KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 5.4.2017 | KOLLEGA.FI
Vertaistukea unettomuuteen

Unettomuudesta on tullut oikea nykyajan vitsaus, josta moni kärsii. Etenkin työikäiset potevat unettomuutta runsain joukoin. Unettomuus koetaan usein myös jollain tavalla häpeälliseksi, eikä siitä kehdata kertoa muille, saati hakeutua unitutkimuksiin. Kärsiminen on kuitenkin turhaa, sillä unettomuuden hoitoon on keinoja.

Näitä keinoja ja unettomuuden maailmaa valottaa taitavasti Leeni Peltonen kirjassaan Valvomo. Peltonen on kirjoittanut omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan tarinan, joka on höystetty nasevilla tietoiskuilla. Kirja paneutuu aiheeseen henkilökohtaisella otteella, joka tekee opuksesta erityisen mielenkiintoisen.

Kirja keskittyy etenkin toiminnalliseen unettomuuteen, josta suurin osa työikäisistä kärsii. Tämä unettomuuden muoto tarkoittaa kroonistunutta tahatonta valvomista, johon ei ole elimellistä syytä. Sitä aiheuttavat muun muassa stressi ja taipumus huolestua, jotka ovat tyypillisesti tunnollisten ihmisten vaivoja. Toiminnalliseen unettomuuteen voi kuitenkin itse vaikuttaa omia elämäntapojaan muuttamalla ja tähän kirja antaa hyviä eväitä.

Peltonen käy kirjassa läpi omia kokeilujaan ja taivaltaan unettomasta paremmin nukkuvaksi. Lukija suorastaan jännittää, miten kirjoittaja löytää keinot unettomuuden selättämiseen. Kirja on tärkeä, sillä se tekee näkyväksi unettoman ongelmat ja antaa vertaistukea uniongelmaiselle. Samalla se on opaskirja unettoman läheisille, jotka kirjan luettuaan voivat ymmärtää paremmin unettoman maailmaa.

Kirja kertoo kiinnostavasti unettomuuden syistä, seurauksista ja hoidoista sekä antaa paljon omakohtaista pohdittavaa. Itse nukahtamisvaikeuksista kärsivänä sain kirjasta hyviä vinkkejä parempaan nukkumiseen.

Kirja sopii niin unettomille kuin heidän läheisilleen sekä unettomia hoitaville ammattilaisille.

Kirjan nimi
Tekijä
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Valvomo
Leeni Peltonen
Otava
2016
240 sivua
31 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)