PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 21.11.2018 | KOLLEGA.FI
Mielen voima

Olin äskettäin mielenkiintoisessa seminaarissa, jossa käsiteltiin mielen voimaa. Olen jo aiemmin lukenut paljon aiheeseen liittyvää, mutta tuossa seminaarissa sain monia oivalluksia. Asiat eivät olleet uusia, mutta nyt ymmärsin ne syvällisemmin pelkän tietämisen sijaan.

Mieli on todellakin rajaton ja meillä on mahdollisuudet vaikka mihin, mutta itse useimmiten sabotoimme omia tavoitteitamme ja unelmiamme. Yksi vahva keino, joka vaikuttaa mieleen on kiitollisuus. Siitäkin olen lukenut ja kirjoittanut paljon, mutta vasta nyt olen vienyt kiitollisuusharjoituksia käytäntöön. Samoin kannattaa miettiä, mitä sanoja käyttää, sillä niillä on valtava voima meihin. Mielen tutkiminen on äärettömän kiinnostavaa ja itse aion jatkaa harjoituksia. Mitä enemmän mielestä oppii, sitä enemmän elämästä saa irti.

Mielen maailmassa liikutaan Coaching-blogissakin, jossa Niko Leppänen käsittelee työuupumusta. Useimmiten ajattelemme, että työ ja ulkoisen maailman paineet aiheuttavat meille uupumusta. Oikeammin uupumus on kuitenkin luontainen reaktio siihen, että ihminen kokee tekevänsä työtä, joka näyttää hänestä vaativalta ja raskaalta. Koemme ensisijaisesti ajatuksiemme luomaa maailmaa, mikä ei aina ole totta. Vaikka emme voi suoranaisesti muuttaa kokemustamme, voimme miettiä, mistä se meille kertoo, Leppänen sanoo kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Psyconilla seniorikonsulttina työskentelevän Pirjo Saarnin, jolla on pitkä kokemus HR-johtotehtävistä. Kehitystehtäviä rakastava Saarni ehti rakentaa monen yrityksen HR-toiminnot ja työskennellä lukuisissa strategisissa kehitysprojekteissa ennen kuin ympyrä sulkeutui ja Saarni palasi uransa alkuvaiheen yritykseen Psyconille. Tätä nykyä Saarni viihtyy työssään soveltuuvuarviointien ja laaja-alaisten kehittämishankkeiden parissa ja nauttii siitä, että saa olla mukana rakentamassa parempaa työelämää.

Uusille urille -blogissa Marita Paajaste tarkastelee työn vallankumousta. Kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuus tuo tulleessaan, mutta oletettavaa on, että kaikki tulee mullistumaan. Vaikka teknologian valta kasvaa, tarvitaan tulevaisuuden työelämässä entistä enemmän vuorovaikutus- ja elämänhallintataitoja sekä itsensä johtamista, Paajaste toteaa kolumnissaan.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Anna-Maija Kuosmanen käsittelee työelämän lainalaisuuksia ja johtajan tehtävää. Työpaikalla vallitsee sama tilanne kuin muuallakin, eli on rajoja ja rakkautta, välittämistä ja huolehtimista. Johtaja onnistuu työssään, kun hän osoittaa selkeästi, mitkä ovat tekemisen tavoitteet, rajat ja mahdollisuudet vaikuttaa, Kuosmanen sanoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa Leena Siitonen antaa vinkkejä stressittömään joulun viettoon. Meillä vastuuntuntoisilla aikuisilla on usein kova kiire saada projektit valmiiksi ennen joulunpyhiä ja joulun miettiminen aiheuttaa lähinnä ahdistusta. Mitäpä jos tänä jouluna ottaisimme suorittamisen ja tehtävälistojen sijaan rennommin, Siitonen ehdottaa.

Elämä järjestykseen -blogissa JP Jakonen pohtii ongelmien haastavuutta. Kun poljemme paikallamme jonkun haasteen kanssa, se voikin olla liian pieni meille. Mieli kaipaa tilanteita, joita se voi ratkoa ja tarpeeksi suurta ongelmaa, jotta se voisi ylittää itsensä. Ja tämä tapahtuu vain, jos tavoite on isompi kuin tämänhetkinen kykymme vastata siihen, Jakonen sanoo kolumnissaan.

Seuraava ja samalla syyskauden viimeinen numero julkaistaan keskiviikkona 5. joulukuuta.

Antoisaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)