PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 21.10.2020 | KOLLEGA.FI
Kahdeksan vuotta työn imua!

Lehtemme täyttää kunniakkaat 8 vuotta! Juhlia vietämme työn merkeissä, kuten sanonta kuuluu. Aika on kulunut kuin siivillä ja kuluneet vuodet ovat olleet varsin vauhdikkaita ja myös täynnä tiukkoja tilanteita. Lehti on kehittynyt ja muuttunut vuosien varrella ja vastannut aina aikansa tarpeisiin ollen samalla ajaton. Kirjoittajien määräkin on vuosien mittaan kasvanut melkoisesti ja aiheiden kirjo on tätä nykyä laaja.

Päätoimittajan työ on minulle hyvin merkityksellistä ja olen saanut kokea uskomatonta työn imua lehteä luotsatessani. Vapaus on yksi tärkeimmistä arvoistani ja sitä olen saanut työssäni toteuttaa. Toisaalta vapauden lisäksi tulee myös vastuu ja erilaisten päätösten tekeminen ei aina ole helppoa, mutta sekin on kehittänyt johtamistaitoani. Tässä työssä olenkin oppinut enemmän kuin koko aiemman työurani aikana. Voin sydämestäni sanoa, että olen unelmatyössäni, enkä vaihtaisi siitä päivääkään pois.

Tähän numeroon minulla oli suuri ilo ja kunnia haastatella tutkimusprofessori Jari Hakasta ja kirjoittaa hänestä henkilökuva. Hakanen on tehnyt upean uran työhyvinvointitutkimuksen saralla ja myös lanseerannut kuuluisan työn imu -käsitteen. Hakasen urapolku ei ollut itsestäänselvä ja alun perin hänestä piti tulla diplomi-insinööri. Sosiaalipsykologia kuitenkin vei miehen ja monien mutkien ja tehtävien kautta Hakasesta tuli työhyvinvoinnin tutkija, joka on vienyt alan tutkimusta merkittävästi eteenpäin. Tätä nykyä Työterveyslaitoksella työskentelevä Hakanen on monissa tutkimushankkeissa mukana ja jatkaa innolla työtään työelämän laadun parantamisen parissa.

Coaching-blogissa Jaana Hautala tarkastelee tunteiden tärkeyttä vallitsevassa poikkeusajassa. Vaikka pintaan nousevien tunteiden kanssa saattaa olla vaikea elää, niiden äärelle kannattaisi juuri nyt pysähtyä. Tunteet ovat kykymme ja energiamme, ja ne yhdistävät meitä ihmisiä tässäkin tilanteessa, Hautala sanoo kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Teila Tanner-Heikkilä pohtii ajan rytmiä, joka on tänä vuonna ollut erityisen vaativa. Aika on pakottanut meidät katsomaan asioita syvemmältä ja laajemmasta perspektiivistä. Mutta jos olosuhteet ja ajan laatu pysyisivät aina samanlaisina, ei meillä ihmisillä olisi juurikaan tarvetta kehittyä, Tanner-Heikkilä toteaa kolumnissaan.

Work goes happy -blogissa Jyri Kansikas metsästää valonpilkahduksia. Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta arkeemme on ripoteltu yllättävän paljon erilaisia valonpilkahduksia. Emme vain näe niitä, koska tuijotamme asioita usein samasta vinkkelistä. Pienikin perspektiivin muutos voi avata erilaisen näkymän, Kansikas muistuttaa kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Erja Järvelä käsittelee rohkeutta elää omannäköistä elämää. Rohkeutta on olla sellainen kuin on, mutta rehellisenä itselleen. Itselle tärkeiden asioiden tunnistaminen ja rohkeus lähteä tavoittelemaan niitä on paras teko, mitä voi tehdä itselleen ja sitä kautta koko maailmalle, Järvelä sanoo kirjoituksessaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Eija Hinkkala, joka kehottaa meitä valitsemaan hyvää oloa tuottavia ja myönteisiä ajatuksia. Kun korvaamme egopuheen kuuntelemisen sydämen puheen kuuntelemisella, vähennämme kärsimyksemme taakkaa, Hinkkala sanoo kolumnissaan.

Viime sunnuntaina päättyi kyselymme, jossa tiedustelimme, kuinka tärkeänä pidät verkostoitumista ja oletko hyvä siinä. Saimme lähes sata vastausta. Enemmistö eli 85 prosenttia vastaajista piti verkostoitumista erittäin tärkeänä tai tärkeänä. Hyvänä verkostoitujana itseään piti vain 30 prosenttia ja huonona verkostoitujana 45 prosenttia vastaajista. Moni vastaaja myös totesi haluavansa kehittyä paremmaksi verkostoitujaksi. Kyselyn arvonnan palkinnon, Viisas Elämän kustantaman ja Lydia Fenetin kirjoittaman Vaikuttavin nainen olet sinä -kirjan voitti Karoliina Karjala Laihialta. Onnittelut Karoliinalle ja kiitokset kaikille osallistujille!

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 4. marraskuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)