HYVINVOINTI

Mainos
TEKSTI JA KUVA ERJA JÄRVELÄ | 22.3.2017 | KOLLEGA.FI
Hyviä vai huonoja uutisia?

Ihminen ajattelee noin 50 000 ajatusta päivässä. Se, millaisia ajatuksia ajattelemme, vaikuttaa omaan hyvinvointiimme sekä siihen, miten maailma meille näyttäytyy. Maailma ei ole sellainen kuin se on, vaan sellainen kuin me ajattelemme sen olevan. Ei ole olemassa mitään absoluuttista totuutta ulkopuolellamme olevista tapahtumista ja maailmasta, jossa elämme.

Erja Järvelän intohimona on auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Maailmassa tapahtuu kaiken aikaa monenlaisia asioita ja tapahtumia. Se, mihin fokusoidut, luo käsityksesi nykyhetkestä. Se luo ajatuksesi, toimintatapasi ja tunnetilasi. Voivotteletko maailman tapahtumia, luetko joka onnettomuuden kuvauksen päivän lööpeistä? Olen kuullut monen ihmisen perustelevan tällaista sillä, että täytyyhän ihmisen tietää, mitä maailmassa tapahtuu. Itse en seuraa ensimmäistäkään onnettomuusuutista, eivätkä sellaiset ole mielestäni keskustelun arvoisia – maailmassa vallitsevaa kurjuutta ja toisten ihmisten koskettavia kohtaloita väheksymättä! Ja koska television päivittäiset normiuutiset alkavat lähestulkoon aina jollain katastrofilla, en enää avaa uutisia. Miksi kaukaistenkin maiden onnettomuudet uutisoidaan äärettömän tarkasti, mutta ei juuri mitään muuta niistä?

Seuraan juttuja kaikista sellaisista lähteistä, joilla on monta tulokulmaa maailmaan. Valtamedia on mielestäni ällistyttävän yksipuolinen uutisoinnissa. Melkein voisi uskoa, että maailmassa menee todella huonosti lähes kaikilla ja kaikessa. Näin ei varmastikaan ole. Eihän voi olla niin, että kaikki uutisoinnin arvoinen on vain negatiivista. Mielestäni lähes mikään negatiivinen ei ole uutisoinnin arvoista. Olenkin jo vuosia puhunut hyvien uutisten formaatista. Sellaista ei ole näkynyt mediassa. Miksiköhän? Oletko koskaan miettinyt, miksi mässäilemme toisten kurjuudella, epäonnistumisella, onnettomuuksilla tai spekulaatioilla?

Kysymys kuuluukin, mihin sinä osallistut ja valitset osallistuvasi energeettisesti? Mitä sinä tuot osaltasi maailmaan?

Otetaanpa niinkin arkinen asia kuin juoruilu. Mitäpä jos siellä kahvihuoneessa emme uhraisikaan energiaamme kollegasta takanapäin pahanpuhumiseen vaan ojentaisimme yhdessä auttavan kätemme tälle henkilölle, joka jostain syystä ei käyttäydy ihan normaalisti tai voi huonosti yhteisössämme.

Mitäpä jos sen syyttelemisen tai voivottelemisen tai huonon omantunnon potemisen sijaan ottaisimme pienen positiivisen askeleen johonkin suuntaan: hymyilisimme ihmiselle bussissa, soittaisimme yksinäiselle ystävälle, lahjoittaisimme satasen katastrofirahastoon, suosisimme luomua jo ihan vain luonnon monimuotoisuuden tukemiseksi, menisimme mukaan vapaaehtoistoimintaan tai käyttäisimme kestokassia kauppakassina vähentääksemme muovisaasteen määrää. On lukemattomia tapoja tuoda se oma pieni hyvä juttu tähän maailmankaikkeuteen.

Mitä tapahtuisi jos päättäisit uskoa hyvään ja nähdä mahdollisimman paljon hyvää kaikissa? Sulkisit tietoisesti pois huonot asiat ja keskittyisit hyvän lisäämiseen? Meillä olisi hyvin mielenkiintoinen ja erilainen maailma käsissämme, jos kaikki tekisimme näin. Mitä, jos kokeilisit…

Lisätietoa hyvinvointivalmentaja Erja Järvelästä löydät osoitteesta http://www.mixingnuts.fi/. Lue myös Järvelän aiemmat jutut Houkuttelevat parkkipaikat onnistumisen tien varrella ja Elätkö itsesi näköistä elämää.

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tervetuloa TerveysSummitiin!

Tiesitkö, että TerveysSummit on Suomen suurin terveystapahtuma? Se tuo kokonaisvaltaisen terveyden kovimmat asiantuntijat katsottavaksesi netin välityksellä - ja voit osallistua tapahtumaan ilmaiseksi tietokoneeltasi, tabletiltasi tai vaikka kännykältäsi mistä päin Suomea tahansa!
TerveysSummit koostuu sarjasta terveysaiheisia luentoja ja haastatteluja, jotka julkaistaan verkossa 25.3. – 31.3. Jokainen haastatteluvideo on syväsukellus aiheeseen huippuasiantuntijan johdatuksella - tällaista et löydä muualta!
Voit katsoa tapahtuman haastatteluita ilmaiseksi 24 tunnin ajan julkaisusta (kunhan ilmoittaudut mukaan!) tai VIP-passilaisena rajattomasti koko vuoden. Rekisteröidy jo tänään - se ei maksa mitään eikä sido sinua mihinkään. Ilmoittaudu heti osoitteessa https://terveyssummit.fi/ts/30/
P.S.
Jos et vielä tunne tapahtumaa, käy kurkkaamassa yksi viime vuoden helmistä, lääkäri Olli Sovijärven haastattelu stressin biohakkeroinnista
https://terveyssummit.fi/stressin-biohakkerointi/ts/30.

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)