KIRJABLOGI

Mainos
TEKSTI MARJA KASANEN | 14.10.2015 | KOLLEGA.FI
Opas downshiftausta harkitsevalle

Nykypäivän työelämä on kehittynyt niin vaativaksi, että ihmiset joutuvat panostamaan kaikki voimavaransa päästäkseen tavoitteisiinsa. Ei olekaan ihme, että urallaan menestyneet ihmiset tekevät joskus enemmän tai vähemmän radikaaleja irtiottoja totutuilta urapoluilta ja ryhtyvät downshiftaajiksi.

Downshiftaaaminen ja kohtuullistaminen kiinnostavat ihmisiä yhä enemmän. Tämän ovat havainneet sosiologi Antti Kasvio ja työhyvinvoinnin sekatyöläinen Susanna Lundell, jotka ovat tutkineet downshiftingiä
ja kirjoittaneet aiheesta kirjan Ulos oravanpyörästä. Kirjassa käsitellään downshiftingiä ilmiönä sekä perehdytään monipuolisesti työn kohtuullistamisen etuihin ja haittoihin niin työntekijän kuin organisaationkin näkökulmasta.

Kirjassa keskitytään etenkin yksilöiden ratkaisuihin ja kokemuksiin. Kohtuullistamista kokeilleiden haastattelut ovat erittäin mielenkiintoisia. Yksilöllisissä tarinoissa kerrotaan omakohtaisten kokemusten valossa muun muassa, kuinka uraputkesta siirrytään kolmanteen ikään, miten työ ja elämä sovitetaan yhteen ruuhkavuosivaiheessa, miten esimies siirtyy asiantuntijaksi, kuinka elämää voi yksinkertaistaa ja miten työhön saadaan etäisyyttä.

Kolikon toinen puoli on organisaation näkökulma, jota myös käsitellään kattavasti. Tässä osiossa perehdytään muun muassa henkilöstötyön muutokseen ja yksilöllisten toiveiden haasteisiin. Lisäksi julkissektorin ja yksityisyrityksen edustajat kertovat ajatuksiaan kohtuullistamisen haasteista.

Kirjan loppupuolelle on koottu kätevästi kaikki työn kohtuullistamisen muodot osa-aikatyöstä opintovapaaseen. Aivan kirjan lopussa on lyhyt, mutta tärkeä listaus asioista, jotka jokaisen downshiftaamista harkitsevan kannattaa käydä läpi.

Kirjan parasta antia ovat henkilökohtaiset tarinat, jotka elävöittävät kirjan sanomaa. Myös käytännön neuvot kirjan lopussa ovat arvokkaita asiasta kiinnostuneille.

Kirja sopii kaikille kohtuullistamisesta kiinnostuneille sekä esimiehille, jotka joutuvat työssään järjestelemään organisaation joustoja.

Kirjan nimi
Kustantaja
Painovuosi
Sivumärä
Hinta
Ulos oravanpyörästä
Työterveyslaitos
2015
213 sivua
33 euroa

Jos pidit jutusta, klikkaa tykkää-nappia ja jaa artikkeli eteenpäin kavereillesi.

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)