KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 4.11.2020 | KOLLEGA.FI
Aikeesta teoksi

Monelle meistä tehtävään ryhtyminen on vaikeaa. Lykkäämme helposti asioita, joita pitäisi tehdä. Ajattelu onkin yleensä pahin esteemme, sillä se torpedoi hyvätkin aikomuksemme. Kun emme ryhdy toimeen heti, aivomme keksivät liudan verukkeita, miksi tehtävään ei kannata tarttua. Ja sitten peli onkin menetetty. Muutos on kuitenkin mahdollista, Mel Robbins sanoo kirjassaan 5 sekunnin muutos – Vaihda pelkosi rohkeuteen. Kirjassaan Robbins kertoo 5 sekunnin säännöstä, jonka avulla on mahdollista muuttaa käyttäytymistään ja sitä kautta koko elämänsä.

Muutoksen voi aloittaa hyvinkin pienestä. Kun saa itsensä tekemään yksinkertaisia asioita, syntyy ketjureaktio, joka vaikuttaa itseluottamukseen ja kykyyn saada aikaan. Vaistonvaraisen toiminnan ja aivojen aikaansaaman pysähdyksen välissä on vain viiden sekunnin aikaikkuna. Kun lähtee liikkeelle (esimerkiksi nousee ylös heti herätyskellon soitua), vaikka pakottamalla, haitallinen ajatuskulku keskeytyy ja hallinnantunne vahvistuu. Fyysinen liike myös vaikuttaa siihen, että psykologinen tila muuttuu ja mieli alkaa toimia halutulla tavalla. Jo sillä, että pääsee aikaisin ylös sängystä, voi olla yllättävän suuri merkitys päivän kulkuun ja siihen, mitä saa aikaiseksi.

Motivaatiota on Robbinsin mukaan turha odottaa, sillä useinkaan meitä ei huvita tehdä sitä, mitä kuitenkin pitää tehdä. Hän kutsuukin 5 sekunnin sääntöä työntövoimaksi, joka saa toimimaan. Jos ajattelee liika jokaista siirtoaan, säännöstä saa energiaa liiallisen ajattelun lopettamiseen ja liikkeelle lähtemiseen. 5 sekunnin säännön käyttäminen vahvistaa uskoa kykyyn hallita omaa elämäänsä, yksi tuuppaus kerrallaan.

Kirjassaan Mel Robbins kertoo kiinnostavasti omakohtaisen tarinansa, miten hän keksi 5 sekunnin säännön. Hän myös kertoo, miten sääntö toimii, miten sääntöä käytetään ja antaa runsaasti esimerkkejä, miten sääntöä voi soveltaa elämäänsä. Kirjassa annetaan paljon tilaa myös Robbinsin seuraajille, jotka kertovat omia esimerkkejä elämänmuutoksistaan.

Vaikka kyse on hyvin yksinkertaisesta säännöstä, se toimii. Kokeilin sääntöä pienillä asioilla ja hämmästyin, kuinka hyvin se toimi. Kyse oli vain siitä, että ryhdyin aikomaani tehtävään viiden sekunnin sisällä, ennen kuin mieleni ehti keksiä tekosyitä lykkäämiseen. Koin saavani kirjasta innostavaa työntövoimaa asioiden aikaansaamiseen.

Kirja sopii kaikille aloittamisen vaikeudesta kärsiville sekä asioita lykkääville henkilöille, jotka haluavat saada enemmän aikaan.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumäärä
Hinta
5 sekunnin muutos
Mel Robbins
Viisas Elämä
2020
278 sivua
32 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)