VIERAILIJA

Mainos
TEKSTI MIKKO PAHKASALO KUVA ANTTI HANNUNIEMI | 4.11.2020 | KOLLEGA.FI
Kohti kukoistavaa johtajuutta

Johtajan henkilökohtainen kukoistaminen on yksi merkittävimmistä yrityksien ja organisaatioiden menestymisen edellytyksistä. Kukoistava johtaja pystyy luomaan oman esimerkin kautta kukoistavan työyhteisön, koska hän itse ilmentää, mitä tarkoittaa tasapainoinen, onnellinen ja palveleva ihminen. Hän tiedostaa oman kokemuksensa kautta, että ihmiset ovat – yrityksen koosta tai alasta riippumatta – organisaation tärkein voimavara. Kukoistava johtaja haluaa panostaa yksilön henkilökohtaiseen kukoistukseen yrityksessä, koska hän tiedostaa, että se parantaa työn tuottavuutta, nostaa työntekijän työhön sitoutumista, vähentää sairauspoissaoloja ja lisää asiakastyytyväisyyttä.

Mikko Pahkasalo on valmentaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan.

Tässä kolumnissa kuvaan kolmen näkökulman kautta, miten johtaja voi toteuttaa omaa henkilökohtaista kukoistusta elämässään.

Kaikki lähtee itsestä

Johtajan henkilökohtaisen kukoistuksen elinehto on vapaaehtoinen kiinnostus itseä ja elämäänsä kohtaan. Kukoistuksessa on kyse koko elämästä ja siinä vallitsevasta tasapainosta.

Ihmiseltä voi vaatia monia eri asioita, mutta henkilökohtaisen kukoistuksen luominen ei ole yksi niistä. Kukaan toinen ei voi pakottaa henkilöä tutustumaan itseensä, menneisyyteensä, arvoihinsa, tunteisiinsa, tarpeisiinsa, motivaatioonsa, pelkoihinsa ja unelmiinsa.

Motivaatio oman kukoistuksen luomiseen herää usein vasta siinä vaiheessa, kun on vaarassa menettää tavalla tai toisella jotain itselle tärkeää. Tällaisia herätyssoittoja voivat olla esimerkiksi oma tai läheisen vakava sairastuminen, potkut tai avioero. Tilanteen ei toki tarvitse mennä näin pitkälle, vaan on myös mahdollista kiinnostua ajoissa itsestään, elämästään ja kukoistamisen edistämisestä. Se on parempi vaihtoehto kuin antaa asioiden ajautua katkeamispisteeseen ja toimia vasta sen jälkeen.

Katse tulevaisuuteen

Henkilökohtaista kukoistusta luotaessa on katse suunnattava kohti tulevaisuutta maalaamalla kuva itsestä kukoistavana ihmisenä ja johtajana. Johtajan täytyy nähdä, tuntea ja elää päivittäin todeksi uutta kuvaa itsestään kukoistavana ihmisenä, joka ei ole vielä toteutunut nykyhetkessä. Näin hän tuo tulevaisuuden tähän hetkeen.

Kaikilla suurilla johtajilla, kuten esimerkiksi Mahatma Gandhilla, Nelson Mandelalla ja Abraham Lincolnilla, oli unelmakuva ihmisten ja maailman tulevaisuudesta. Nämä johtajat toimivat ennen kaikkea esimerkkeinä ja roolimalleina omien unelmiensa ilmentämisessä jokapäiväisessä elämässä. Omalla käytöksellään he elivät todeksi tulevaisuutta, joka ei vielä ollut tapahtunut nykyhetkessä.

Menneisyyden jarrut

Kun johtaja alkaa elää todeksi kukoistavaa kuvaa itsestään uutena ihmisenä niin töissä, kotona kuin vapaa-ajalla, hän kohtaa monia esteitä ja jarruja, Tällaiset jarrut voivat vaarantaa hänen henkilökohtaisen kukoistuksensa ihmisenä ja johtajana.

Yksi pahimmista jarruista on lannistava minäpuhe. Se saa virtaa menneisyyden lannistavista tapahtumista, jotka täytyy ensin työstää. Menneisyyden haavat ja jopa traumat, jotka vellovat alitajunnan hämärissä syövereissä, on käytävä läpi syvällisesti ja puhdistettava. Ilman tätä puhdistustyötä lannistava minäpuhe heijastuu niin omaan itseen, parisuhteeseen, lapsiin, töihin, ystävyyssuhteisiin kuin koko elämään. Ja vasta tämän jälkeen unelmakuva itsestä kukoistavana ihmisenä ja johtajana pääsee todella oikeuksiinsa.

Mikko Pahkasalo on valmentaja, kouluttaja ja yrittäjä, jonka visiona on nostaa kansallisella tasolla suomalaiset kohti omannäköistä kukoistustaan. Pahkasalo on sisäisen kukoistuksen asiantuntija ja No Limit -yrityksen perustaja.

Lisätietoja Pahkasalosta ja hänen kursseistaan:
https://www.noulimit.fi/
https://www.facebook.com/NoLimit.fi
https://www.linkedin.com/in/mikkopahkasalo/

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)