PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 9.9.2020 | KOLLEGA.FI
Ole itsellesi armollinen

Mikään ei onnistu pakottamalla. Ylipäätään asiat sujuvat paremmin, kun ne tekee kevyemmällä otteella. Ja hyväksyy sen, ettei lopputulos ole aina juuri se, millaiseksi sen on itse ajatellut.

Armollisuus itseä kohtaan on vaan itselleni hyvin vaikeaa. Kun mielessäni on tietty tavoite, kuljen sitä kohti määrätietoisesti. Elämällä on kuitenkin taipumus tapahtua ja sotkea välillä hyvätkin suunnitelmat. Silloin ei ole muuta mahdollisuutta kuin sopeutua – ja olla itselleen armollinen. Senkin olen huomannut, että kun jostain asiasta luopuu tai päästää irti, se voikin yllättäen toteutua, vaikka vähän eri tavalla. Tiukat, itselle asetetut vaatimukset aiheuttavat useimmiten vain turhaa stressiä. Mitä enemmän lempeyttä itselleen suo, sitä helpommin kaikki sujuu. Inhimillisyyttä ja armollisuutta tarvittaisiin enemmän myös työelämässä. Silloin asiat sujuisivat työpaikallakin kevyemmällä ja iloisemmalla otteella. Itse aion jatkaa armollisuuden opettelua – tietäen että se on elämänmittainen prosessi.

Henkilökuvassa esittelemme kouluttaja ja business coach Anniina Hukarin. Diplomi-insinööriksi 2000-luvun alussa valmistunut Hukari työskenteli palkkatöissä kymmenen vuotta Teknillisessä korkeakoulussa osaamisen kehittämisen parissa, kunnes vuonna 2010 Hukari perusti oman yrityksensä Taito Trainingin. Tätä nykyä Hukari on keskittynyt valmentamiseen ja konsultointiin missionaan lisätä työelämään inhimillisyyttä ja hyvää vuorovaikutusta. Itsensä kehittämisestä kiinnostunut Hukari aikoo opiskella lisää ja jatkaa merkitykselliseksi kokemaansa työtään pitkälle tulevaisuuteen.

Coaching-blogissa Johanna Laitila kirjoittaa itsensä johtamisesta. Kun arvostaa itseään ja huolehtii omasta hyvinvoinnistaan, se näkyy myös päällepäin. Avain oman hyvinvoinnin edistämiseen ovat pienet rutiinit, joilla suuri merkitys arkeen. Kolumnissaan Laitila antaa omat vinkkinsä parempaan hyvinvointiin.

Työelämän psykologiaa -blogissa Satu Pihlaja käsittelee muutoksen tekemistä. Moni elämäntapamuutos jää kesken, sillä haluamme toteuttaa kerralla suuren muutoksen. Viisaampaa olisikin kuitenkin aloittaa niin pienestä muutoksesta kuin mahdollista ja lisätä toimintaa vain vähän kerrallaan, Pihlaja vinkkaa kolumnissaan.

Kiire hallintaan -blogissa Miia Huitti tarkastelee taukojen merkitystä. Työssä onnistuaksemme tarvitsemme keskittymistä sekä taukoja, jotka tasapainottavat meitä. Työn tauottaminen voi kuitenkin olla haasteellista arjen kiireessä. Kolumnissaan Huitti antaa vinkkejä laadukkaaseen taukoiluun.

Sana hallussa -blogissa Tuija Metsäaho pohtii sanavaraston kartuttamisen tärkeyttä. Lukemisella on suuri merkitys sanavaraston laajentamisessa, kun taas lukemattomuus tyhmentää. Mutta kenenkään sanavarasto ei ole täysin aukoton, sillä aina joskus tulee eteen tuntemattomiakin sanoja, kuten Metsäahon kolumnista käy ilmi.

Hyvinvointi-blogissa Mari Lämsä tarkastelee alaistaitoja. Syy omaan tyytymättömyyteen työpaikalla löytyy helposti esimiehen johtamistyylistä tai toimintatavoista, vaikka vastuu omasta motivaatiosta on jokaisella itsellään. Välillä työntekijän olisikin syytä kysyä itseltään, onko omalta osaltaan rakentamassa luottamuksen ilmapiiriä työyhteisöön, Lämsä toteaa kolumnissaan.

Vierailija-blogissa kirjoittaa tällä kertaa Seija Ollila, joka käsittelee eritysherkkyyttä työssä. Työelämässä erityisherkkyyttä ei tunnisteta, huomioida eikä välttämättä uskalleta edes tuoda esiin. Olisikin tärkeää lisätä aiheesta tietoa ja ymmärrystä, sillä eritysherkkien vahvuuksista on hyötyä koko työyhteisölle, Ollila sanoo kolumnissaan.

Seuraavat artikkelit julkaisemme kahden viikon kuluttua keskiviikkona 23. syyskuuta.

Hyvää työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)