä ihminen ei keuli eikä lyttää, ei pidä itseään kaikkitietävänä, mutta osaa kuitenkin arvostaa sitä, minkä taitaa. Nöyryys on tavoiteltava ominaisuus, joka oikein oivallettuna lisää kantajansa karismaa, Kokko toteaa kolumnissaan.

Työelämän psykologiaa -blogissa Jaakko Sahimaa tarkastelee suomalaisen työelämän tulevaisuutta. Vaikka kukaan ei voi tietää, miltä tulevaisuus näyttää, ei kannata tyytyä vain skenaarioiden luomiseen. Tulevaisuus on tehtävä ja voimme jokainen vaikuttaa, millaiseksi haluamme sen rakentaa, Sahimaa sanoo kolumnissaan.

Tasapainon avaimet -blogissa Carita Nyberg kertoo omakohtaisen tarinan elämäntehtävänsä löytämisestä sekä antaa vinkkejä elämästä nauttimiseen ja hyvän päivän rakentamiseen.

Elämä järjestykseen -blogissa Heli Tuulenmäki keskittyy elämänstrategian luomiseen. Kun strategiamme toteutuu, olemme omassa elementissämme. Kannattaakin miettiä, viekö se, mitä teemme, kohti sitä mitä haluamme. Ellei, kannattaisiko tehdä eri tavalla, Tuulenmäki kysyy kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho tarkastelee myyntityylejä. Moni taho opettaa, että aggressiivinen markkinointi tuo tulosta. Jos kuitenkin on koko ajan esillä minäminä-tyyliin, se alkaa ärsyttää. Sen sijaan ottamalla osaa keskusteluihin, kuuntelemalla ja jakamalla omia näkemyksiään rakentavasti voi saada paljon hyvää aikaan, Metsäaho toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Auli Hedman, joka pohtii keinoja pandemia-ajassa jaksamiseen. Haastava aika kaipaa mitä suurimmassa määrin lisää myönteisyyttä. Merkittävä tunneympäristöteko voikin olla jo pelkästään se, että pidättäytyy negatiivisista huomioista ja on nurisematta pienistä asioita, Hedman sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 3. maaliskuuta.

Valoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)