PÄÄTOIMITTAJALTA

Mainos
MARJA KASANEN KUVA STUDIO ADESSA | 30.9.2015 | KOLLEGA.FI
Uudistumisen tarve

Joskus asiat tuntuvat polkevan paikallaan eikä mikään näytä edistyvän. Projekteihin yrittää tarttua, mutta ei saa edes ajatuksenpäästä kiinni. Kun aika on kypsä ja uudistumisen tarve kasvaa tarpeeksi suureksi, alkaakin sitten tapahtua. Työelämä – ja elämä kokonaisuudessaan – muuttuu kaiken aikaa ja välillä itse kukin kaipaa uudistumista. Siinä vaiheessa kun huomaa leipiintyvänsä, on aika muuttaa kurssia. Sen ei aina tarvitse tarkoittaa työpaikan vaihtoa, vaan omaa työtäänkin voi tuunata tai aloittaa vaikka uusi harrastus. Pääasia on, että pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan uudella tavalla.

Vahvuuksien käyttämistä ja potentiaalin vapauttamista käsitellään laajemmin Coaching-palstalla, jossa annetaan vinkkejä oman elämän toimintasuunnitelman tekemiseen. Suurimmat esteet muutokselle ovat omat ajatuksemme. Mahdottomiltakin tuntuvat unelmat voivat toteutua, jos jaksaa olla kärsivällinen ja varaa asioille riittävästi aikaa, Sini Rantama toteaa kolumnissaan.

Henkilöjutussa esittelemme intohimoisen uuden oppijan ja yritysten uudistamista rakastavan Leena Masalinen, joka toimii yrittäjänä ja itsenäisenä konsulttina. Idänkaupan parissa aloittanut Masalin on ehtinyt toimia toimitusjohtajana ja muutosjohtajana useissa yrityksissä ja väitellä myös kauppatieteitten tohtoriksi. Sukurakas Malin nauttii myös sukupolvien kohtaamisesta ja isosta perheestään, joka tuo hänelle paljon iloa.

Elämä järjestykseen -palstalla käsitellään sähköpostilaatikon järjestämistä. Mitä selkeämpi sähköpostilaatikko on, sitä paremmin pysyy tilanteiden tasalla ja löytää tarvitsemansa. Uusista käytännöistä ei kannata tehdä liian monimutkaisia, vaan yksinkertaisia ja toimivia, Sandy Talarmo vinkkaa kirjoituksessaan.

Työelämän psykologiaa -palstalla tutustutaan ambivertteihin. Ambivertilla tarkoitetaan ekstroverttien ja introvertin välimaastoon sijoittuvaa henkilöä, joka osaa käyttää molempien ääripäiden ominaisuuksia ja valita joustavasti oikean reagointi- tai käyttäytymistyylin sosiaalisissa tilanteissa, Hannele Allonen kertoo kolumnissaan.

Hyvinvointi-blogissa pohditaan mielikuvituksen valtavaa voimaa. Mielikuvat saavat sekä innostumaan että lannistumaan. Mielikuvilla vaikutetaan soluihin saakka, sillä niiden herättämät tunteet aiheuttavat kehossa kemiallisia muutoksia. Mielikuvilla kannattaakin tähdätä onnistumisiin ja onnellisiin hetkiin, Pirkko Tavaila sanoo kolumnissaan.

Olethan muistanut osallistua kilpailuumme, jossa kysymme mikä motivoi sinua työssäsi? Kilpailun palkintona on Basam Booksin aikuisille tarkoitettu ihana Mindfulness-värityskirja, jonka on kuvittanut Kirke Muhonen. Kirjoja on arvonnassa kaksin kappalein. Vastausaikaa on sunnuntaihin 25.10. saakka.

Uudet jutut ilmestyvät jälleen kahden viikon kuluttua keskiviikkona 14.10. Sitä ennen julkaisemme lokakuun energiakuvan.

Innostavaa työpäivää!

Marja Kasanen
päätoimittaja

Oliko artikkeli kiinnostava?

Mainos
Mainos
Tekstimainonnalla tavoitat lukijat!

Tämä mainospaikka tavoittaa lähes kaikki artikkelien ja kolumnien lukijat tehokkaasti.

Käytä tätä mainospaikkaa, kun

  • haluat erottua joukosta,
  • saavuttaa uutta yleisöä ja
  • saada asiasi helposti perille.

Kokeile nyt ja kysy tarjousta! Ota meihin yhteyttä osoitteessa: toimitus@kollega.fi.

Lisätietoja mainoksesta löydät: https://kollega.fi/mediatiedot/

(Tämä mainospaikka on varattu työelämään ja työhyvinvointiin liittyville tuotteille ja palveluille. Mikäli mainospaikka kiinnostaa sinua, ota yhteyttä. Lue lisää.)

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

Kommentoi, keskustele tai anna palautetta ylläolevasta artikkelista!

(Pakollinen, mutta vain etunimi julkaistaan.)

(Pakollinen. Ei julkaista.)