PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA RIITTA SUPPERI | 22.3.2017 | KOLLEGA.FI
Keskity hyvään

Kuinka monesti olenkaan yllättänyt itseni miettimästä ikäviä asioita, ja niitähän maailmassa riittää. Harmaassa olotilassa mikään oikein tunnu miltään – mutta loppujenlopuksi kaikki tapahtuu vain omassa päässä.

Yhtälailla omaa tunnetilaansa voi tietoisesti nostaa, ja se on päätösasia. Vanha totuus on, että huomaamme vain sen, mihin keskitymme. Miksi emme siis keskittyisi myös mukaviin ja hyviin asioihin. Niitä on tietysti vaikeampi havaita, mutta kyllä niitä etsimällä löytää. Itse olen huomannut toimivaksi pikakeinoksi kohottaa mielialaa kuuntelemalla lempimusiikkiani latinopoppia. Sen kepeämpää ja iloisempaa musiikkia ei ole ja se vie hetkeksi kaikki huolet mennessään. Jo yhdenkin kappaleen kuunneltuani olen aina paljon paremmalla tuulella. Ja sen jälkeen ajatuksetkin taas juoksevat kirkkaasti.

Hyvään keskittymisestä kirjoittaa myös Erja Järvelä Hyvinvointi-blogissa. Ajatuksemme vaikuttavat hyvinvointiimme ja siihen, miltä maailma meistä näyttää. Jos voivottelemme maailman katastrofeja ja luemme joka lööpin, näemme vain kurjuutta. Jokainen voi itse valita, mihin energeettisesti osallistuu. Huonot asiat voi tietoisesti sulkea mielestään ja keskittyä hyvän lisäämiseen, jos niin päättää, Järvelä toteaa kolumnissaan.

Henkilökuvassa esittelemme Jaana Koskisen, joka vetää koulutusyritystä yhdessä miehensä kanssa. Alunalkaen Koskinen työskenteli palkkatyössä taloushallinnon alalla, kunnes vuosituhannen vaihteessa ryhtyi yrittäjäksi ja vähän myöhemmin Ajantieto Osakeyhtiön toimitusjohtajaksi ja osakkaaksi. Tätä nykyä työt vievät leijonan osan ajasta, mutta vastapainoksi Koskinen harrastaa miehensä kanssa erämaavaeltamista Pohjoisessa tiettömien taipaleiden takana.

Johtajuuden ytimessä -blogissa Riitta Hyppänen käsittelee arjen johtajuutta. Johtajuus ei ole vain asemaan liittyvää toimintaa, vaan myös ihmisiin vaikuttamista ja välittämisen osoittamista. Suurten tekojen ja karismaattisten puheiden sijaan ystävälliset sanat ja vastuulliset teot kuuluvat arjen johtajuuteen, jota ei arvosteta tarpeeksi, Hyppänen sanoo kolumnissaan.

Sana hallussa -blogissa Eeva Heinonen ihmettelee, mistä lähtisi karsimaan koukuttavaa työtään, jota on liikaa. Kun kaikki kiinnostavat projektit, pienet ylimääräiset tehtävät ja mielenkiintoiset työryhmät ovat yhtä aikaa kalenterissa eikä mistään haluaisi luopua, vaikka järki niin sanoo.

Seuraavat jutut ilmestyvät taas kahden viikon kuluttua keskiviikkona 5. huhtikuuta.

Iloista työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)